Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
1 minutę temu, 6465 napisał:

Mnie dziś InPost wkurwił. Paczka miała być w środę w paczkomacie i kuźwa nie ma. A to prezent 

Moja dziś doszła, a dopiero dziś zauważyłem że sklep z którego zamawiałem jest 5km za złotowem. Czyli 20pare km ode mnie. A miała dojść już w zeszły piątek a była dopiero dziś... 

• Like 1
Opublikowano
10 minut temu, gregor1284 napisał:

Pjoter bo to starym systemem chowana kobita, kiedyś to się z nudów nawet siedząc na kiblu etykietę domestosu czytało, a teraz smartfony paragony... Świat się zmienia ale ludzie nie 🙄

Podobno pewien gość czytając w markecie etykietę na proszku do prania z przyzwyczajenia się zesrał 

• Haha 5
Opublikowano
Przed chwilą, Leszy napisał:

Makumba może ;) 

może być. a dla mnie i tak murzyn to murzyn, pedał to pedał, a złodziej, to złodziej...

Opublikowano
Przed chwilą, Pafnucy napisał:

jeszcze istnieje?

u nas dokonał żywota właściwie. a i tak chyba jeden z ostatnich w okolicy.

Tak, u nas jeden spożywczy i żelazny GS, w sąsiedniej wsi - gminie magazyn GS, piekarnia i sklep spożywczy.

Opublikowano
1 minutę temu, Pafnucy napisał:

jeszcze istnieje?

u nas dokonał żywota właściwie. a i tak chyba jeden z ostatnich w okolicy.

GS Oborniki ma tak dobre bułki że kilka lat takich nie jadłem. Ostatnio przy dk11 stanąłem w jakiejś wiosce. W Reszlu mają Gs i właśnie taki żelazny coś jak Piotrek opisał. 

Kupisz tam i flaszkę i betoniarkę 

Opublikowano
Przed chwilą, Chłoporobotnik napisał:

Tak, u nas jeden spożywczy i żelazny GS, w sąsiedniej wsi - gminie magazyn GS, piekarnia i sklep spożywczy.

musieli mieć spory majątek do wyprzedawania... nasze już wszystko wyprzedali...

Opublikowano
4 minuty temu, Chłoporobotnik napisał:

Ba, jeszcze do tego sklep żelazny GS (teraz to wszelakie pierdoły), dwie apteki, kwiaciarnia, piekarnia, sklep z rozsadą, ziemią, chryzantemami, choinkami itp, sklep a'la budowlany (ubrania robocze, narzędzia, materiały budowlane, elektryka, trochę oprysków i nawozów ale to biednie), obuwniczy i zabawki. Nawet SKP mamy i dwa paczkomaty.

To ty możesz dekadę przeżyć ze wsi się nie ruszając 😜 

Opublikowano
Przed chwilą, szymon09875 napisał:

GS Oborniki ma tak dobre bułki że kilka lat takich nie jadłem. Ostatnio przy dk11 stanąłem w jakiejś wiosce. W Reszlu mają Gs i właśnie taki żelazny coś jak Piotrek opisał. 

Kupisz tam i flaszkę i betoniarkę 

Teraz już nie bardzo, ale w Osieku właśnie tak można było kupić. Na zamówienie maszyny rolnicze sprowadzali, drobnicę typu betoniarki, śrutowniki mieli na miejscu. Ojciec tam pierwszy śrutownik kupił i sporo narzędzi. U nas to już bardziej sprzęt gospodarstwa domowego, jakieś nasionka, ale jednak rzadko kiedy jest miesiąc żeby czegoś stamtąd nie było potrzeba. 

Opublikowano
15 minut temu, Chłoporobotnik napisał:

Coś takiego jak okazja czy niska cena w sklepie nie istnieje. Jedno obniżą to drugie podniosą i na jedno wychodzi. Zresztą, kwestia tego ile kto w tych sklepach zostawia.

zdziwiłbyś się , zależy co za towar , jak nie śledzisz na bieżąco cen przed i po obniżce czy okazji to nie masz porównania , kawę wolałem kupić w promocji za 12 niż za 18 za opakowanie pół kilo , kilka kilo schowane w szafce na zapas , 

8 minut temu, Chłoporobotnik napisał:

Z czego Delikatesy w miejscu, które mi i wielu innym się z czymś zupełnie innym kojarzy. Do tego jeszcze trzy małe sklepiki, jeden w gminie, jeden na jednym końcu wsi, jeden też na końcu wsi. W sumie spożywczych to 6. U nas wieś - gmina ponad 4000 ludzi.

a u nas w gminie dino stoi tuż obok biedronki a co najważniejsze nie w centrum gminy tylko za miastem na wylocie na Jeżewo , kto kcee ten do mniejszego w centrum podejdzie z boota a inny w auto i na peryferia do większego

Opublikowano
Przed chwilą, mf362 napisał:

Może masz murzynofobie : D 

a gdzież tam. ludź to ludź.

Opublikowano
2 minuty temu, Leszy napisał:

To ty możesz dekadę przeżyć ze wsi się nie ruszając 😜 

Od biedy dałoby się radę. Dwie stacje benzynowe są. Jedynie słabo jeśli chodzi o nawozy, opryski, pasze/koncentraty i materiał siewny/ sadzeniaki, po to trzeba jeździć. Ale i tak blisko bo max te 15-20km od domu wszystko kupi włącznie z Ursonem w Wieprzu (części do złomowych czarów) i sklepem pszczelarskim w Kleczy + młyn. 

Opublikowano
4 minuty temu, szymon09875 napisał:

GS Oborniki ma tak dobre bułki że kilka lat takich nie jadłem

oj u nas też świetne pieczywo było...ale sprzedali piekarnię parę lat temu...

Opublikowano
7 minut temu, bratrolnika napisał:

Podobno pewien gość czytając w markecie etykietę na proszku do prania z przyzwyczajenia się zesrał 

Dobre Daruś dawaj więcej😴

Pafnuś ubrałeś już choinkę?

Opublikowano
2 minuty temu, konteno napisał:

a u nas w gminie dino stoi tuż obok biedronki a co najważniejsze nie w centrum gminy tylko za miastem na wylocie na Jeżewo , kto kcee ten do mniejszego w centrum podejdzie z boota a inny w auto i na peryferia do większego

Do 2015 nic wielkiego nie było. W 2015 na sprzedanej części placu KR gdzie były wiaty zbudowali Delikatesy Centrum, wcześniej się to jakoś inaczej nazywało, Elwa czy jakoś tak. W podobnym czasie wybudowali na terenie magazynu (dawno też to był GS-owski magazyn ale kupił prywatny) nowy budynek - na parterze przeniesione kasy i zrobiony prawdziwy sklep magazynu, u góry Delfin a jeszcze wyżej zabawki i buty.

Opublikowano
10 minut temu, mf362 napisał:

Może włożył komuś do skrytki dwie paczki .

Ostatnio na spotted kobieta pisała że klocki LEGO były koło jej paczki . Kurier nieźle był zakręcony 

Dzwoniłem to jakaś pani powiedziała że jest w drodze🤦 i kazała uzbroić się w cierpliwość😠

Opublikowano
2 minuty temu, Łolek napisał:

Ty moja tam nie chodzi a co tam jest 🤔 jakieś tegesy? 

Tam jest wszystko

Opublikowano
Przed chwilą, lemik napisał:

Pafnuś ubrałeś już choinkę?

nie wiem czy pamiętasz, ale już pytałeś, a ja odpowiedziałem i zapytałem czy Ty ju...

nie powinieneś brać pół??    tak tylko z troski pytam...

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v