Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
1 minutę temu, robert55555 napisał:

Nie obraś się, ale źle to rozgrywasz. Zapytaj się żony za kogo ona wychodziła za mąż za Ciebie czy za ojca? Jesteś potrzebny do pracy, do dostarczania pieniędzy i do sexu? Teściu zawsze będzie rządził. Rozmawiając z twoimi teściami powinna stanąć zawsze po twojej stronie a nie po stronie rodziców. Jak będziecie sami to mogła by tobie zwrócić uwagę, że źle mówiłeś. Twoja żona powinna ułożyć miedzy rodzicami swoimi a wami relację.

Bardzo mądre słowa, podobnie mu to kiedyś mówiłem 

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
5 minut temu, robert55555 napisał:

Nie obraś się, ale źle to rozgrywasz. Zapytaj się żony za kogo ona wychodziła za mąż za Ciebie czy za ojca? Jesteś potrzebny do pracy, do dostarczania pieniędzy i do sexu? Teściu zawsze będzie rządził. Rozmawiając z twoimi teściami powinna stanąć zawsze po twojej stronie a nie po stronie rodziców. Jak będziecie sami to mogła by tobie zwrócić uwagę, że źle mówiłeś. Twoja żona powinna ułożyć miedzy rodzicami swoimi a wami relację.

Robert już były dlugie dyskusje o tym. @Belarus820 to po prostu dobry chłop i stara sie nie rozdmuchiwać konfliktu. 

Z boku to wszystko proste się wydaje. 

Znaczy ja tak to widzę. 

Edytowane przez Pafnucy
Opublikowano
7 minut temu, szymon09875 napisał:

75 niby, tak na hydrostacie. Z tym że naprawdę stan był bardzo dobry. Mówił że claasy stoją na placu dość długo, a nh jak przyjadą to zaraz idą praktycznie od ręki

To dawaj cynk na drugi raz. Też zarobisz  ;)

Opublikowano
50 minut temu, Belaruss820 napisał:

Powiem tak, odkąd tu jestem czyli zaraz bedzie 6 lat to wszystkie wieksze sprzety tj. kombajn ciagnik,teraz samochod no i wszystkie dachy porobione na budynkach to za gotówkę. Wiec rentowne,a zawsze cos zostaje i jeszcze jakies plany są, ale najwiekszy problem.jest taki ze z zoną nie mozemy sami postanowic i kupic to co ja chce,bo ona leci z tym.do.starego po konsultacje. Ale mam postanowienie na ten rok,ze bede decydowal a jak sie nie bedą.zgadzac to ich problem. No do tego jeszcze graty z RMG nowe to jest czym robić. Tylko pola nie są doprowadzone do ładu bo stary o rolnictwie ma wiedze z czasow jak w skr-ze jezdzil 

Gospodarka ma.potencjal pomimo tych slabych ziem. Gdyby stary nie wtrącał sie juz to byloby jedno z lepszych gospodarstw w okolicy 

Czasem dobrze jak kobita w Odrze pracuje 😉

Opublikowano
44 minuty temu, szymon09875 napisał:

Ostatnio o tym myślałem, nowy Belarus 150 tys a nowa przyczepa za 100, przyczepę jakby się postarał to by od początku w garazu bez specjalnych narzędzi. A ciągnika raczej tak nie wyprodukujesz

Ilu konny? 952 brutto niby 130

Opublikowano
4 minuty temu, gregor1284 napisał:

Czasem dobrze jak kobita w Odrze pracuje 😉

Dobrze chociaż jeszcze za mloda w fachu. A stary ma ch***y charakter i tego sie juz nie zmieni. Gdyby nie wtrącał mi sie w moją robote to byloby dobrze,a tak on mysli ze wie wszystko najlepiej. I wtedy ja sie denerwuje i on fochy strzela. Az taką pizdą nie jestem ze.ktos bedzie mi rozkazywal. Nie chce robic konfliktu takiego ze policja bylaby u nas czestym gosciem,potem gadanie na wsi. Ludzie wtajemniczeni wiedzą jak sytuacja wyglada a tak.jak @Pafnucy napisal z boku wszystko dobrze wyglada,bo ja próbuje to ciągnąć zeby nie upadlo. Stary gdyby sam.musial robic to zaraz ktos by sie na podwórku pojawił aby zabrac w dzierzawe, a tak wiedzą ze ja potrafie zrobic i obce chlopy mnie chwalą,a staremu honor nie pozwoli mnie pochwalic. Ja bym ze znajomym w małą spolke wszedl ale.stary zaraz pretensje "że jemu to nie potrzebne".bo ciagle mysli ze to jego ziemia.

Ale mam poplanowane inwestycje na ten rok i planuję to wykonać. 

Aaa @DANDYS jezeli to mnie pytałeś czy mleko,to nie. malo sztuk i celaki niech mają cos z mleka

12 minut temu, farmtrac8244 napisał:

Ilu konny? 952 brutto niby 130

Pewnie 1025 105 koni

Opublikowano
4 minuty temu, radekz200 napisał:

Chłopaki powiedzta Ryśkowi co się stało 😛

Tobie mowę odjęło?

Opublikowano
1 godzinę temu, szymon09875 napisał:

Nawet w bajkach dzieci uczą tej metody. Król Julian tak małpy w drewnianej skrzyni chciał zamknąć "najpierw jego też tam wrzucimy, potem zabijemy gwoździami i albo się w sobie zakochają, albo zdechną z głodu " 🤣

Co Wy mi tak źle życzycie, śmierci głodowej 👀

Wiatr ustał, puchacze nakarmione. Kurom by trzeba w tym tygodniu namieszać🤔

• Haha 1
Opublikowano
3 minuty temu, GRZES1545 napisał:

Ja odrazu w lesie tnę i na wozów albo rozrzutnik a potem do stodoły i kiedy wolną chwilą 🪓🪓

po mojemu bardziej pracochłonny taki sposób. dużo łażenia z łupkami.

Opublikowano
radekz200 napisał:

15 minut temu, slawek74 napisał: pewnie te 50 to netto Brutto 😛 taka tez 50 https://www.olx.pl/d/oferta/przyczepa-rolnicza-dwuosiowa-nadstawki-7t-gpt107-gomar-stelaz-z-plandeka-balkon-pronar-metal-fach-ufnal-CID757-IDIbCLD.html

mnie takie ,,wonskie,, nie interesują

Opublikowano
4 minuty temu, slawek74 napisał:

mnie takie ,,wonskie,, nie interesują

a tak z ciekawości. co Ci się nie mieści w wąskiej?

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v