Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 godzinę temu, bratrolnika napisał:

Nie oszukujmy się, teraz kupić tego c380 to wpierdzielic się jak Andzia w maliny, o ile mechanicznie to może tam są popularne części, o tyle pytanie czy za parę lat dostaniesz do tego np. drzwi, a te lubiły pękać 

w Bronowie nie mają tego problemu a ciągnik więcej robi niż miałby u was 

Opublikowano
14 minut temu, Qwazi napisał:

Macie tam jakiegoś lakiernika🤔

Ojciec opowiadał jak wracał z randki od matki na motorze (koniec lat 60) i patrzy samochód w rowie koło Łowicza dwuch milicjantów to się zatrzymał i podszedł. Milicjant popatrzył i mówi "no blacharz będzie miał robotę". A ojciec nie pomyślal i mówi"na glinom tego nie zalepią" a tamten za pałę sięga to on mówi że chyc na motor i poszedł 😁

• Haha 1
Opublikowano
1 minutę temu, galan99 napisał:

Czemu nie chcą robić ? .

bo na wyłączność to żaden biznes, a tak jest więcej instalacji - jedna od jednego, druga od drugiego i więcej kasy wskakuje

na wyłączność często tak, że przez tydzie mają jaden wyjazd

no i na wyłączność często firmy narzucają stawki po swojemu, a tak, z wolnej ręki - mało płacisz, nie będziemy robić

Opublikowano
2 godziny temu, bratrolnika napisał:

Znów pleciesz trzy bo po trzy żeby się tylko przyjebac??? 

Znajdź ciągnik o parametrach które już kiedyś wypisałem, może być krajowy, może być Zetor i co tam jeszcze ci w oko wpadnie 

po tym co napisałeś to szczerze mówiąc dochodzę do wniosku że nie ma takiego ciągnika który by wam dogodził pod każdym względem przynajmniej jeśli chodzi o krajowe, nie byłoby przy nim  żadnego "ale" na które można byłoby przymknąć oko czy jakikolwiek począć kompromis , trupa wezmie ktoś kto ma za co go naszykować oraz sam by to ogarnął /ewentualnie handlarz i potrafiłby coś jeszcze ugrać przy zakupie 

a lepsze będą dalej się cenić bo inflacja się nakręca jak do tej pory

Opublikowano
42 minuty temu, soltys48 napisał:

Tam zaraz wprawiony,raz popróbował a że nie było instrukcji obsługi to już inna sprawa🤭

No też drugi raz to już wiadomo co i jak 😉i efektów wiadomo jakich się spodziewać 

Opublikowano
8 minut temu, Łolek napisał:

Myślę że będę go zrywał 

No oczywiście ,bo to tylko osłona, a nie było możliwości zamówić bez konserwacji ? Ja surowe blachy do 3p zamówiłem w polimercu 😉 pół roboty ,aby matowanie odtłuszczone i podkład 

Opublikowano
4 minuty temu, konteno napisał:

po tym co napisałeś to szczerze mówiąc dochodzę do wniosku że nie ma takiego ciągnika który by wam dogodził pod każdym względem przynajmniej jeśli chodzi o krajowe, nie byłoby przy nim  żadnego "ale" na które można byłoby przymknąć oko czy jakikolwiek począć kompromis , trupa wezmie ktoś kto ma za co go naszykować oraz sam by to ogarnął /ewentualnie handlarz i potrafiłby coś jeszcze ugrać przy zakupie 

Trupa weźmie też ten co kasy na tyle nie ma myśląc że okazja życia jakoś to będzie.. a rzeczywistość okaże się inna 

Opublikowano
1 minutę temu, Aktywnyrolnik7245 napisał:

No oczywiście ,bo to tylko osłona, a nie było możliwości zamówić bez konserwacji ? Ja surowe blachy do 3p zamówiłem w polimercu 😉 pół roboty ,aby matowanie odtłuszczone i podkład 

wystarczy myjka i tego podkładu nie ma, goła blacha

Opublikowano
3 minuty temu, mf362 napisał:

Trupa weźmie też ten co kasy na tyle nie ma myśląc że okazja życia jakoś to będzie.. a rzeczywistość okaże się inna 

Jeśli trup w oryginale to nieraz warto za niego przepłacić

• Like 1
Opublikowano
27 minut temu, TheraRolnik napisał:

Była rozmowa o cena za kilometr a nie ile kilometrów 

Skoro u nich taaaak drogo 

To można szukać gdzieś indziej lawety 

Myślę że za dużych rozbieżności w cenie nie będzie, to zamknięte środowisko, i jak ktoś za nisko będzie cenił to zaraz mu podetną lotki, konkurencja oczywiście 

10 minut temu, konteno napisał:

w Bronowie nie mają tego problemu a ciągnik więcej robi niż miałby u was 

Jak już mają taki ciągnik (kupiony zapewne w czasach kiedy nowy ursus sprawiał wrażenie że zawojuje znowu polski rynek)to jaki mają wybór, albo sprzedać go taniej, albo robić nim dopóki chodzi

A drzwi już kiedyś wymieniali przecież 

5 minut temu, konteno napisał:

A ja myślę że po raz kolejny się mylisz. A jak będzie pokaże czas

• Like 1
Opublikowano
Przed chwilą, jahooo napisał:

wystarczy myjka i tego podkładu nie ma, goła blacha

Piaskowane było trzyma się dość dobrze 

Ale i tak ramę do piachu daje to i to pójdzie jeszcze raz i epoxyd 

3 minuty temu, Aktywnyrolnik7245 napisał:

☝️

A w gołych po transporcie już by go ruda brała 

Opublikowano
soltys48 napisał:

56 minut temu, DANDYS napisał:

żeby było bliżej to rano bym był, o świcie 😏😒

Kiedy Chcesz go na podwórku?

szymon09875 napisał:

49 minut temu, DANDYS napisał:

żeby było bliżej to rano bym był, o świcie 😏😒

Myśl i ci go w styczniu na 99% będę mógł przywieźć 

ja wiem wy to. szybkie chłopaki ale. nawet nienwiem. czy to działa i jaka belka i czy norma. chociaż trzyma 200l

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v