Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, witejus napisał:

czytałeś komentarze?poczytaj negatywy

teraz przeczytałem. chiba lipa... dzieki

Edytowane przez Pafnucy
Opublikowano
10 minut temu, Pafnucy napisał:

potrzebne mi sporadycznie w ... innym miejscu niz mieszkam. se by leżały i sie przydawały aby.

Mam takie do takiego użytku jak Ty mówisz ,leżą i czekają ,czasem bliżej pod ręką ,czasem dłuższa nasadka potrzebna . Walizka słaba ,nie wytrzymała konfrontacji ,gdy trzonek w młocie  9 kg pękł w ręce i lobem obok ramienia    spadł na nią😉

Opublikowano
3 minuty temu, gregor1284 napisał:

No ta najlepiej za darmo robić... 

Stwierdzam fakt na podstawie cen które podałem.

Zrobić kompletne pokrycie dachu  kopertowym na chałupie z lukarnami, za 45, a zrobić jednospad czy dwuspad na długich arkuszach blachy za 60 to chyba jest różnica.

Za ile przykręciłbyś arkusz np 1m x 8m mając 400m² do roboty? Też 60zł za m²?

Samo przykręcenie, obróbka dodatkowo, montaż konstrukcji również dodatkowo.

Opublikowano
1 godzinę temu, Wędrowycz85 napisał:

Będzie co poczytać wieczorami😎

20221125_165130.jpg

To przygody Jakuba Wędrowycza??? 

Ja teraz zacząłem Śmierć Frajerom, część trzecia 

15 minut temu, Pafnucy napisał:

potrzebne mi sporadycznie w ... innym miejscu niz mieszkam. se by leżały i sie przydawały aby.

U kochanki???

IMG_20221125_182747_236.jpg

Opublikowano (edytowane)
5 minut temu, Agrest napisał:

Zrobić kompletne pokrycie dachu  kopertowym na chałupie z lukarnami, za 45, a zrobić jednospad czy dwuspad na długich arkuszach blachy za 60 to chyba jest różnica.

sama liczba obróbek wytarczy do napompowania ceny, co innego wrzucić blachę na dach o powierzchni 200-300m2 w prostokącie, a co innego na kopertę z 4 lukarnami i oknami dachowymi

@bratrolnika polecam Langenfeld Piotr - Zaszlosc oraz wczesniejszą Quadira

jakby ktoś czegoś szukał, to mam z 10-15 tys ebooków na dysku

Edytowane przez jahooo
Opublikowano
35 minut temu, Agrest napisał:

Za robotę 60zł? Czy z blachą liczysz?

32 minuty temu, radekz200 napisał:

Za robotę 

Ja na garazu bede zmienial termin na blache, tez niektorzy mi wycieniali  60zl/m2 z obrobka,

a ostatecznie dogadalem niezlego majstra ktory zdejmie termin, polozy blache na 290m2, razem z podstwawa obrobka bez rynien za 8 tys

Opublikowano
2 minuty temu, jahooo napisał:

polecam Langenfeld Piotr - Zaszlosc oraz wczesniejszą Quadira

Coś więcej o tym??? Ostatnio mam fazę na książki historyczne, tą tutaj żona mi kupiła na urodziny, w sumie to dwie, jak się człowiek wczuje to całkiem nieźle wchodzi 

Opublikowano

No właśnie. Dlatego stwierdzam że te 60 u Radka to drogo.

U mnie dogadane na dziś 25 za m² plus 25 za mb obróbki. ale będzie drożej po nowym roku .

