Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 godzinę temu, bratrolnika napisał:

Nie oszukujmy się, teraz kupić tego c380 to wpierdzielic się jak Andzia w maliny, o ile mechanicznie to może tam są popularne części, o tyle pytanie czy za parę lat dostaniesz do tego np. drzwi, a te lubiły pękać 

w Bronowie nie mają tego problemu a ciągnik więcej robi niż miałby u was 

Opublikowano
14 minut temu, Qwazi napisał:

Macie tam jakiegoś lakiernika🤔

Ojciec opowiadał jak wracał z randki od matki na motorze (koniec lat 60) i patrzy samochód w rowie koło Łowicza dwuch milicjantów to się zatrzymał i podszedł. Milicjant popatrzył i mówi "no blacharz będzie miał robotę". A ojciec nie pomyślal i mówi"na glinom tego nie zalepią" a tamten za pałę sięga to on mówi że chyc na motor i poszedł 😁

• Haha 1
Opublikowano
1 minutę temu, galan99 napisał:

Czemu nie chcą robić ? .

bo na wyłączność to żaden biznes, a tak jest więcej instalacji - jedna od jednego, druga od drugiego i więcej kasy wskakuje

na wyłączność często tak, że przez tydzie mają jaden wyjazd

no i na wyłączność często firmy narzucają stawki po swojemu, a tak, z wolnej ręki - mało płacisz, nie będziemy robić

Opublikowano
2 godziny temu, bratrolnika napisał:

Znów pleciesz trzy bo po trzy żeby się tylko przyjebac??? 

Znajdź ciągnik o parametrach które już kiedyś wypisałem, może być krajowy, może być Zetor i co tam jeszcze ci w oko wpadnie 

po tym co napisałeś to szczerze mówiąc dochodzę do wniosku że nie ma takiego ciągnika który by wam dogodził pod każdym względem przynajmniej jeśli chodzi o krajowe, nie byłoby przy nim  żadnego "ale" na które można byłoby przymknąć oko czy jakikolwiek począć kompromis , trupa wezmie ktoś kto ma za co go naszykować oraz sam by to ogarnął /ewentualnie handlarz i potrafiłby coś jeszcze ugrać przy zakupie 

a lepsze będą dalej się cenić bo inflacja się nakręca jak do tej pory

Opublikowano
42 minuty temu, soltys48 napisał:

Tam zaraz wprawiony,raz popróbował a że nie było instrukcji obsługi to już inna sprawa🤭

No też drugi raz to już wiadomo co i jak 😉i efektów wiadomo jakich się spodziewać 

Opublikowano
8 minut temu, Łolek napisał:

Myślę że będę go zrywał 

No oczywiście ,bo to tylko osłona, a nie było możliwości zamówić bez konserwacji ? Ja surowe blachy do 3p zamówiłem w polimercu 😉 pół roboty ,aby matowanie odtłuszczone i podkład 

Opublikowano
4 minuty temu, konteno napisał:

po tym co napisałeś to szczerze mówiąc dochodzę do wniosku że nie ma takiego ciągnika który by wam dogodził pod każdym względem przynajmniej jeśli chodzi o krajowe, nie byłoby przy nim  żadnego "ale" na które można byłoby przymknąć oko czy jakikolwiek począć kompromis , trupa wezmie ktoś kto ma za co go naszykować oraz sam by to ogarnął /ewentualnie handlarz i potrafiłby coś jeszcze ugrać przy zakupie 

Trupa weźmie też ten co kasy na tyle nie ma myśląc że okazja życia jakoś to będzie.. a rzeczywistość okaże się inna 

Opublikowano
1 minutę temu, Aktywnyrolnik7245 napisał:

No oczywiście ,bo to tylko osłona, a nie było możliwości zamówić bez konserwacji ? Ja surowe blachy do 3p zamówiłem w polimercu 😉 pół roboty ,aby matowanie odtłuszczone i podkład 

wystarczy myjka i tego podkładu nie ma, goła blacha

Opublikowano
3 minuty temu, mf362 napisał:

Trupa weźmie też ten co kasy na tyle nie ma myśląc że okazja życia jakoś to będzie.. a rzeczywistość okaże się inna 

Jeśli trup w oryginale to nieraz warto za niego przepłacić

• Like 1
Opublikowano
27 minut temu, TheraRolnik napisał:

Była rozmowa o cena za kilometr a nie ile kilometrów 

Skoro u nich taaaak drogo 

To można szukać gdzieś indziej lawety 

Myślę że za dużych rozbieżności w cenie nie będzie, to zamknięte środowisko, i jak ktoś za nisko będzie cenił to zaraz mu podetną lotki, konkurencja oczywiście 

10 minut temu, konteno napisał:

w Bronowie nie mają tego problemu a ciągnik więcej robi niż miałby u was 

Jak już mają taki ciągnik (kupiony zapewne w czasach kiedy nowy ursus sprawiał wrażenie że zawojuje znowu polski rynek)to jaki mają wybór, albo sprzedać go taniej, albo robić nim dopóki chodzi

A drzwi już kiedyś wymieniali przecież 

5 minut temu, konteno napisał:

A ja myślę że po raz kolejny się mylisz. A jak będzie pokaże czas

• Like 1
Opublikowano
Przed chwilą, jahooo napisał:

wystarczy myjka i tego podkładu nie ma, goła blacha

Piaskowane było trzyma się dość dobrze 

Ale i tak ramę do piachu daje to i to pójdzie jeszcze raz i epoxyd 

3 minuty temu, Aktywnyrolnik7245 napisał:

☝️

A w gołych po transporcie już by go ruda brała 

Opublikowano
soltys48 napisał:

56 minut temu, DANDYS napisał:

żeby było bliżej to rano bym był, o świcie 😏😒

Kiedy Chcesz go na podwórku?

szymon09875 napisał:

49 minut temu, DANDYS napisał:

żeby było bliżej to rano bym był, o świcie 😏😒

Myśl i ci go w styczniu na 99% będę mógł przywieźć 

ja wiem wy to. szybkie chłopaki ale. nawet nienwiem. czy to działa i jaka belka i czy norma. chociaż trzyma 200l

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v