Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Przed chwilą, Desperado napisał:

A potem się dziwisz że bym rozstrzeliwał, z Tobą po dobroci się nie da.   :P

A ja ostatnio uważam, że jakiekolwiek pozytywne cechy mogłaby jedynie spowodować kompletna anarchia... Słysząc jak sk*rwysyny wszystko chcą kontrolować, wszystko zgłaszać. A potem cyk podateczek, cyk kontrola, cyk mandacik.

Opublikowano
35 minut temu, Chłoporobotnik napisał:

A co to za cudo? U mnie tylko i wyłącznie przepalony olej. Na odwalnice rzucone po kawałku onduliny albo postawiony nie bezpośrednio na ziemi i przykryty niezbyt szczelnie plandeką.

Jakie cuda . Normalna konserwacja podkładem 

Opublikowano
1 minutę temu, Chłoporobotnik napisał:

A ja ostatnio uważam, że jakiekolwiek pozytywne cechy mogłaby jedynie spowodować kompletna anarchia... Słysząc jak sk*rwysyny wszystko chcą kontrolować, wszystko zgłaszać. A potem cyk podateczek, cyk kontrola, cyk mandacik.

Ale co to ma do rozlewania oleju po ziemi i zanieczyszczania sobie i ludziom wody pitnej?

Opublikowano
Przed chwilą, Desperado napisał:

Ale co to ma do rozlewania oleju po ziemi i zanieczyszczania sobie i ludziom wody pitnej?

A kto powiedział, że się rozlewa po ziemi? Bierzesz pędzelek i rozsmarowujesz jak farbę. Nigdy niczego na zewnątrz nie malowałeś farbą? Też byś tego zakazał?

Opublikowano
20 minut temu, Desperado napisał:

Gdzie widoczność słaba w Zetorze? zobaczysz w Ursusie czy lepsza.

Do tyłu nie widać pierwszej skiby , kosiarki też mało , o siewniku nie wspomnę ...

W Ursusie mówi że nie będzie jeździł 

Opublikowano
1 minutę temu, Chłoporobotnik napisał:

A kto powiedział, że się rozlewa po ziemi? Bierzesz pędzelek i rozsmarowujesz jak farbę. Nigdy niczego na zewnątrz nie malowałeś farbą? Też byś tego zakazał?

Nawet jak posmarujesz i maszyna stoi w pomieszczeniu, to kiedyś pójdzie do pracy i olej wytrze w ziemię.

Opublikowano
3 minuty temu, Desperado napisał:

ta. a te kraje 3ciego świata, toto inne oleje na glebę i do rzeki wypuszczają 🤔

1 minutę temu, Strongman napisał:

juz całkiem te agencje po..j dzwonią pol ludziach ze wsi kto wziął młodego rolnika czy faktycznie gospodarzy.

po jedno to I dobrze. trochę te wyłudzania muszą ukrucic 

Opublikowano
16 minut temu, Qwazi napisał:

W sumie to masz rację. Tak jakoś nie mogłem się powstrzymać 

Mariusz nie słuchaj go... , ale nie nie musisz już mnie namawiać 😉 , kupię to dziadowi pokaże 

18 minut temu, Qwazi napisał:

W sumie to masz rację. Tak jakoś nie mogłem się powstrzymać 

Mariusz nie słuchaj go... , ale nie nie musisz już mnie namawiać 😉 , kupię to dziadowi pokaże 

Opublikowano
34 minuty temu, gregor1284 napisał:

To ty raczej z tych co mówili "nie wstyd Ci będzie że takim ładnym motorem do lasu pojechałaś a wrócisz na piechotę?" 🤭

Ze co ,że zapomniałem zatankować ?  😐🙃. O czym Ty do mnie rozmawiasz 🙃

Opublikowano
20 minut temu, bratrolnika napisał:

ojciec jak się kiedyś pochorował i miał ciężko się odwrócić to na słuch cofał🤦‍♂️

Się dziwisz, Senior pod koniec jeżdżenia to żeby się obrócić i zobaczyć w polu jak idzie to musiał stanąć i obracać się "całościowo", z reguły opuszczał i kita, dojechał do końca, obrót i znowu to samo. Dlatego obsypnik krzywy bo cofał i w słupek od płotu uderzył. 

Opublikowano
20 minut temu, szymon09875 napisał:

W handlu gniewu być nie może :o

Dokładnie Szymon 

Opublikowano
2 minuty temu, Łolek napisał:

I co ona daje, lekki nalot po zimie jeden przejazd i błysk 

Nie w Grudziądzu ,tu kuźwa załazi i załazi ...

Opublikowano
12 minut temu, HF86 napisał:

ta. a te kraje 3ciego świata, toto inne oleje na glebę i do rzeki wypuszczają 🤔

po jedno to I dobrze. trochę te wyłudzania muszą ukrucic 

W pierwszej części się zgodzę ale druga to mi się nie podoba... 

10 minut temu, HF86 napisał:

a kogo w wapnie będziesz utylizowac 🤔

A to na po wyborach 😂 

6 minut temu, Łolek napisał:

I co ona daje, lekki nalot po zimie jeden przejazd i błysk 

Nie w piachu 

Opublikowano
19 minut temu, Chłoporobotnik napisał:

Się dziwisz, Senior pod koniec jeżdżenia to żeby się obrócić i zobaczyć w polu jak idzie to musiał stanąć i obracać się "całościowo", z reguły opuszczał i kita, dojechał do końca, obrót i znowu to samo. Dlatego obsypnik krzywy bo cofał i w słupek od płotu uderzył. 

sąsiad znów jak dostał cynk żeby siano szybko grabić bo prasa już jedzie, to tak z siódemką za***rdalał, wcale się nie odwracał, że dopiero przy drugim okrążeniu zobaczył że tylko dyszel za sobą ciąga, jak swoją zgrabiarkę omijać musiał

• Haha 7
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v