Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
7 minut temu, TheraRolnik napisał:

Odpala ale nie ma potrzeby go palić, w koło domu to ładowarka robi takie rzeczy 

Ja nienawidzę zimna 🥶

Szczerze to te -10 dla mnie dużo bardziej komfortowe niż letnie upały. 

Opublikowano
6 minut temu, Chłoporobotnik napisał:

Muszę sąsiadowi pomarudzić żeby ściągnąć plecak i zobaczyć czemu z tym siewnikiem opada. Ale co napomknę to się zgodzić nie chce, chyba zostanie jak jest 🙄

Weź sobie najpierw sprawdź czy Ci rozdzielacz nie puszcza, żebyś niepotrzebnie plecaka nie ściągał. Czyjej produkcji masz ten rozdzielacz, jak długo chodzi i na jakim oleju?

6 minut temu, Chłoporobotnik napisał:

Muszę sąsiadowi pomarudzić żeby ściągnąć plecak i zobaczyć czemu z tym siewnikiem opada. Ale co napomknę to się zgodzić nie chce, chyba zostanie jak jest 🙄

Weź sobie najpierw sprawdź czy Ci rozdzielacz nie puszcza, żebyś niepotrzebnie plecaka nie ściągał. Czyjej produkcji masz ten rozdzielacz, jak długo chodzi i na jakim oleju?

Opublikowano
Przed chwilą, stempos1980 napisał:

Jak ci opada podnośnik to masz tulej z tłoczyskiem do wymiany

Ale jakim cudem skoro niecałe dwa lata temu lux działało 🤔 Ani rys ani nic a zrobił po tym ani 100mth. Wymienić robota niby prosta ale sam chyba nie podołam 🙄

Opublikowano
2 minuty temu, gregor1284 napisał:

Przyprowadź ale z góry zaznaczam że uszczelka to musi iść nowa! Na state uszczelki nie będę składał 

Cóż to za fanaberia 😜 

• Haha 1
Opublikowano
1 minutę temu, stempos1980 napisał:

Jak ci opada podnośnik to masz tulej z tłoczyskiem do wymiany

Niekoniecznie Adam. U mnie przyczyną był rozdzielacz. Nie domykał się suwak

Opublikowano
1 minutę temu, Qwazi napisał:

A ja wiem jakiej produkcji? Z olx kupiony, @superfarmer02 też taki ma, w zeszłym roku zalany świeży GL-4 do skrzyni, po założeniu zrobione może 60-70mth to niemożliwe aby puszczał. 

Opublikowano
3 minuty temu, Chłoporobotnik napisał:

Ja mam łopatę od tego, odśnieżarka to moim zdaniem dobre jak się ma bardzo dużo do odśnieżenia bo drogi sprzęt a może być w ogóle w danym roku nie użyty.

6 lat nie używana i dzieciom oddałem bo ja osobiście nie odśnieżam bo mam auto 4x4 i idzie jak burza.

Opublikowano
9 minut temu, TheraRolnik napisał:

Właśnie dla tego młodzi nie chcą 😉 przez podejście starych do tego 

Bo mają możliwość dobrego etatu , nie świątek piątek i niedziela w oborze 

Opublikowano
1 minutę temu, Chłoporobotnik napisał:

A ja wiem jakiej produkcji? Z olx kupiony, @superfarmer02 też taki ma, w zeszłym roku zalany świeży GL-4 do skrzyni, po założeniu zrobione może 60-70mth to niemożliwe aby puszczał. 

Wszystko jest możliwe Piotrze. Zwłaszcza jeśli chodzi o jakość nowych części 

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, Qwazi napisał:

Na starym puszczał, owszem, oryginalny, po założeniu tego przez rok było w porządku. Do tłoka i cylindra zaglądane w lutym 2021 przy okazji zakładania nowej pompy i założone nowe pierścienie. I wtedy problem opuszczania zniknął i podnoszenie się poprawiło bo na starej pompie były problemy jak się olej rozgrzał. 

