Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
2 minuty temu, Bananek napisał:
14 minut temu, Qwazi napisał:

Nie będę pisał jeszcze raz

A jak teraz zużycie? Jakie rachunki?

Teraz zużycie mam trochę większe. W granicach 1000 kWh na dwa miesiące, ale to jest spowodowane tym, że faktycznie zużywam więcej prądu. W tym roku podejrzewam, że jakiś zimowy rachunek będę musiał zapłacić bo w banku nie mam zbyt wiele kWh, coś koło 1000 chyba było na ostatniej fakturze. Rachunki po 50 parę zł. Za ubiegły rok to nie ma co pisać bo były roboty remontowo budowlane, gdzie poszło też trochę prądu. W tym roku trochę też, ale mniej

Opublikowano
2 godziny temu, Chłoporobotnik napisał:

To co wy się gnieździcie w dwóch pokojach czy co? Czy dzieci non stop w domu?

Wiesz, jak nas było troje rodzeństwa w jednym wieku, plus rodzice i dziadkowie to zawsze ktoś był w domu. Pokoi też sporo, ale się całkowitej ciszy utrzymać nie dało. Dodatkowo często ktoś zawsze jeszcze przyjeżdżał. 

Opublikowano
1 minutę temu, Leszy napisał:

Wiesz, jak nas było troje rodzeństwa w jednym wieku, plus rodzice i dziadkowie to zawsze ktoś był w domu. Pokoi też sporo, ale się całkowitej ciszy utrzymać nie dało. Dodatkowo często ktoś zawsze jeszcze przyjeżdżał. 

Nie wiem bo w sumie ja to jak jedynak praktycznie a chałupa na tyle duża, że każdy w swoim pokoju mógł i może dalej siedzieć. 

Opublikowano
Qwazi napisał:

14 minut temu, Qwazi napisał:

Nie będę pisał jeszcze raz

A jak teraz zużycie? Jakie rachunki?

Teraz zużycie mam trochę większe. W granicach 1000 kWh na dwa miesiące, ale to jest spowodowane tym, że faktycznie zużywam więcej prądu. W tym roku podejrzewam, że jakiś zimowy rachunek będę musiał zapłacić bo w banku nie mam zbyt wiele kWh, coś koło 1000 chyba było na ostatniej fakturze. Rachunki po 50 parę zł. Za ubiegły rok to nie ma co pisać bo były roboty remontowo budowlane, gdzie poszło też trochę prądu. W tym roku trochę też, ale mniej

To jest nadzieja, że i u mnie będą zerowe blankiety.

Opublikowano
4 minuty temu, jacus napisał:

to chyba tam orawiok sie produkuje

a widzisz. tera mie połączyło...👍

Opublikowano
3 minuty temu, jacus napisał:

takiego bogola jak ogarek nie stac na porzadny akumulator ?? 

i po zniwach.. jeszcze sporo stoi, jutro wapno i orka.

https://www.kartex.pl/

to chyba tam orawiok sie produkuje .

Głupcze to jest do ładowania z inteligentnym systemem który sam dobiera prąd ładowania... Kosztuje dwa akumulatory a nawet 3 takie gówna jak ty kupujesz... 🤣🤣🤣

Opublikowano
Bogdan_ja napisał:

1 minutę temu, Bananek napisał:

Czy takie magnum? 

Takie oooo tu.... 

Screenshot_20221123-204440.png

O, fajny prostownik. Jednak powiem Ci z doświadczenia, że im mniej funkcji tym lepiej. Kupiłem dwa lata wstecz taki z rozruchem na kółkach. Ma on chyba 3 zakresy amperów, i jest też na 24V. Teraz bym brał najprostszy z jednym zakresem. No może dodatkowo z rozruchem.

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, Bananek napisał:

Na pewno będą. Tylko porównaj sobie zużycia na początku, żeby Cię nie poczęstowali takim licznikiem. A jeśli już to żebyś to wyłapał i wiedział co robić, bo na infolinii Ci tego nie powiedzą. Przynajmniej mi nie powiedzieli. Dlatego opisałem moją sytuację 😉

Edytowane przez Qwazi
Opublikowano

O, fajny prostownik. Jednak powiem Ci z doświadczenia, że im mniej funkcji tym lepiej. Kupiłem dwa lata wstecz taki z rozruchem na kółkach. Ma on chyba 3 zakresy amperów, i jest też na 24V. Teraz bym brał najprostszy z jednym zakresem. No może dodatkowo z rozruchem.

