Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
28 minut temu, DANDYS napisał:

musi być suchy z pod spodu, bo teraz go nie wysuszysz, wszędzie wilgoć a nie chciałbys tej wilgoci za malować ,

Może jakby go wstawili na ogrzewany warsztat na weekend to przy poniedziałku byłby suchy

6 minut temu, Łolek napisał:

@bratrolnikaDareczku DANDYS ma rację teraz nie czas na konserwację auto zimne zawilgitniałe to w profilach  nie zrobi dobrze bo podłoga to pikuś, ale zadzwoń do Piotrka jutro i możesz pogadać i umówić się np przed samym rozpoczęciem sezonu warzywnego  a wiem że terminy młody ma dość odległe bo roboty w uj 

Numer przekazałem, będzie jutro dzwonił 

• Like 1
Opublikowano
2 godziny temu, Chłoporobotnik napisał:

Kurła, było wyrzucić lejki z konnego i jeździć jak jeden gość u nas - z siewnika leci, potem bronami przeleci i rośnie nawet w największym syfie. Się siewnika zachciało... 

Postęp kurde kosztuje 😜 

Opublikowano
Leszy napisał:

1 godzinę temu, Pafnucy napisał:

Jak to ponoć kiedyś mówili. "nam nie trzeba bundeswehry nam wystarczy minus cztery" ;) 

nie od dziś wiadomo, że w Polsce zdecydowana większość ludzi ma prawo jazdy z chipsów i spadnie trochę śniegu i panika, auta w rowach i dramat w ogóle...

Opublikowano
10 minut temu, Leszy napisał:

Jak to ponoć kiedyś mówili. "nam nie trzeba bundeswehry nam wystarczy minus cztery" ;) 

sypnelo zdrowo i to w pare godzin..

krakow lezy w kotlinie sandomierskiej czyli wszedzie gdzie jedziesz musisz predzej czy pozniej na gore trafic-dla autobosow i tirow to wystarczy zeby sparalizowac ruch.

tramwaje po szynach to jada spokojnie az do pierwszego rozjazdu 🤣, jesli wygarnieszsnie z ulicy to blokujesz chodnik, jesli z chodnika to droge i tak w kolo..

dzisiaj troche poprawilo a jutro ma byc gorzej,rano w rowie stal podmiejski i ciezarowka.

Opublikowano
31 minut temu, Qwazi napisał:

@Belaruss820 jak Twoja pierwiastka?🤔

Wet mnie dzisiaj zaskoczyl bo przyjechal a wczoraj zona dzwonila. Dał kofeine i cos jeszcze na "k"(kortyzol raczej nie) ale zapomnialem🤦‍♂️ 7ml jutro rano i nastepne w sobote i obrzmienie powinno zejsc. Jutro juz powinno byc lepiej tak stwierdzil,zobaczymy tzn zona zobaczy bo.ja do pracy. Cielak zwawy wiec mleka mu wystarczy,ale krowa zaczyna juz nas kopać przy dojeniu

Opublikowano
szymon09875 napisał:

33 minuty temu, wojtal24 napisał:

jak mozesz to wrzuc fotki co tam rzezbisz cos do bezorki czy cos innego

Będzie coś już widać to wstawię. Jak przymiarki robiłem to wstawiałem do galerii.

to co wrzucales to widzialem

Opublikowano
2 minuty temu, Belaruss820 napisał:

Wet mnie dzisiaj zaskoczyl bo przyjechal a wczoraj zona dzwonila. Dał kofeine i cos jeszcze na "k"(kortyzol raczej nie) ale zapomnialem🤦‍♂️ 7ml jutro rano i nastepne w sobote i obrzmienie powinno zejsc. Jutro juz powinno byc lepiej tak stwierdzil,zobaczymy tzn zona zobaczy bo.ja do pracy. Cielak zwawy wiec mleka mu wystarczy,ale krowa zaczyna juz nas kopać przy dojeniu

Pierwiastki mają to do siebie, że lubią kopać. Ale wymię nie jest twarde jak kamień?

Opublikowano
Przed chwilą, Qwazi napisał:

Pierwiastki mają to do siebie, że lubią kopać. Ale wymię nie jest twarde jak kamień?

Twarde jest ale czy jak kamien to chyba az tak to nie,jak.sie wdusi to zostawia dolek.i za chwile.wraca do swojego ksztaltu.

Opublikowano (edytowane)
7 minut temu, wojtal24 napisał:

to co wrzucales to widzialem

No to narazie widać wiele więcej nie będzie, bo jedynie to umocowalem, założyłem zęby, koła i napęd. Teraz muszę coś z tymi wężami zrobić. No i tak myślę że najpierw dam bronke żeby to zagranac a potem wałek strunowy żeby się nie zapadał za mocno. Bo wydaje mi się że posiewny Cambridge będzie za ciężki :/ mam STS ceownikowy ale to za dużo przeróbek bym musiał robić...

