Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
6 minut temu, hubertb napisał:

Nie widzisz więc sensu żadnych udogodnień. 

Ano nie, dla wielu udogodnień nie widzę u siebie miejsca. Dla jakichś skrytek na śmieci, dla tura. Więcej by trzeba było w to zainwestować niż to faktycznie będzie potrzebne i ułatwi.

Opublikowano
4 minuty temu, Chłoporobotnik napisał:

Jak się bramę otworzy to cały dzień otwarta, tak samo jak się gdzieś jedzie a nie wachlowania za każdym wjazdem i wyjazdem. Kury przy wjeździe na drogę nie spacerują, dzieci po podwórku nie biegają.

No i jest tak jak ma być. Chociaż otwarta brama jak nikogo w domu nie ma to by u mnie nie przeszło. 

Opublikowano
2 minuty temu, hubertb napisał:

Dawaj dalej... Ciekawie piszesz. 

Ta wasza sztabka od plastików [przegubu] przyspawana na amen ,tak że wymiana tylko po odcięciu ,a żeby wiedziała z kim tańczy ,to dodatkowo je tradunkiem ścisnąłem ,a żeby już żadnych nadziei zaniechała ,to ten tradunek spawarką .💪.  Ten ruchomy wałek pod spodem co go sprężyna naciąga......, A uj z nią 😐

Opublikowano
Przed chwilą, hubertb napisał:

Chociaż otwarta brama jak nikogo w domu nie ma to by u mnie nie przeszło. 

Nie istnieje u mnie coś takiego. Mam prawie 92 letnią starowinkę w domu i zawsze ktoś musi być prócz niej. Jak rodziców nie ma to ja jestem. Jak nie ma mnie i ojca to mama jest.

Opublikowano
2 minuty temu, bratrolnika napisał:

Co by nie mówił, lepiej auto garażować niż trzymać pod chmurką 

Z racji wykonywanego zawodu i tego że przez większość dnia to auto i tak w garażu nie stoi tylko na parkingu pod firma. To po prostu nie chce mi się wjeżdżać do garażu. Co nie zmienia faktu że auto tak w garażu nie niszczeje. 

4 minuty temu, kizak napisał:

Ta wasza sztabka od plastików [przegubu] przyspawana na amen ,tak że wymiana tylko po odcięciu ,a żeby wiedziała z kim tańczy ,to dodatkowo je tradunkiem ścisnąłem ,a żeby już żadnych nadziei zaniechała ,to ten tradunek spawarką .💪.  Ten ruchomy wałek pod spodem co go sprężyna naciąga......, A uj z nią 😐

Kaziu ty tej maszyny musisz szczerze nienawidzić 

7 minut temu, 6465 napisał:

37lat 

IMG_20200601_104100.jpg

Mam pytanie, potrzebuje tego co zostało ze szperacza. Mogę ci za to wysłać jakiegoś turbo leda.

Opublikowano
4 minuty temu, 6465 napisał:

37lat 

IMG_20200601_104100.jpg

Psujesz statystykę ,u mnie na wiosce jest fachowiec co by pierwszym pokosie ją naprawił  . Kosilem trawę ,on wparował na pole ,jak on kosił to sam w głowę zachodzę ,sześć dziesiątką ,czwórką ,na stojąco ,i po jednej stalce na bęben ,i toto kur.a docinało .  Zrobił ze 3 obroty i zdechł ,pociągnął ją po drodze ,[oczywiście pelna prędkość ]

Opublikowano

@hubertb pamiętasz pisałem że w aucie zapala się check-engine i wyświetla mi komunikat sprawdź system adblu. Skończyły się mrozy i już nic nie świeci. Czy w zbiorniku na adblu jest jakaś grzałka?

Przed chwilą, kizak napisał:

Psujesz statystykę ,u mnie na wiosce jest fachowiec co by pierwszym pokosie ją naprawił  . Kosilem trawę ,on wparował na pole ,jak on kosił to sam w głowę zachodzę ,sześć dziesiątką ,czwórką ,na stojąco ,i po jednej stalce na bęben ,i toto kur.a docinało .  Zrobił ze 3 obroty i zdechł ,pociągnął ją po drodze ,[oczywiście pelna prędkość ]

Panie to najpierw trzeba go do lekarza, po tem kosiarkę naprawiać.🙆

Opublikowano
7 minut temu, hubertb napisał:

Mam pytanie, potrzebuje tego co zostało ze szperacza. Mogę ci za to wysłać jakiegoś turbo leda.

