Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
54 minuty temu, marcin19071980 napisał:

W temat o cenach nawozów to już nawet nie zaglądam bo tam to już sami milionerzy i przebiegli stratedzy

Dodam że oprócz tego to jeszcze prorocy lub obracający się w kręgach proroków.Jeden pisał że już dwa lata temu znajomy mówił mu co i jak się będzie działo w tym roku z nawozami i cenami.

• Haha 3
Opublikowano
Łolek napisał:

300czy 500k wolnych środków to dla mnie mega dużo, i idę w zakład że dla każdego z tego forum również 

Ile teraz płacą za 1k? Trochę z gazet bym uzbierał (kto oglądał bundych, ten wie o co chodzi) 🙊🙊🙊🙊🙊😂

Opublikowano
12 minut temu, Łolek napisał:

U nas takich nie ma co warszawkę wykupują a300czy 500k wolnych środków to dla mnie mega dużo, i idę w zakład że dla każdego z tego forum również 

Wszystko zależy od skali 

Znam takich co niby milionami  obracali kobita. Do Warszawy jeździła do kosmetyczki i do fryzjera, a teraz za długi ktoś to przejął i zapierniczają jako pracownicy i zeszli na ziemię 

Do końca nie wiesz kto pokazuje swoje a kto na  krechę 

Był i u nas taki. 

Gospodarstwo. 

Usługi. 

Transport. 

Handel motocyklami. 

Meble z domu wynieśli, kobita pracą się nie zhańbiła. 

Kolega z af zrobił im usługę by mieli za co żyć. 

Ziarno sprzedali i tyle widział pieniędzy. 

Zaczeli handlować wędliną. 

Niby swojską, kupowali u masaża i sprzedawali warszawiaką. 

Doszło do tego że baby za kudły się złapały, nie było czym zapłacić za wędlinę, a drugą chciała wziąć na krechę. 

U nas ci co mają takie pieniądze to kupują przeważnie mieszkania. 

Pole, budynki, maszyny są. 

Nieraz jest jakiś zakup tylko dlatego żeby VAT odzyskać 

Opublikowano
7 minut temu, Pafnucy napisał:

że skąd ta pewność?

No ja dobry człowiek nie zasłuzył na zniszczenia,

7 minut temu, Pafnucy napisał:

że skąd ta pewność?

Opublikowano
3 minuty temu, GRZES1545 napisał:

Kary jak zapomnisz zrobić, a mnie ostatnio zdażyło się z pół  roku bez przeglądu Ursusem jeździć 😬

no ale kara już jest. chodzi chyba o mandat jak milicja zatrzyma.

Opublikowano
10 godzin temu, donweter1989 napisał:

Zanim mojego chinola uruchomiłem to zdążyli prąd włączyć 😅 jednak trzeba częściej to odpalać niż raz na 4 lata 😁

Trzeba przepalać, ja swoją pierdziawkę co miesiąc wynoszę na zewnątrz i odpalam żeby z 15 minut pochodził. I moment gada. 

1 godzinę temu, 6465 napisał:

O to to. Pinindzy mają i się martwią co z nimi robić. Chciał bym mieć takie zmartwienie 🤔

Niektórzy tak mają... Coś tam jest ale nie martwię się, u Ciebie trochę inaczej to wygląda.

Wiatr znów powiewa i coś kropi.

• Like 1
Opublikowano
18 minut temu, Ursus932 napisał:

Teraz była podwyżka i mój przedział od 3 do 7 tys będe miał no zależy od parametrów ale minimum po 1,65 brutto . To jest sukces w moim przypadku ...

Chodziło mi o mocznik terarolnika.u mnie taka sama cena mniej wiencej ale wszystkie krowy zapuszczone jakoś tak się pozapylali latem ze teraz tylko 4 doje.

