Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
3 minuty temu, sadownik12 napisał:

Do Wielmoży od Ciebie to kawał drogi

Panie, glebogryzarką robione przed siewem na pył dosłownie. ch*ja to daje. Jak nie rośnie tak nie rośnie. Gleba ewidentnie nie pod to.

Glebogryzarką podeszwy płużnej nie ruszysz. Kultywator po ramę, głębosz lub gruber na 30cm.

A robienie gleby glebogryzarką na pył dobre nie jest bo przyjdzie ulewa i na wierzchu beton a spód dusi się bez powietrza.

Tu trzeba stworzyć strukturę gruzełkowatą o odpowiednich stosunkach powietrzno wodnych.

Glebogryzarka niszczy strukturę.

U mnie jeden warzywnik jedzie gruberem na głęboko na IIIa gliniastej. W tym roku marchew 30cm długa i 8-10 średnicy.

Opublikowano
3 minuty temu, 6465 napisał:

Nie nic o tym nie wiem.

No to lipa ... Temat o tych samych co wczoraj

Wszyscy mają wyniki pozytywne i teraz pytanie czy jak jedna osoba zrobi test znowu i wyjdzie negatywny to czy jest już zwolniona z kwarantanny czy wszyscy muszą zrobić test 

Opublikowano
2 minuty temu, TheraRolnik napisał:

No to lipa ... Temat o tych samych co wczoraj

Wszyscy mają wyniki pozytywne i teraz pytanie czy jak jedna osoba zrobi test znowu i wyjdzie negatywny to czy jest już zwolniona z kwarantanny czy wszyscy muszą zrobić test 

Jak masz wynik pozytywny to znów chcesz się pisać na testy?

Opublikowano
8 minut temu, Agrest napisał:

Glebogryzarką podeszwy płużnej nie ruszysz. Kultywator po ramę, głębosz lub gruber na 30cm.

A robienie gleby glebogryzarką na pył dobre nie jest bo przyjdzie ulewa i na wierzchu beton a spód dusi się bez powietrza.

Tu trzeba stworzyć strukturę gruzełkowatą o odpowiednich stosunkach powietrzno wodnych.

U mnie jeden warzywnik jedzie gruberem na głęboko na IIIa gliniastej. W tym roku marchew 30cm długa i 8-10 średnicy.

Po części prawda co do glebogryzarki. Znajomy przejechał kultywatorem, glebogryzarką, posadził ziemniaki i d*pa... Ulewy zasklepiły ziemię. A uprawka 2x kultywator z wałkiem i sadzarka w zupełności wystarczyła.

Opublikowano
1 minutę temu, Chłoporobotnik napisał:

Po części prawda co do glebogryzarki. Znajomy przejechał kultywatorem, glebogryzarką, posadził ziemniaki i d*pa... Ulewy zasklepiły ziemię. A uprawka 2x kultywator z wałkiem i sadzarka w zupełności wystarczyła.

ja tylko kultywator pod ziemniaki

glebogryzarka ewentualnie z wierzchu obornik wymieszać

Opublikowano
Przed chwilą, jahooo napisał:

ja tylko kultywator pod ziemniaki

glebogryzarka ewentualnie z wierzchu obornik wymieszać

Ja pod wczesne tylko glebogryzarka spalinowa bo mam poupychane w warzywniku i dwa małe kawałki koło domu co szkoda traktorem kręcić. W polu kultywator 2x i ewentualnie 3 raz prawie sam wałek żeby C-330 na piątce pociągnęła, żeby jakieś większe bryły jak zostaną to rozbić.

Opublikowano
5 minut temu, Baks00 napisał:

Jak masz wynik pozytywny to znów chcesz się pisać na testy?

U nas nie ma, to o kogoś chodzi 😉

Chodzi o to czy jak osoba ma wynik pozytywny i po 4-5 zrobi znowu test i wyjdzie negatywny to czy ma koniec izolacji czy ujemny test tego nie odwołuje 

7 minut temu, Drewnopoulos napisał:

@TheraRolnik jest osobny temat o chorobach i tam pisz a nie wkoło to samo. mówią, że nie wiedzą to chyba dotarło. nie wiem jak bliscy mogą z nim wytrzymać.

@bratrolnika mam półtora hektara w bodzentynie  na sprzedasz nie chcesz? to podeślij kogoś.