Edytowane przez szymon09875
Opublikowano
2 minuty temu, Belaruss820 napisał:

Twarde jest ale czy jak kamien to chyba az tak to nie,jak.sie wdusi to zostawia dolek.i za chwile.wraca do swojego ksztaltu.

Tak to może być. Gorzej, gdyby nie wracało, a jeszcze gorzej gdyby nie dało się wcisnąć. A z ciekawości co wet Ci kazał dawać jej do żarcia?

Opublikowano
23 minuty temu, Qwazi napisał:

Nie wszystkie niektóre nie kopią i nawet nogi rozchylają 😉🤭

• Haha 5
Opublikowano
4 minuty temu, Łolek napisał:

Nie wszystkie niektóre nie kopią i nawet nogi rozchylają 😉🤭

3 minuty temu, Leszy napisał:

Jak dobrego byczka zobaczą to tak 😜 

Godzina właściwa. Ciemno już. Do dzieła...🤭😜

• Haha 1
Opublikowano
11 minut temu, Qwazi napisał:

Csii dziecioki nie śpią 🤭

15 minut temu, Leszy napisał:

Jak dobrego byczka zobaczą to tak 😜 

Wszystko zależy jakimi argumentami dysponujesz 

• Haha 1
Opublikowano
14 minut temu, Qwazi napisał:

3 minuty temu, Łolek napisał:

Wszystko zależy jakimi argumentami dysponujesz 

Jeśli chodzi o jałówki.............................. 

IMG_20221206_200159.jpg

4 minuty temu, Łolek napisał:

Csii dziecioki nie śpią 🤭

a no nie śpią. Chore i kaszlą oraz płaczą. Jakiekolwiek akcje trzeba trochę przełożyć 😉 

Opublikowano
2 godziny temu, bratrolnika napisał:

Może jakby go wstawili na ogrzewany warsztat na weekend to przy poniedziałku byłby suchy

garaż kanałem i nagrzewnice mocną wstawić to wyschnie i w pół dnia 

14 godzin temu, Strongman napisał:

Z tel bierze tyle

20221215_093847.jpg

20221215_094607.jpg

wrzuć jeszcze ile A i jaki cos fi 

7 godzin temu, Aktywnyrolnik7245 napisał:

Pierony jasne , czemu mnie tylko jedna osoba obserwuje na AF 🤔

pewnie przez pomyłkę 

Dnia 11.12.2022 o 19:15, hubertb napisał:

8zaworowe miały "gumową dwumasę" 16zaworowe dostały wtryski piezoelektryczne Siemensa. Do tego nasi w ogóle nie potrafią diagnozować tego silnika i zwykle wydaje się kilka tysięcy by potem okazało się że przetarł się wężyk od podciśnienia którego janusz przygniótł wkrętem tzw. "samojebem". 

o właśnie , dlaczemu miga kontrolka od temperatury płynu chłodzącego w polo IV? raz miałem tak po wymianie rozrządu to widziałem że za mało było bo stan poniżej minimum był a teraz mam na max i za każdym razem jak postoi dłużej pod chmurką to taki cyrk , jak odpalam w garazu to problemu nie ma a mam w środku ok 10 stopni cieplej niż na zewnątrz 

po przejechaniu kilkuset m , wyłączeniu i ponownym uruchomieniu silnika sie nie zapala 

14 godzin temu, Aktywnyrolnik7245 napisał:

1014 by targnął 🤔😛

zesrałby sie a niedałby sie  , 1614 tłumik prostuje i Gretę wqrwia w ósemce kvera na ponad 4m , chyba że zwęzić na te 8x30 i podorywki robić 

14 godzin temu, Bananek napisał:

Chłopacy, spawacze. Czy taka zabawka do użytku szkolnego sporadycznie wystarczy DLA MNIE?

https://allegro.pl/oferta/spawarka-deko-220v-mma-250a-12823268281

nie dało sie pani dyrektor na coś droższego naciągnąć? jakiegoś małego magnuma albo ideala? 

14 godzin temu, Strongman napisał:

Ciekawostka,ładowarka bez tel nic nie pobiera prondu

20221215_093858.jpg

bo zasilacz impulsowy pracujący bez obciążenia jest bardziej energooszczędny niż klasyczny zasilacz transformatorowy , jak masz zasilacz antenowy to dla porównania podłącz zobacz

14 godzin temu, marcin19071980 napisał:

Tajemnica handlowa.Ale po sprowadzeniu pojdzie za okrągła sumkę.Trzy lata nie używany z likwidacji gospodarstwa.850ha i się nie opłaca.

który rok i ile lat orał zanim trafił pod wiate i jeszcze napisz w jakim kraju to dorwałeś

• Like 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v