Opublikowano
Przed chwilą, Rolnik1973 napisał:

no nie wiem. lubisz się naśmiewać z cudzej biedy, a to podobno grzech okrutny. 🤔

no i nie wydaje mi się by wiatr niszczył tylko tym niedobrym.

1 minutę temu, GRZES1545 napisał:

Nie ma, kar jak zrobisz przegląd po terminie. Robiłem niedawno i tak mi diagnosta powiedział.

o mandat przy kontroli drogowej chyba chodzi,

Opublikowano (edytowane)

Nie tylko, doczytaj. Jest o przekroczeniu terminu badania o 30 dni i podwojonej stawce za przegląd. 

A przy kontroli drogowej to nie chce sprawdzać😬

Edytowane przez GRZES1545
Opublikowano (edytowane)

no ale że od 1 stycznia. jak dla mnie to o policyjną karę chodzi. te 1500

Brak przeglądu to też wysoka kara! Nowy taryfikator mandatów 2022 stwierdza, że kierowanie pojazdem mechanicznym pomimo braku dopuszczenia pojazdu do ruchu na drodze publicznej, w strefie zamieszkania lub strefie ruchu oznacza grzywnę wynoszącą od 1500 do 5000 zł.

Edytowane przez Pafnucy
Opublikowano
GRZES1545 napisał:

Kary jak zapomnisz zrobić, a mnie ostatnio zdażyło się z pół  roku bez przeglądu Ursusem jeździć 😬

Quad ostatni przegląd ma chyba z 2019. Motocykl 2020. Jakoś nie ma okazji zrobić. Quadem nie pojadę, bo daleko. Na przyczepkę ładować nie ma okazji, motocyklem jakoś nie składa się, bo zazwyczaj niedzielna przejażdżka, a wtedy stacje zamknięte.

• Like 1
Opublikowano
5 minut temu, Pafnucy napisał:

no nie wiem. lubisz się naśmiewać z cudzej biedy, a to podobno grzech okrutny. 🤔

Teraz od 1stycznia jest 1500 zł mandatu za brak przeglądu a od września jak zapomniesz o przeglądzie ponad miesiąc to na stacji diagnostycznej podwójna stawka opłaty

• Like 1
Opublikowano
Łolek napisał:

Jak czytam wieczorne posty to widzę że nie jest źle na wsi, same bogacze 

Się o piniendze boją, ile wy tej gotówki mata na tych kontach 

mnie też się wydawało ze pomyliłem forum i poszłem spać 😁😉 człowiek myśli jak tu pare kilo mocznika kupić.... 😜🤪

• Like 1
Opublikowano

Po za tym tutaj chodzi o dokumentację fotograficzną a nie o to że sobie selfi z diagnostą i traktorem w tle zrobicie. Jeśli ktoś będzie to sprawdzał to będzie pod górkę. 

Opublikowano
Pafnucy napisał:

Przed chwilą, Rolnik1973 napisał:

1 minutę temu, GRZES1545 napisał:

Nie ma, kar jak zrobisz przegląd po terminie. Robiłem niedawno i tak mi diagnosta powiedział.

ja niedobry bo mi wiatr szkód narobił, ale niektórzy się tutaj cieszą z tego

• Sad 2
Opublikowano
10 minut temu, slawek74 napisał:

mnie też się wydawało ze pomyliłem forum i poszłem spać 😁😉 człowiek myśli jak tu pare kilo mocznika kupić.... 😜🤪

Nasz ulubieniec by napisał że trza się umic gospodarzyć bidoki i nieroby 

Wiesz o kogo idzie 

Opublikowano
28 minut temu, Strongman napisał:

Chodziło mi o mocznik terarolnika.u mnie taka sama cena mniej wiencej ale wszystkie krowy zapuszczone jakoś tak się pozapylali latem ze teraz tylko 4 doje.

Trafia mi się salmag po 2300 ale nie wiem czy brać 🤔 , na ten sezon mam już w sierpniu kupiony

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v