A ja ci odpowiem krócej ... Spierdalaj 😊

Jak ci nie pasuje to wyjdź 

• Like 1
Opublikowano
18 minut temu, Agrest napisał:

Wszystko spoko, ale chyba nigdy nie siałeś na prawdziwej glinie warzyw ręcznie 😅.  Jak wstawiłem w temacie którymś zdjęcie po skiełkowaniu zboża to mnie zjechali, że powinienem to zwałować to by brył nie było. Jedzie się glebogryzarką, daje ziemi osiąść i się sieje. Inaczej to tylko wkurwianie się.

Opublikowano
Przed chwilą, TheraRolnik napisał:

Chodzi o to czy jak osoba ma wynik pozytywny i po 4-5 zrobi znowu test i wyjdzie negatywny to czy ma koniec izolacji czy ujemny test tego nie odwołuje 

Jeżeli masz pozytywny masz kwarantanne-wiec jak możesz podróżować.?????Masz wynik dodatni i z automatu dostajesz x dni kwarantanny

Opublikowano
2 minuty temu, TheraRolnik napisał:

Jak mieszkasz z osobą która ma pozytywny to kwarantannę masz tak czy siak 

Opublikowano
3 minuty temu, TheraRolnik napisał:

wcześniej to trzeba było dzwonić do sanepidu i wyjaśniać. przesłać badanie.

Opublikowano
4 minuty temu, TheraRolnik napisał:

A ja ci odpowiem krócej ... Spierdalaj 😊

Jak ci nie pasuje to wyjdź 

człowieczku nikogo nie obchodzą twoje bolączki są ważniejsze rzeczy na świecie niż twoje kwarantanny. jak interesują cię pieniądze to szukaj w dziale finanse a nie tu zaśmiecasz. 

Opublikowano
2 minuty temu, sadownik12 napisał:

Wszystko spoko, ale chyba nigdy nie siałeś na prawdziwej glinie warzyw ręcznie 😅.  Jak wstawiłem w temacie którymś zdjęcie po skiełkowaniu zboża to mnie zjechali, że powinienem to zwałować to by brył nie było. Jedzie się glebogryzarką, daje ziemi osiąść i się sieje. Inaczej to tylko wkurwianie się.

Ale jeden zlewny deszcz i robi się bida na takiej ziemi po glebogryzarce

Wiem bo tak mam

Opublikowano
1 minutę temu, sadownik12 napisał:

Glebogryzarką tak ale nie na pył.

Glina glinie nie równa, ale domyślam się że masz gleby minutowe i niestety jeśli nie trafisz z terminem uprawki to nic nie pomoże.

Ręcznie za czasów jak byłem młody silny pracowity i głupi w dwa i pół dnia zasiałem 1,3ha marchwi ręcznie siewnikiem jednorzędowym szczoteczkowym.

Redliny co 62,5cm, po dwa rządki na redlinie

Opublikowano
Przed chwilą, stempos1980 napisał:

Ale jeden zlewny deszcz i robi się bida na takiej ziemi po glebogryzarce

Wiem bo tak mam

Wszystko rośnie ale pietruszka i marchew ni chu chu. Dla takiej ilości nie warto się nadwyrężać, trzeba dać też innemu zarobić kupując 😅

Opublikowano
3 minuty temu, Drewnopoulos napisał:

człowieczku nikogo nie obchodzą twoje bolączki są ważniejsze rzeczy na świecie niż twoje kwarantanny. jak interesują cię pieniądze to szukaj w dziale finanse a nie tu zaśmiecasz. 

to nie jest temat o Tobie.

Opublikowano

Tu pewnie chodzi o to ,że zrobiony ten test ,tym testerem z apteki ,bez podróży ,bo inaczej  jak ,za 30000 zł ,pierd.... podróże . Drewnopulos ,czy jakoś tam ,kogoś też gówno obchodzi Twój stolec .. No dobra zluzować majty 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Przez kingway
      Witam , mam pytanie jakie polecacie kamery na gospodarstwo ? Nie jestem szczerze w temacie , nie znam się na tym kompletnie ... widzę jakieś po 100-150 zł a nawet i po 50 zł . Może coś doradzicie ? Lepiej przewodowe czy bezprzewodowe ? Na kartę pamięci ? Wi-fi ? 
  • Dodaj nową pozycję...
v