A nie ma problemu. Jutro ci wyśle więcej zdjęć jak będzie widno. Dorzucę lampę z kloszem bo gdzieś leży w garażu.

Opublikowano
6 minut temu, hubertb napisał:

,,polubiłem ją '' od pierwszego wyjazdu na pole . Kilka lat ,używam ją tylko jak u kogoś ,,poligon ''wydzierżawię ,czy w jakichś fajniejszych miejscach .  Ale jak zdechnie ,zara wyremontowana .

Opublikowano
8 minut temu, hubertb napisał:

na co ci to ? prostokątne nie może być ? co to za turbo led?

4 minuty temu, 6465 napisał:

@hubertb pamiętasz pisałem że w aucie zapala się check-engine i wyświetla mi komunikat sprawdź system adblu. Skończyły się mrozy i już nic nie świeci. Czy w zbiorniku na adblu jest jakaś grzałka?

a u mnie lampka od płynu chłodniczego tez przestała migać po mrozach

Opublikowano
1 minutę temu, 6465 napisał:

A nie ma problemu. Jutro ci wyśle więcej zdjęć jak będzie widno. Dorzucę lampę z kloszem bo gdzieś leży w garażu.

Nie ma potrzeby. Wystarczy mi to zdjęcie. 

1 minutę temu, konteno napisał:

na co ci to ? prostokątne nie może być ?

Prostokątnej nie chce, pokarzę w swoim czasie. 

3 minuty temu, kizak napisał:

,,polubiłem ją '' od pierwszego wyjazdu na pole

Prawdziwa miłość od pierwszego koszenia. 

• Like 1
Opublikowano
14 minut temu, hubertb napisał:

Z racji wykonywanego zawodu i tego że przez większość dnia to auto i tak w garażu nie stoi tylko na parkingu pod firma. To po prostu nie chce mi się wjeżdżać do garażu. Co nie zmienia faktu że auto tak w garażu nie niszczeje. 

Jak nie garazujesz to 24 h na dobę pod chmura stoi , tak to te 8/10 h . W skali życia auta to się skumuluje, skróci życie blach dwukrotnie 

Opublikowano
1 minutę temu, mf362 napisał:

skróci życie blach dwukrotnie 

Znacznie mocniej skracają wypadki i naprawy blacharskie. A moja skoda już ze dwa dzwony zarobiła. Zresztą to już stary klunkier 2007 rok. 

• Like 1
Opublikowano
5 minut temu, hubertb napisał:

Lepszy jakikolwiek świecący led niż obudowa lampy prawda? 

Jak przyjeżdżali kosić bizonami z skr to w tych denkach po lampach na orurowaniu mieli popielniczki porobione

Opublikowano
2 minuty temu, mf362 napisał:

Jak nie garazujesz to 24 h na dobę pod chmura stoi , tak to te 8/10 h

u mnie 9-9,5h poza garażem w tygodniu wychodzi a weekend pod dachem zazwyczaj ale to też mało daje 

Opublikowano
1 minutę temu, 6465 napisał:

Jak przyjeżdżali kosić bizonami z skr to w tych denkach po lampach na orurowaniu mieli popielniczki porobione

Ja akurat o stylowej lampce na biurko zobaczymy jak to wyjdzie jak złoże do kupy ;) 

• Like 2
Opublikowano

nie takie auta całe życie na parkingu stoją. 

garaż w mieście nie raz drożej od nowego auta. 

Opublikowano
11 minut temu, 6465 napisał:

Nie tylko u was taka inwencja twórcza była. Zresztą jutro kroi się jakieś spożycie z somsiadem to znów pewnie nowe ciekawostki w ucho wpadną. 

Opublikowano
46 minut temu, hubertb napisał:

No ale to tylko 33 tys.

Daj spokój on wygląda jakby go złożyli z tego co pod stodołą leżało. 

45 minut temu, Chłoporobotnik napisał:

Jak się bramę otworzy to cały dzień otwarta, tak samo jak się gdzieś jedzie a nie wachlowania za każdym wjazdem i wyjazdem. Kury przy wjeździe na drogę nie spacerują, dzieci po podwórku nie biegają.

A mnie znowu ciśnienie się podnosi jak otwarta... 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v