A jak ten rozdzielacz sprawdzić?

Edytowane przez Chłoporobotnik
Opublikowano
1 minutę temu, Qwazi napisał:

Ale Pjoter nie ma już Ori rozdzielacza.

U mnie puszcz też rozdzielacz ale to raz na jakiś czas słychać .

Ja wiosna w plecaku wszystko nowe musiałem zalożyc bo frezy na wale i na dźwigni  powiedziały dobranoc😁

Opublikowano
12 minut temu, HF86 napisał:

raczej mlodzi szybko wstecz, jak starzy robić już nie chcą, albo nie mogą. 

Sam wiesz jakie podejście często mają starzy 

"Na ch*j zmieniać jak dobrze jest" 

Zaproponuj takiemu zmianę przytaczanej mleczarni czy "poprawienie" krów 

To ci odpowie "a na ch*j kombinować jak dobrze jest" 

W polu też ryje 60tką bo po ch*j lepszy ciągnik jak tym też obrobi 

Łazi to na pół głuche, powyginane od roboty aleee dobrze jest, nic zmieniać nie trzeba 👍👍 

I się dziwić że młodzi nie chcą zostawać na gospodarstwie 🤷

• Like 2
Opublikowano
3 minuty temu, TheraRolnik napisał:

Sam wiesz jakie podejście często mają starzy 

"Na ch*j zmieniać jak dobrze jest" 

Zaproponuj takiemu zmianę przytaczanej mleczarni czy "poprawienie" krów 

To ci odpowie "a na ch*j kombinować jak dobrze jest" 

W polu też ryje 60tką bo po ch*j lepszy ciągnik jak tym też obrobi 

Łazi to na pół głuche, powyginane od roboty aleee dobrze jest, nic zmieniać nie trzeba 👍👍 

I się dziwić że młodzi nie chcą zostawać na gospodarstwie 🤷

Będziesz i ty stary i powyginany.

• Like 1
Opublikowano
10 minut temu, Chłoporobotnik napisał:

Na starym puszczał, owszem, oryginalny, po założeniu tego przez rok było w porządku. Do tłoka i cylindra zaglądane w lutym 2021 przy okazji zakładania nowej pompy i założone nowe pierścienie. I wtedy problem opuszczania zniknął i podnoszenie się poprawiło bo na starej pompie były problemy jak się olej rozgrzał. 

A jak ten rozdzielacz sprawdzić?

Jak masz ten nowy to na wyjściu na podnośnik założyć zawór i zamknąć i zobaczyć czy wtedy opadnie 

Opublikowano
2 minuty temu, 6465 napisał:

Będziesz i ty stary i powyginany.

No pewnie że będę, jak nic nie zmienię i będę latami przewalał wszystko taczką i widłami to też będę powyginany 

Ale można też zmienić i 90% prac robić maszyną zamiast ręcznie 

Opublikowano
26 minut temu, gregor1284 napisał:

Tobie zarzuca że go nie lubisz a on sam nie lubi mnie i nie wiem dlaczego. Bo jestem czarny to gorszy? Rasista pie... 

A co masz czarne 🤔charakter 🙆‍♂️

Opublikowano
12 minut temu, stempos1980 napisał:

Ale Pjoter nie ma już Ori rozdzielacza.

U mnie puszcz też rozdzielacz ale to raz na jakiś czas słychać .

Ja wiosna w plecaku wszystko nowe musiałem zalożyc bo frezy na wale i na dźwigni  powiedziały dobranoc😁

On ma zwykły suwakowy, tak samo jak ja. One też potrafią puszczać. @Chłoporobotnik Szymon Ci napisał jeden sposób. Drugi jest taki, że możesz pozamieniać przewody na sekcjach, żeby podnośnik działał na dźwigni na której teraz działa kiper i na odwrót. Wtedy też można coś sprawdzić, o ile puszcza jedna sekcja, a nie obie

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v