Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
1 minutę temu, Aktywnyrolnik7245 napisał:

A co to za różnica zamknąć kilka lejków żeby ścieżka była do szerokiego koła czy wynieść później zboże tym samym kołem 🤔 tylko kilka kg ziarna może zostać nie wysiane 

Wiesz gdzie jechać, nie latasz po polu jak ten żyd po pustym sklepie 

Kilka kilo razy 10 ha i już masz z 100 może 200 zł 

Ale przecież co tam

• Like 1
Opublikowano
3 minuty temu, Baks00 napisał:

Pół dnia zmarnowałem dziś po meblowych sklepach🤬

Wybrałeś coś?

Ja to misialem zajechać, i nawet dłużej łaziłem niż osoba głównie tym zainteresowana 

I tam śpiewka że drożeje, żeby zamówić do końca roku 

Ale chyba nie będzie zamówienia, z internetu to samo taniej i też samemu trzeba składać 

Opublikowano
5 minut temu, donweter1989 napisał:

W sumie to nawet dobrze, bo podobno następny miał Biedroń wejść na casting i nie tylko 🤦

No gdzie krówka boża, zwariowałeś. Psychicznie nastawiam się na spotkanie tej "nowej lewicy" ratuje całą sytuację to ze u nas "strefa wolna od lgbt" to może się kopsnę

Opublikowano
6 minut temu, Karol6130 napisał:

Wiesz gdzie jechać, nie latasz po polu jak ten żyd po pustym sklepie 

Kilka kilo razy 10 ha i już masz z 100 może 200 zł 

Ale przecież co tam

Może i racja ,ale jak nowy sprzęt i komputer steruje , a liczenie przejazdów w Poznaniaku czy się nie jebniesz, zasuwać ręcznie a później żeby nie zapomnieć otworzyć...

I 2,7 tak pasuje do ścieżek jak k**wie majtki 

Opublikowano
31 minut temu, Baks00 napisał:

Też miałem kiedyś wszystko, pozycję,wille,pieniądze,mnóstwo kobiet-niestety zadzwonił budzik...

Dobrze, że zadzwonił boby cię te kobiety w skarpetkach puściły

• Haha 1
Opublikowano
1 minutę temu, Karol6130 napisał:

Wybrałeś coś?

Ja to misialem zajechać, i nawet dłużej łaziłem niż osoba głównie tym zainteresowana 

I tam śpiewka że drożeje, żeby zamówić do końca roku 

Ale chyba nie będzie zamówienia, z internetu to samo taniej i też samemu trzeba składać 

Żona wybiera,żona urządza......żona nie płaci..

Upatrzyła już coś🤦

Opublikowano
15 minut temu, Aktywnyrolnik7245 napisał:

A co to za różnica zamknąć kilka lejków żeby ścieżka była do szerokiego koła czy wynieść później zboże tym samym kołem 🤔 tylko kilka kg ziarna może zostać nie wysiane 

odejmiesz dwa skrajne lejki, zwęzisz poznaniaka na 2,5m , będziesz robił ścieżki na 2 lejki, zobaczysz, jaka to wygoda

Opublikowano
21 minut temu, gregor1284 napisał:

Doświadczenie, wykształcenie i inne takie. Powinny myśleć poza schematem, nie bać się ryzyka i potrafić pracować pod szefem

😜😁 Sorry Gregor nie mogłem się powstrzymać 🙋

• Haha 3
  • Sad 1
Opublikowano
14 minut temu, GRZES1545 napisał:

Daj se spokój, mam obecnie światłowód i tv z T mobile, Germaniec dał 12 miesięcy za 0zł internet bez ograniczeń po 12 miesiącach 60zł. A tv jak masz jakiś telefon unich w sieci to 6mieś 0zł potem masz 3 pakiety kanałów do wyboru i co miesiąc zmieniasz na jaki chcesz i płacisz od 10zl do chyba 55zł. Lepszej oferty ,,niema i nie bedzie"😁😎

A u mnie wszedzie swiatlowod polozony w gminie tylko w dwoch miejscowościach nie ma bo plany nie obejmowaly. Kawalek od glownej linii podciagneli do zabudowan w bok ale dalej juz nie. Nikt nic nie wie kiedy bedą robic. Ale zalozylbym sie ze gbyby postawili te kurniki to w przeciagu roku bylby wszedzie swiatlowod. I wipasz tym by sie chwalil.ze to dzieki nim jest. Tak jak w kwasowce drogi nowe zrobili(zeby ciezarowe mialy po czym jezdzic).

Magenta to chyba jedna z lepszych operatorow w kraju. Poznalem dziewczyne co pracuje w obsludze na infolinii i mowila co sie oplaca u nich brac. A ze nie mam swiatlowodu to jakos posluchalem jednym uchem a drugim wypuscilem

• Like 1
Opublikowano
7 minut temu, gregor1284 napisał:

My potrzebujemy pracowitych a nie roszczeniowych! Wszędzie tylko mowa o pieniądzach... Tak to my jako naród nigdy nie odbudujemy gospodarki 

Musi być jakiś fundusz reprezentacyjny chociaż 

Opublikowano
1 minutę temu, Aktywnyrolnik7245 napisał:

Może i racja ,ale jak nowy sprzęt i komputer steruje , a liczenie przejazdów w Poznaniaku czy się nie jebniesz, zasuwać ręcznie a później żeby nie zapomnieć otworzyć...

I 2,7 tak pasuje do ścieżek jak k**wie majtki 

Te panie też męża znajdują i żyją normalnie 

Z opryskiwaczem też możesz żyć, kupić 12 dołożyć 1,5m

Lub 15 i skrócić 1,5 m

Też mam problem z siewnikiem. 

Mam 2,5m działki do niego pasują. 

Opryskiwacz nie bardzo 

Teraz kupić przyjdzie pryskacza to też nie wiem jaki szeroki 

Jedna działka ma 16m bo jest droga na spółkę, dalej ma już 17,5m szerokości 

Druga działka ma 20m kawałkiem, następna koło 30

Opublikowano
8 minut temu, Baks00 napisał:

Żona wybiera,żona urządza......żona nie płaci..

Upatrzyła już coś🤦

Idź za ciosem i korzystaj z sytuacji 

Tylko nie tam że nocne figle, ale coś na co inaczej będzie ją ciężko namówić 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v