Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

@galan99 siostra była na laboratoryjnym i potwierdzone. Siostrzenica również. Nasze dzieciaki również chore, i żona chora. Ja się czuje ok, ale więcej nic nie robię bo siostra podała, że gdzie indziej mieszka(chociaż jest u nas codziennie) i nie trafiliśmy do systemu. Ogólnie tylko dzieciaki ciężko zachorowały, a reszta się czuje w miarę, więc luzik. 

• Like 1
Opublikowano

Pojazdy samochodowe, które będą mogły wjeżdżać do stref czystego transportu, muszą mieć specjalną naklejkę. Zgodnie z nowelizacją należy ją umieścić w lewym dolnym rogu przedniej szyby pojazdu.

Naklejki są wydawane przez wójtów, burmistrzów i prezydentów miast, w których powstaną strefy czystego transportu. Według ustaleń portalu Autokult wysokość opłat za nie ma wynieść maksymalnie 5 złotych za sztukę.

Istniej jednak pewne „ale”. Nawet jeśli posiadamy naklejkę, która uprawnia nas do wjazdu w naszym rodzinnym mieście, jej posiadanie nie uprawnia do poruszania się w strefach czystego transportu w innych miejscowościach. Tymczasem wjazd bez zezwolenia może kosztować nas nawet 500 złotych.

Każde miasto będzie wydawać własną nalepkę, która upoważnia do wjazdu do wyznaczonej na jego terenie strefy czystego transportu. Znajdzie się na niej nazwa miasta, nie będzie natomiast oznaczonej normy Euro oraz rodzaju paliwa — poinformował Autokult rzecznik Ministerstwa Klimatu i Środowiska.

Naklejka na szybę. Za jej brak zapłacisz 500 złotych

Jak informuje Autokult, do pojazdów bezemisyjnych zaliczają się auta elektryczne i wodorowe. Zakaz wjazdu ma również nie dotyczyć aut benzynowych, które spełniają normę Euro 4 lub wyższą oraz samochodów wysokoprężnych, spełniających przynajmniej normę Euro 5.

132198-obowiazkowe-naklejki-na-szybe-za-brak-juz-niedlugo-zaplacisz-500-zl-696x464.jpg

Opublikowano

W jakiej sieci macie telefony ? Skończyła mi się umowa w Play na mixa i niewiem co robić w Play miałem 2 GB internetu i musiałem dokupować . Zainteresowała mnie oferta otvarta za 19 zł 21gb nielimitowane rozmowy i SMS-y, zasięg plusa . Niewiem czy nie będzie problemu z zasięgiem na jakiejś stronie sprawdzałem to u mnie był od 1.89 do 2,6 a w Play do 3,11

Opublikowano

Chyba ten rok będzie słaby z plonami. U nas słyszałem kiedyś przysłowie mówi że w gromnicznej jasno to w stodole ciasno.

Od rana ciemno pochmurno i albo pada śnieg albo deszcz. 

Opublikowano
11 minut temu, slawek74 napisał:

w ciąży jesteś 🤭🙆‍♂️

Może spożywczej, ale co najwyżej pierwszy trymestr jak na razie. 

12 minut temu, slawek74 napisał:

w ten test to się sika czy pluje czy jeszcze jakoś ?

w nosie grzebie 😜 

Opublikowano
5 minut temu, Rolnik1973 napisał:

Ja mam plusha na kartę

30 zł na miesiąc, wszystko bez limitu i 40 gb netu.

Ja mam na abonament plusha ale zasię marny a niby plus tak cudownie ma rozwinięta sieć.

Za dwa numery z netem place 40 zl

Opublikowano (edytowane)
11 minut temu, Rolnik1973 napisał:

Ja mam plusha na kartę

30 zł na miesiąc, wszystko bez limitu i 40 gb netu.

W Orange Polska 1 telefon doładowanie za 25 zł na miesiąc rozmowy do wszystkich bez  limitu i kumulacja gb 150 .

Następne 2 telefony Orange Polska na dwa opłata 129 zł bez limitu i 300 gb + 450 gb domowego .

Edytowane przez galan99
Opublikowano

Wczoraj bylem w takim miejscu ze orange ledwo lapal.zasieg. a antena jakies 200 metrow od tego.domu. w play zasieg byl. A najlepsze.mowi ten znajomy ze koleś chcial zadzwonic gdzies i musial.isc pod slup i jak sie o niego oparl to.dopiero mial.zasieg. parodia jakas, słupów  w okolicy nastawiali, mam 3 w zasiegu wzroku a z zasiegiem problem 

Opublikowano
6 minut temu, stempos1980 napisał:

Ja mam na abonament plusha ale zasię marny a niby plus tak cudownie ma rozwinięta sieć.

Zależy gdzie. Ja mam w plusie właśnie ze względu na zasięg.

• Like 1
Opublikowano
3 godziny temu, Belaruss820 napisał:

@Pafnucy jakis psychofan? Tzn ze masz psychofana

nie jestem psychofanem. widać u @Pafnucyego ogromne doświadczenie życiowe i autorytet jakim tu się cieszy dlatego czerpię z jego rad pełnymi garściami nawet notuje sobie na wszelki wypadek żebym nie zapomniał.

• Haha 1
Opublikowano
GRZES1545 napisał:

Miałem  w Tmobile zasięg był  ok , ale że drogie Pany to teraz zmieniłem spowrotem na play i zasięg bieda w domu.

Tmobile to klasa premium szwagier tam pracuje i tak twierdzi że tam chodzi o jakość nie ilość

Opublikowano
13 minut temu, Belaruss820 napisał:

Wczoraj bylem w takim miejscu ze orange ledwo lapal.zasieg. a antena jakies 200 metrow od tego.domu. w play zasieg byl. A najlepsze.mowi ten znajomy ze koleś chcial zadzwonic gdzies i musial.isc pod slup i jak sie o niego oparl to.dopiero mial.zasieg. parodia jakas, słupów  w okolicy nastawiali, mam 3 w zasiegu wzroku a z zasiegiem problem 

mieszkam o 300 400 m od  słupa ,i zasięg ,jak mówili ,fale nie wysyłane są pod słup ,bo tam nikogo nie ma ,po prastu ten snop jest tym mocniejszy ,nim dalej ,

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v