Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
V12 napisał:

2 minuty temu, Uziu92 napisał:

TDI wersję na pompach vp powinni reaktywować, świetny ekologiczny silnik, bezawaryjny, komplet lepszych filtrów 80 zł.

On nie przynosil zysków koncernom...

ekologia tak popierana, to czemu produkują kible co się sypią i pomimo zaawansowanych układów, rozbudowanych systemów kontroli i pracy silnika piją więcej ropy jak 30 letnie TDI a osiągi podobne.

Opublikowano (edytowane)

Jeszcze blachy robią cienkie ze niby jak uderzysz w pieszego to się wegną i bezpieczniejsze a takie cienkie ze się oprzesz i wgniotka nie mówiąc o rdzy.

Mi przyszła decyzja a i pieniądze w październiku ale nie wszystkie.

1,9tdi na komputerze da się ustawić na max 212koni ale sprzęgło pada.

Edytowane przez Strongman
Opublikowano
TheraRolnik napisał:

1 godzinę temu, Sylwekx25 napisał:

Nie wiem jak tam u Ciebie ale u mnie przewidywany czas przywrócenia zasilania jutro 6 rano 🙈

To agregat i jedziesz 👍

Już oddali prąd 😉

Opublikowano

Gospodarstwo znajomego po dzisiejszej nocy. Cala wies tak wyglada. Na profilu AU jest wiecej tych zdięć. 

273907257_2387206698082681_898498229009252408_n.jpg

Opublikowano
7 minut temu, Uziu92 napisał:

ekologia tak popierana, to czemu produkują kible co się sypią i pomimo zaawansowanych układów, rozbudowanych systemów kontroli i pracy silnika piją więcej ropy jak 30 letnie TDI a osiągi podobne.

A ile taki gównolit oliwy pije , a juz nowsze benzynowki to hoho

Taki świat , liczy sie zysk ,

co ma wspolnego z ekologia jak takie nie trwale gówna trzeba zrecyklingować i potem nowe robić . ile to to idzie energi i zanieczyszczen z fabryk .

Maszyny rol. poszły ta sama droga 

Opublikowano
1 minutę temu, marcin19071980 napisał:

Gospodarstwo znajomego po dzisiejszej nocy. Cala wies tak wyglada. Na profilu AU jest wiecej tych zdięć. 

O ja pierdziele... 

Opublikowano

ucichlo i słońce świeci. strat na szczęście grubych nie widać. 

Opublikowano
4 minuty temu, marcin19071980 napisał:

O k**wa to ile tam wiało 100 na godzinę w Zamojskim wieje ale do 70 teraz .

Opublikowano

Porywy do 120 dochodziły. Szlo takim pasem 500metrowym 4km odemnie. 

Opublikowano (edytowane)

Niewiem ja u was ale na wschodzie w sobotę w porywach wiater ma mieć 100 km/h

Kolega ( okolice Ostrowa Wielkopolskiego)  pisał że niedaleko jego na stacji meteo pokazało 136km/h

Edytowane przez marulekk
Opublikowano
23 minuty temu, Uziu92 napisał:

I za grosze się to naprawiało

20 minut temu, superfarmer02 napisał:

Na Dębsku podobno prądu(światła) i wody nie było 

U mnie też

Opublikowano
V12 napisał:

7 minut temu, Uziu92 napisał:

A ile taki gównolit oliwy pije , a juz nowsze benzynowki to hoho

Taki świat , liczy sie zysk ,

co ma wspolnego z ekologia jak takie nie trwale gówna trzeba zrecyklingować i potem nowe robić . ile to to idzie energi i zanieczyszczen z fabryk .

Maszyny rol. poszły ta sama droga 

dokładnie. Dla mnie ekologia to coś trwałego w co nie trzeba ingerować, naprawiać, wymieniać, zużywać energii, wyprodukowane raz jest i działa poprawnie przez konkretny okres czasu.

• Like 1
  • Thanks 1
Opublikowano

przewalone z tym wiatrem, już któraś w tym roku wichura, już lepiej jakby była normalna zima a tak ciepło to zaraz cyklony i orkany, tylko szkody ludziom narobi , nie dość że wszystko drogie to jeszcze po wichurach budynki remontuj.

• Like 1
Opublikowano
2 minuty temu, Rolnik1973 napisał:

Bo je polowa lutego a ludzie niedzielami nawóz sypią i sraka jakby to byl koniec maja.

Ty chyba lubisz z siebie głupka robić. 🤦‍♂️

Opublikowano
1 minutę temu, galan99 napisał:

Prawdę powiada @Rolnik1973 ale każdemu wolno wierzyć w co chce .

🤦‍♂️🤦‍♂️🤦‍♂️🤦‍♂️🤦‍♂️🤦‍♂️🤦‍♂️🤦‍♂️

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v