Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Przed chwilą, Łolek napisał:

Pod dachem nie wiele parę bel siana i słomy paszę na paletach przestawiłem, konstrukcja cała pierwsze dwie łaty wyrwało i poszło 

Eternit już ogarnięty i jak jutro by nie wiało to i możliwe że brygada  wejdzie ogarnie bo na wsi dach u kolegi robią 

Jednak strażaki to są dobre chłopaki 👍💪pozdrawiam wszystkich bo robią zajebistą robotę 

Jedyna służba państwa która się naraża dla innych.Chwała im za to

• Like 1
Opublikowano
43 minuty temu, marulekk napisał:

Mam takie  przemyślenie, jakbym kupił koło twojego gospodarstwa pole i cały tydzień bym leżał a w niedzielę bym trzachał obornik, lał gnojowicę ,nawozy , pryskał to czy kara tylko by mnie dostąpiła czy ciebie jako sąsiada mego też ?? przez to że musiał byś patrzyć co niedziela na to 🤣😝😂😇

Niegłupie 🤔 to ja z drugiej strony ryska 🙊

Opublikowano

Podam Wam ceny ciągników Mccormick . Określcie czy pszenica po 1300 to

126km, 3,6l poj 4 cylindry około 5t wagi 265tys netto

155km, 6,7l 6 cyl 440 netto

215km 6,7l 6 cyl 570netto.

Od marca praktycznie wszystkie marki podnoszą ceny. Czas oczekiwania na różne modele i marki nawet do roku

Opublikowano
Łolek napisał:

I był se dach 

IMG_20220217_115433.jpg

Ło kurła masz Ci los 😔. Ale jakby nie było to w takich sytuacjach eternit jednak lepszy, połamie i porwie ale więźbę nieraz oszczędzi. Z blachą to już gorzej bo przeważnie rwie razem z drewnem

Opublikowano
2 minuty temu, Rolnik1973 napisał:

Ech juz tylko śmiac się zostało z tego wszystkiego

ale że z czego? aż mnie zaciekawiłeś.

Opublikowano
4 minuty temu, jacus napisał:

gdybym go wczoraj dorwal..

a szukałeś go?

Opublikowano
14 minut temu, Karol6130 napisał:

Nic tylko zamawiać, najpierw ciągnik, później nawóz 😂

Jeszcze rozsiewacz za 100 netto😁

Opublikowano

Mrygli prądem. 

Dzwonię na 991

Rejon Mińsk Mazowiecki, obszar Garwolin. 

3 minuty wymieniała okolice powiatu Garwolińskiego, zahaczyła o powiat rycki. 

No i się rozłączyłem bo światło włączyli 😂

Ta cyfryzacja jest gorsza niż analogia. 

Za rok będzie rejon Moskwa, obszar Mińsk, no nie Mazowiecki... 

Rysiek na kupił pił, piły leżą, a pompy by się przydały 

Opublikowano
36 minut temu, Sylwekx25 napisał:

Ło kurła masz Ci los 😔. Ale jakby nie było to w takich sytuacjach eternit jednak lepszy, połamie i porwie ale więźbę nieraz oszczędzi. Z blachą to już gorzej bo przeważnie rwie razem z drewnem

Koło Piątku w Sułkowicach i na Piaskach poszło kilka dachów  różnychidrewno i metal z całymi więźbami 

@6465 od Ryśka z Piaski coś kiedyś kupowal to z nowych garaży dach razem z betonowym wieńcem zdjelo

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, Agrest napisał:

Podam Wam ceny ciągników Mccormick . Określcie czy pszenica po 1300 to

126km, 3,6l poj 4 cylindry około 5t wagi 265tys netto

155km, 6,7l 6 cyl 440 netto

215km 6,7l 6 cyl 570netto.

Od marca praktycznie wszystkie marki podnoszą ceny. Czas oczekiwania na różne modele i marki nawet do roku

To jednak jamnik z tej samej stajni 🤔 

A u ciebie spokój z wiatrem tzn skutki?

Edytowane przez stempos1980
yebana korekta
Opublikowano
HF86 napisał:

I znowu leje 😱😖

I ja niebawem będę co 5 minut lał. Dzisiaj podłogę w samych skarpetkach układałem i smark będzie. 😉 Dwa pokoje ułożone. Jeszcze dwa zostały. Większe i z większą ilością docinek. A potem salon i łazienka w gresy ubrać. Jakoś podejrzanie szybko idzie.

2 godziny temu, radekz200 napisał:

nie długo bedziesz miał lepiej jak ja 😂😂

Już tak mam. 😉 

• Haha 1
Opublikowano
2 godziny temu, kizak napisał:

Ja tam nie wiem ,o ile mogę ,to tego gów.. nie czepiam ,by nie śmierdziało ,choć powątpiewam . Prawo dotyczy każdego ,nieważne czy profity bierzesz ,czy nie ,profity twoja ,,dobra''wola. Nie bierzesz dopłat ,ok ,spróbuj legalnie sprzedać bydlaka bez kolczyka,lub go zabić ,ktoś podp..... i przyjadą ,zabiorą ,zutylizują . No w sumie może to trochę co innego .   No dobra ,a jak teraz będą plyty całoroczne ,bez możliwości wywiezienia na kupę ,to takiego Chłoporobotnika obornikiem ludziska zawalą ,bo nic mu nie zrobią . Będzie brał kasę za ,,przechowanie'',a króliki na miedzę 😐

A dajże spokój ze świniakami czy bydlakami... Ja tego nie chowałem i nie mam zamiaru. Pewne rzeczy owszem są wymagane - kurs na stosowanie ŚOR, atest opryskiwacza czy ubezpieczenie i przegląd ciągnika. A taki ja, w agencji kompletnie nie istnieję, tak jak i kilku sąsiadów. 

Słońce wylazło, odgrzał obiad, poszedł do sąsiada węzę zanieść bo mu się kwarantanna skończyła, piwko i oglądnął jego nowe nabytki... Kurła też sobie muszę takie kupić.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Szukałem,nic nie znalazłem wiec napisałem ten temat.
      No,własnie na pewno czesc z was ma komórke,bo to przydatne urządzenie
      Chciałbym wiedziec jakie macie marki i modele swoich sprzetów,jesli to nie jest tajemnicą..
      Co jest w nich dobre i przydatne a co raczej nie pasuje i wam przeszkadza.
      Piszcie ,chetnie zobacze jakie posiadacie sprzety.
      Ja mam aktualnie Nokie 3310 i jestem zadowolony,nie psuje mi sie,jest prosta w obsłudze.
      A wady to wiadomo jak w starych telefonach,a mianowicie brak polifonii,troche juz sie muli ze starosci ale jakos chodzi,juz mi sie cyfry na przyciskach zmazaly ale mam ja tak dlugo ze jak pisze cos to juz pamietam gdzie co jest.
      Tak wiec prosze o wypowiedzi.
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
  • Dodaj nową pozycję...
v