Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
22 minuty temu, Rolnik1973 napisał:

Jak tam sąsiadka dałaś w szyję w swięta?

Nie daje w szyję sasiedzie

7 minut temu, jahooo napisał:

U nas na przełamanie postu na Józefa jest taka tradycja, ale ostatni raz wóz na stodole widziałem 25 lat temu, co najwyżej bramy wjazdowe z zawiasów pozdejmują

Odkąd byłam panna i nam wypchali wszystko z garażu nocą i pociągali wszystkie sprzęty za stodole to już raczej nie ma takich zabaw.

Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, malaczarna napisał:

Nie daje w szyję sasiedzie

To o co Chodziło pewnemu starcowi? No ale w sumie jak dziewczyna daje w szyje to powinna być łatwiejsza i powinno być więcej bombelków

Edytowane przez MonteChristo
Opublikowano
12 minut temu, bratrolnika napisał:

A narzekanie to hobby???

Mój nie narzeka, wstaje je śniadanie i wychodzi do stolarni. W sumie nikt nie wie po co ale jemu sprawia to przyjemność. 

13 minut temu, bratrolnika napisał:

Parę lat do tyłu na Skowrodzie na półpoście chłopu wóz drewniany rozebrali, i na dachu remizy złożyli 

To akurat była norma. My ojcu koleżanki zastreczowaliśmy samochód. Mróz i strecz piękna mieszanka cały dzień ściągał folię z szyby. 

Opublikowano
malaczarna napisał:

12 godzin temu, Dublin napisał:

Waga prawidłowa tylko wzrost za niski ale najważniejsze, że się podobam kobietą. Kobiety zwracają najbardziej na buty i dłonie takie jak moje.

Dłonie jak wyglądają czy co potrafisz nimi zrobić?

wiele kobiet mówi o męskich dłoniach to ja chyba nie mam szans bo są czyste ale spracowane i zniszczone. a ten tekst "co potrafisz nimi" to taki dwuznaczny 😉😆😆 a tak wygladaj🤲

6465 napisał:

59 minut temu, wojtal24 napisał:

siemanko chyba całe świata tu nie zaglądałeś detox od af😄😄

Część. No wczoraj wieczorem zajrzałem. A tak to miałem wypełniony czas zabawa z dziećmi prezentami😁

24 minuty temu, hubertb napisał:

raz, w Boże narodzenie. 

U nas to się robi w półpoście. 

pewnie dzieciaki farminga dostały od Mikolaja

Opublikowano
12 minut temu, wojtal24 napisał:

wiele kobiet mówi o męskich dłoniach to ja chyba nie mam szans bo są czyste ale spracowane i zniszczone. a ten tekst "co potrafisz nimi" to taki dwuznaczny 😉😆😆 a tak wygladaj🤲

Dlaczego dwuznaczny? Czyste to podstawa. Pazurki obcięte itp wszystkie koleżanki mojego męża chwala jakie ma zadbane a na wsi siedzi.... Chociaż czasem w smarach ale jakoś tępi 

Opublikowano (edytowane)
45 minut temu, Agrest napisał:

To nie nasz, ale kupiony od nas. Jakby z 2-3 stówki tańszy był to by pewnie u nas stał już ;)

Na takiego malucha za dużo roboty nie mamy. Jedynie wiosna do kukurydzy/buraka i do talerzowki to się nada ;)

https://www.olx.pl/d/oferta/versatile-335-mfwd-ciagnik-rolniczy-versatile-335-mfwd-4x4-CID757-IDPJwiI.html

@Agrest tego mi chcą sprzedać 😉 ale dobrze, będzie coś nowego chociaż ;)

Edytowane przez szymon09875
Opublikowano
31 minut temu, bratrolnika napisał:

A narzekanie to hobby???

Znajomego ojciec na emeryturze został alkoholikiem 

Parę lat do tyłu na Skowrodzie na półpoście chłopu wóz drewniany rozebrali, i na dachu remizy złożyli 

Wraz z postępem powinni teraz przyczepę zanieśc . U nas kiedyś bramę w błoto na drodze wtochtali ,i toto w nocy zamarzło . Ale to był ostatni wybryk z połowy lat osiemdziesiątych, zbyt wiele smrodu z milicji . Teraz to i się nie chce wesela zatrzymać . Kiedyś wypchaliśmy ,, klienta'' ,  to już   sianem ,buty ,berecik ,i przed weselem położyliśmy .  Brak mi dawnych czasów 😳

• Like 1
Opublikowano
5 minut temu, malaczarna napisał:

Dlaczego dwuznaczny? Czyste to podstawa. Pazurki obcięte itp wszystkie koleżanki mojego męża chwala jakie ma zadbane a na wsi siedzi.... Chociaż czasem w smarach ale jakoś tępi 

Na wsi siedzi, a w polu coś robi czy przy zwierzętach?

Opublikowano
3 minuty temu, kizak napisał:

Wraz z postępem powinni teraz przyczepę zanieśc

d47 pchaliśmy wypełnioną słomą we czterech nawet lekko szło. Na koniec zostawiliśmy ją kołami do góry we wjeździe. 

Opublikowano

Teraz te grypy tak atakują to chyba z braku higieny jamy ustnej . Jak kiedyś chłop odkaził ryja przed świętami ,w święta i po  [rżadko kiedy w domy był],a jak przyszedl ,jak zainhalował ,to i niczego nie nawlókł . A teraz jegniaki zapeziałe ,ja nie piję ,ja nie  piję  [k**wa ,ja też nie pił]O.o ,i cała chałupa chore . że też kobitki nie mogą tego zrozumieć  ,nosz ile na hamulcu najedziesz .😉 ,

• Like 1
  • Haha 4
Opublikowano
3 minuty temu, hubertb napisał:

d47 pchaliśmy wypełnioną słomą we czterech nawet lekko szło. Na koniec zostawiliśmy ją kołami do góry we wjeździe. 

A psy co ,obżerały się waszym ?

• Haha 1
Opublikowano
9 minut temu, MonteChristo napisał:

Na wsi siedzi, a w polu coś robi czy przy zwierzętach?

Tak w polu i przy zwierzach i małe remonty maszyn naszych coś tam zawsze trzeba nasmarować czy zregenerować 

Opublikowano
malaczarna napisał:

12 minut temu, wojtal24 napisał:

nie wiesz dla czego dwuznaczna ?

• Haha 2
Opublikowano

Covid szaleje, wokoło wszyscy leżą. Musi Pan Jarosław Kaczyński wprowadzić jakieś restrykcje niepatrząc na konsekwencje wyborcze, bo ludzie nie mają w ogóle żadnego instynktu samozachowawczego wręcz celowo kaszląc na bliźniego swego nawet w kościele chodzą i zarażają ciesząc się przy tem jak głupi do sera.

• Like 1
  • Haha 2
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v