Skocz do zawartości

Ceny bydła 2022

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

Z tego co widzę cena na północnym Mazowszu wróciła do tej z listopada, ecobeef udostępnił cennik na ten tydzień i byk klasa O 19, R 19,6 ceny netto. Mam pytanie bo w tym miesiącu odjazd robi 8-9 sztuk i przy wadze 600-700 kg uda się wyrwać na żywo wagę 10,5-11 brutto? Typowe mieszańce, jeden hf, waga swoja.

• Confused 1
Opublikowano
1 godzinę temu, EmilPlayP napisał:

Z tego co widzę cena na północnym Mazowszu wróciła do tej z listopada, ecobeef udostępnił cennik na ten tydzień i byk klasa O 19, R 19,6 ceny netto. Mam pytanie bo w tym miesiącu odjazd robi 8-9 sztuk i przy wadze 600-700 kg uda się wyrwać na żywo wagę 10,5-11 brutto? Typowe mieszańce, jeden hf, waga swoja.

Za mieszańce to słabo cenisz. 

• Confused 1
Opublikowano
1 godzinę temu, EmilPlayP napisał:

napewno powyżej 11, Ja bym  mniej niż za  11,50 nie sprzedawał. A że masz większą partie to 12 i wyżej bo cena powinna rosnąć

• Confused 1
Opublikowano (edytowane)

od 1 lutego zamierzają znieść Vat 5 % na art. spożywcze podobno dzięki temu będzie taniej w sklepie, orientuje się ktoś czy pociągnie to za sobą zniesienie Vat 8% na sprzedaż żywca?? 

Trochę nie na temat ale w necie nie mogę nic poszukać w tym temacie.

Edytowane przez Elvis1090
Opublikowano
51 minut temu, JarekBazydlo napisał:

@Mieciu24  coś słaby handlarz z Ciebie jak takie zdziwienie wstawiasz do ceny.

Ja nie handlarz tylko rolnik a taka cena to mnie dziwi to trzeba znów parę sztuk wystawić na sprzedaż. 

Opublikowano
31 minut temu, pedro2 napisał:

Zapowiada się ciekawy kanał. Następca Grzesia 🤭

Czy HF. też już Biernacki wstawia ? Ja proponuje je do ciepłego bo już im uszy opadają 😂

Opublikowano
1 godzinę temu, pedro2 napisał:

Zapowiada się ciekawy kanał. Następca Grzesia 🤭

Ja pierdacze..... Czy ci ludzie mają rozum?

Jak który tam R złapie to max, będzie płacz przy odstawie

• Thanks 1
  • Haha 2
Opublikowano

I niech baczą.ciężko iść po kredyt hipoteczny do normalnych banków  i być nie zależnym?

ja tam takich nie żałuję. teraz byk ma 260 kot, a po sprzedaży wielkie byki po 250 kg mięsa 😂

Opublikowano

wiemy chiba że da się to wyprostować i coś z tego zrobić, ale to trzeba chcieć i umieć. A przede wszystkim odpowiednio za to zapłacić 😂

Opublikowano

powiem więcej. kto nigdy nie kupił słabej sztuki, niechaj pierwszy rzuci czym tam chce 😄

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez AgroSikora
      Jakie ceny nasion kukurydzy za j.s na waszym terenie?

- KWS
      - Pionner
      - LG
      - Syngenta
      - Euralis

• Przez kuba24051
      pora zalozyc nowy temat. jak u was z cena?
      Michalczyk dzis 670+vat a cena od 640-670
    • Przez latka890098
      Orientuje się ktoś jakie są teraz ceny żywca za byka LM? (Województwo Lubelskie)
    • Gość
      Przez Gość
      Witam czy orientuję sie ktoś w cenie opryskiwaczy Bury Krukowiak czy agrotehnika . Opryskiwacz ciagany 1200l bez komputera belka 15 ??
    • Przez thomas015
      Witam, potrzebuje ceny Brony talerzowej Unia Cut Xl 3.2, chodzi mi o maszynę nową fabrycznie.
      Pozdrawiam i czekam na odpowiedzi  
  • Dodaj nową pozycję...
v