Skocz do zawartości

Ceny bydła 2022

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

nie będzie. wołowina będzie rarytasem dla elyty.  nie będzie komu produkować i nie będzie komu jeść. 

Opublikowano
RolAnonim napisał:

za dwa lata bedzie dołek na wołowine i za dużo nie zarobisz to teraz cielaka nie kupuj bo jak ma byc dołek 😁

zetor722 napisał:

RolAnonim napisał: to teraz cielaka nie kupuj bo jak ma byc dołek 😁

Opublikowano (edytowane)
37 minut temu, micgal39533 napisał:

12,5 brutto za byka mm oferta z dziś świętokrzyskie

Super oferta sprzedawaj póki się rozmysli tylko wcześniej go zwaz😁

Edytowane przez MariuszDe
Opublikowano

I tak jakoś spokój w temacie. to od 2016 było pełno pytań kurnik czy buda po psie dla cielakow? 

koncentrat 3 czy 4 razy dziennie? 

jakoś chyba nowych od dawna nie widać. I tych co milionerami mieli szybko zostać to też ich na forum nie widać 🤔

Opublikowano

Po latach wszyscy mówią trzeba było iść do policji albo straży. 15 lat i emerytura. Fajnie wszystko padnie i będziemy drukować kasę dla naszych emerytów. Może Azjaci będą u nas pracować na dług publiczny i starców. Teraz czytałem że jest na poziomie 1 bln 500 mld złotych. Teraz z tytułu pandemii i zapomogi dla wszystkich wydali ponad 300 mld złotych dlatego u nas wyższa inflacja niż w Grecji

Opublikowano
2 godziny temu, RolAnonim napisał:

za dwa lata bedzie dołek na wołowine i za dużo nie zarobisz

To dolozy sie z pola. Jest z czego. A chociaz sie nudzic w zime nie bedzie.:D

Opublikowano

U nas sporo osób kasuje krowy i albo koniec hodowli albo na opasy przechodzą bo nie ma komu doić, rodzice tak zrobili 5 lat temu i raczej już bym nie wrócił do krów bo teraz już na mnie wszystko jest, na początku trudno bo nie ma co miesiąc kasy ale teraz robimy kilka rzutów w roku i jest coraz lepiej - rocznie jakieś 30-35 sztuk.

Opublikowano
2 godziny temu, RolAnonim napisał:

za dwa lata bedzie dołek na wołowine i za dużo nie zarobisz

Tylko skąd tych cielunów od razu tyle przybędzie , w fabryce nie wyprodukują ...

Opublikowano
1 godzinę temu, HF86 napisał:

I tak jakoś spokój w temacie. to od 2016 było pełno pytań kurnik czy buda po psie dla cielakow? 

koncentrat 3 czy 4 razy dziennie? 

jakoś chyba nowych od dawna nie widać. I tych co milionerami mieli szybko zostać to też ich na forum nie widać 🤔

Milionerzy kasę wydają🤣

Opublikowano

ale tam dawno hodowla się zwija. normy azotanowe, dobrostan itp. I mnóstwo małych zrezygnowało. 

to się dzieje teraz u nas. 

za rok podobno spowiedź z całego npk. piorin próbki gleby wybiórczo czy nie nadmiar azotu. to dopiero początek dokrecania śruby. 

Opublikowano
8 minut temu, ab23 napisał:

Z Argentyny przywiozą jak będzie trzeba 😂

8 minut temu, soltys48 napisał:

Zwożą dziadostwo z całej Europy, wcześniej szło to w kontener teraz do PL

Być może nie mam rozeznania w zagłębiach hodowlanych , ja mogę powiedzieć co  się dzieje najwyżej w mojej okolicy  , no nie widać jakiegoś wzmożonego ruchu , ci co trzymają to nie zwiększają a i parę osób odpadło co miało krowy i całkiem zrezygnowali z hodowli

Opublikowano
Przed chwilą, SimentalBoży napisał:

Może jest tu ktoś z Podlasia i ma ochotę na 2 jałówki cielne ocielenie marzec ? Waga ponad 650 kg piękne sztuki dobrze wyrośnięte 

olx już je widział?

zdjęcia wstaw 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez AgroSikora
      Jakie ceny nasion kukurydzy za j.s na waszym terenie?

- KWS
      - Pionner
      - LG
      - Syngenta
      - Euralis

• Przez kuba24051
      pora zalozyc nowy temat. jak u was z cena?
      Michalczyk dzis 670+vat a cena od 640-670
    • Przez latka890098
      Orientuje się ktoś jakie są teraz ceny żywca za byka LM? (Województwo Lubelskie)
    • Gość
      Przez Gość
      Witam czy orientuję sie ktoś w cenie opryskiwaczy Bury Krukowiak czy agrotehnika . Opryskiwacz ciagany 1200l bez komputera belka 15 ??
    • Przez thomas015
      Witam, potrzebuje ceny Brony talerzowej Unia Cut Xl 3.2, chodzi mi o maszynę nową fabrycznie.
      Pozdrawiam i czekam na odpowiedzi  
  • Dodaj nową pozycję...
v