Opublikowano
3 minuty temu, Agrest napisał:

Za fanaberie trzeba dodatkowo liczyć 🤷‍♂️ inna sprawa jest jak towar idzie przez usługę a inna jak klient ma swój. Tak w woli ścisłości tych 45 netto

Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, bratrolnika napisał:

Coś więcej o tym??? Ostatnio mam fazę na książki historyczne, tą tutaj żona mi kupiła na urodziny, w sumie to dwie, jak się człowiek wczuje to całkiem nieźle wchodzi 

taka historical fiction  o czasach współczesnych - Afganistan , Ukraina, siły specjalne, wywiad itp

generalnie jest cały cykl "Adam Thomal" i potem kolejne książki z tej serii nawiązujące

ja czytam 2 takie w jeden wieczór

Edytowane przez jahooo
  • Thanks 1
Opublikowano
1 minutę temu, Pafnucy napisał:

🤦‍♂️

No co, głową siwieje d*pa szaleje mawiają 😁

1 minutę temu, ahten napisał:

Ja na garazu bede zmienial termin na blache, tez niektorzy mi wycieniali  60zl/m2 z obrobka,

a ostatecznie dogadalem niezlego majstra ktory zdejmie termin, polozy blache na 290m2, razem z podstwawa obrobka bez rynien za 8 tys

Ech, pomyśleć że w 2016 za 7tys.zl zrobili mi blachę na domu, razem z obróbkami, podbitką i orynnowaniem 

A, i jeszcze sześć okien dachowych wstawili

Opublikowano
1 minutę temu, bratrolnika napisał:

No co, głową siwieje d*pa szaleje mawiają 😁

Ech, pomyśleć że w 2016 za 7tys.zl zrobili mi blachę na domu, razem z obróbkami, podbitką i orynnowaniem 

A, i jeszcze sześć okien dachowych wstawili

Te czasy nie wrócą 

Opublikowano

Jest taka skryta tajemnica że jak klient zaczyna cwaniakowac żeby zbic cenę to dochodzą dodatkowe koszta. Mierzysz elewacje i podajesz pełne metry do rozliczenia a wielki mądrala który o czytal się muratora stwierdza ze powinno być mniej m2 bo przecież okna. No i lecimy z tematem "o przepraszam pomyliłem się" 😁 i wtedy odejmujesz mu te m2 okien ale liczysz MB obrobienia tych okien, obsadzenie parapetów i inne takie 🤭

Opublikowano

No i to jest właśnie cena z fanaberiami.

Pozostaje tylko kwestia czy gość prawdę powiedział. Na chałupie roboty w uj a m2 mało

Tu cenę 45 jestem w stanie uznać za promocję. Ale na prostym garażu jak u Radka już wydaje się sporo

4 minuty temu, gregor1284 napisał:

Jest taka skryta tajemnica że jak klient zaczyna cwaniakowac żeby zbic cenę to dochodzą dodatkowe koszta. Mierzysz elewacje i podajesz pełne metry do rozliczenia a wielki mądrala który o czytal się muratora stwierdza ze powinno być mniej m2 bo przecież okna. No i lecimy z tematem "o przepraszam pomyliłem się" 😁 i wtedy odejmujesz mu te m2 okien ale liczysz MB obrobienia tych okien, obsadzenie parapetów i inne takie 🤭

Takie rzeczy się wie i rozumie. Tak samo tynkowanie

Opublikowano (edytowane)
13 minut temu, bratrolnika napisał:

Jak już Ci żona książki kupuje to Dareczku  nie jest dobrze jeszcze na gwiazdkę skarpety i po chłopie, Darek za młody jesteś 

Edytowane przez Łolek
Opublikowano
7 minut temu, Agrest napisał:

Pozostaje tylko kwestia czy gość prawdę powiedział. Na chałupie roboty w uj a m2 mało

Tu cenę 45 jestem w stanie uznać za promocję. Ale na prostym garażu jak u Radka już wydaje się sporo

Ale u Radka jest wliczona rozbiórka starego dachu i krokiew

Opublikowano
7 minut temu, Agrest napisał:

Opublikowano
3 minuty temu, Łolek napisał:

Jak już Ci żona książki kupuje to Dareczku  nie jest dobrze jeszcze na gwiazdkę skarpety i po chłopie, Darek za młody jesteś 

Lubię czytać, wcześniej nie miałem na to czasu, a teraz wracam do tego, nie ma miesiąca żeby książki nie kupić i przeczytać 

Dla mnie fajny prezent, trafiony, lepsze to jak oklepane perfumy czy inne kosmetyki 

Przed chwilą, stempos1980 napisał:

Adam, jak tam pastuch??? Będzie żył???

• Like 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v