Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
29 minut temu, Karol6130 napisał:

Zimowy owies 

IMG_20220212_145603.jpg

Sarny, łosie, jelenie i daniele lubią to 👍🤭🤭🤭

Opublikowano
1 godzinę temu, GRZES1545 napisał:

Drugi będziesz wstawiał?

Mam zamiar

1 godzinę temu, stempos1980 napisał:

teraz palisz w nim jak kopciuchem a potem na spokojnie zamintujesz sobie bufor i masz kocioł 5klasa z ekodensing i mogą ci naskoczyć

To raczej tak nie działa

Opublikowano
21 minut temu, stempos1980 napisał:

A czemu tak mówisz? 

Jeżeli kupisz za własną kasę to kto cię teraz sprawdzi?

A po co spis pieców? Ja rozumiem ze używać nie dadzą tych nizszej klasy. 

Moze coś nie rozumiem. Chętnie się douczę. 

Opublikowano
5 minut temu, Pafnucy napisał:

Moze nie zabronią ich używać tylko dowalą większą opłatę za emisję co2

Opublikowano (edytowane)

Znasz dowcip z Davidem Copperfieldem i celnikiem ?

David Copperfield sprawił na dworcu, że cały pociąg pasażerski zniknął na oczach widzów. W całym tłumie jeden gość stoi i z niedowierzaniem kreci głową

Magik podszedł do niego  i pyta - Co, nie spodobało się ?

Spodobało, ale przyjedź do mnie na granicę Polsko-Ukraińską, pokażę ci lepszy numer z pociągiem

Iluzjonista zaintrygowany przyjechał do Małaszewicz, znalazł tego samego celnika i pyta: Pokażesz mi ten numer ??

Tamten  prowadzi go na bocznicę, wziął kubeczek, spuścił troszkę z jednej cysterny, dał mu spróbowac :

I jak, spirytus ?

Spirytus, skrzywił się magik, mocny

No to patrz teraz - wyciągnął z teczki formularz, wziął zieloną pieczątkę i mówi : chuchnij

Ten chuchnął, celnik przystawił pieczątkę

Widzisz, magik - teraz to jest pociąg zielonego groszku.

Tak samo będzie z piecami

Edytowane przez jahooo
  • Haha 1
Opublikowano
13 minut temu, bratrolnika napisał:

nadal zainteresowany???

No ba. Dawaj

Opublikowano
16 minut temu, bratrolnika napisał:

Drugie drzwi ogarnięte, nawet lepiej niż pierwsze, bo już na gotowo (spawanie) 

@Pafnucy ostatnio pytałeś jak zamykanie rozwiązane, nadal zainteresowany???

IMG_20220212_125109_950.jpg

Ale na odpierdziel zrobione nawet się nie chciało skosów wycinać 😱 ja takiego fachowca to bym pogonił 

• Haha 1
Opublikowano
3 minuty temu, jahooo napisał:

Znasz dowcip z Davidem Copperfieldem i celnikiem ?

David Copperfield sprawił na dworcu, że cały pociąg pasażerski zniknął na oczach widzów. W całym tłumie jeden gość stoi i z niedowierzaniem kreci głową

Magik podszedł do niego  i pyta - Co, nie spodobało się ?

Spodobało, ale przyjedź do mnie na granicę Polsko-Ukraińską, pokażę ci lepszy numer z pociągiem

Iluzjonista zaintrygowany przyjechał do Małaszewicz, znalazł tego samego celnika i pyta: Pokażesz mi ten numer ??

Tamten  prowadzi go na bocznicę, wziął kubeczek, spuścił troszkę z jednej cysterny, dał mu spróbowac :

I jak, spirytus ?

Spirytus, skrzywił się magik, mocny

No to patrz teraz - wyciągnął z teczki formularz, wziął zieloną pieczątkę i mówi : chuchnij

Ten chuchnął, celnik przystawił pieczątkę

Widzisz, magik - teraz to jest pociąg zielonego groszku.

Tak samo będzie z piecami

Nie zgadza się jedno. Czemu kazal mu przyjechac na granice z ukrainą a i tak pojechal pod bialoruską?🤔 ale tu zgadzam sie w 100% ze z piecami bedzie tak samo.

Opublikowano
19 minut temu, Pafnucy napisał:

Ty naprawdę nic nie rozumiesz.

Kupując teraz nowy piec  to tylko 5 klasa z ekoprojektem innych nie kupisz. 

Będziesz zgłaszał piec to zgłosisz 5 klase

Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, stempos1980 napisał:

Ty naprawdę nic nie rozumiesz.

no coś się nie dogadujemy.

3 minuty temu, stempos1980 napisał:

Kupując teraz nowy piec  to tylko 5 klasa z ekoprojektem innych nie kupisz.

no to wiem.

....że zgłaszam piątą?? nawet jak mam byle co??

Edytowane przez Pafnucy
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v