Tera są takie niby lepsze... Ale się zobaczy... 🤷‍♂️

Opublikowano
Qwazi napisał:

Na pewno będą. Tylko porównaj sobie zużycia na początku, żeby Cię nie poczęstowali takim licznikiem. A jeśli już to żebyś to wyłapał i wiedział co robić, bo na infolinii Ci tego nie powiedzą. Przynajmniej mi nie powiedzieli. Dlatego opisałem moją sytuację 😉

To dzięki za info. A u kogoś jeszcze z Twoich znajomych takie cyrki z licznikiem?

Bogdan_ja napisał:

U mnie pierwsze co to zaczęło wypalać te przełączniki od zmiany natężenia prądu ładowania. Może ten Twój lepszej jakości. Nie wiem tego.

Opublikowano
2 minuty temu, Bogdan_ja napisał:

Lepsze niż te co były za komuny?

Jakis czas temu udało mi się kupić 3 prostowniki z rozruchem od AMW 

Opublikowano

To dzięki za info. A u kogoś jeszcze z Twoich znajomych takie cyrki z licznikiem?

Nie ma za co. Tak, jeszcze jeden u mnie na wsi miał podobne klocki, ale nie znam szczegółów. Wiem, że też wymieniali mu licznik

Opublikowano
Qwazi napisał:

Na pewno będą.

W sumie tak wpadłem teraz na pomysł, że będę skrzynkę z licznikami przerabiał to bym od razu sobie swój podlicznik wstawił. Dla własnej wiedzy. Wtedy byłby jakiś pogląd czy oszukuje czy nie. Chociaż niewiele mi to da, bo ich licznik będzie dwukierunkowy.

Opublikowano
36 minut temu, stempos1980 napisał:

🤦

Adam co jest 🤔

@stempos1980 bometa widziałem ładnego i taniego , dobre to będzie ?

Opublikowano

mam  na oku taki komunistyczny-tylko na wujami on tylko by miejsce zagracal, gdy mroz to z domu nie wyjezdzam,zreszta sprzety garazowane..

ogarek on jest tak samo inteligentny jak ty 😂. daj linka gdzie za 800 zl mozna kupic 3 akumulatory 120 amh..

3 godziny temu, Agrest napisał:

Słuchaj, po 17 latach wreszcie się zakochała aż serducho zaczęło w wesołe rytmy wchodzić😉

tylko czy w tobie ??? 

15 minut temu, Bananek napisał:

zapominasz o oplacie przesylowej i mocowej..

Opublikowano
Przed chwilą, jacus napisał:

mam  na oku taki komunistyczny-tylko na wujami on tylko by miejsce zagracal, gdy mroz to z domu nie wyjezdzam,zreszta sprzety garazowane..

ogarek on jest tak samo inteligentny jak ty 😂. daj linka gdzie za 800 zl mozna kupic 3 akumulatory 120 amh..

tylko czy w tobie ??? 

i sprzedajesz w cenie netto, a kupujesz z VAT

Opublikowano
4 minuty temu, Bananek napisał:

W sumie tak wpadłem teraz na pomysł, że będę skrzynkę z licznikami przerabiał to bym od razu sobie swój podlicznik wstawił. Dla własnej wiedzy. Wtedy byłby jakiś pogląd czy oszukuje czy nie. Chociaż niewiele mi to da, bo ich licznik będzie dwukierunkowy.

Nawet nie musisz. Porównaj sobie tylko zużycia i możesz zrobić test trzydziestominutowy dla własnej wiedzy. To już wystarczy

Opublikowano
2 minuty temu, jacus napisał:

tylko czy w tobie ??? 

U mnie ciągnik jest odpalany prawie codzień cała zimę .. Wiem że tego nie pojmiesz bidulu bo ty nie wiesz co to hodowla i zarabianie prawdziwej kasy... Gówno rozumiesz a głos zajmujesz i tyle.... 😋

Opublikowano
10 minut temu, Dziad932 napisał:

Adam co jest 🤔

Na temat  pługa Bometa to się pytaj @6465 on ci powie bo ja mam jedno zdanie o nim.🙄

10 minut temu, Dziad932 napisał:

Adam co jest 🤔

Na temat  pługa Bometa to się pytaj @6465 on ci powie bo ja mam jedno zdanie o nim.🙄

• Haha 1
Opublikowano
4 minuty temu, stempos1980 napisał:

Czyżby to zdanie było takie samo jak moje🤔

• Like 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Szukałem,nic nie znalazłem wiec napisałem ten temat.
      No,własnie na pewno czesc z was ma komórke,bo to przydatne urządzenie
      Chciałbym wiedziec jakie macie marki i modele swoich sprzetów,jesli to nie jest tajemnicą..
      Co jest w nich dobre i przydatne a co raczej nie pasuje i wam przeszkadza.
      Piszcie ,chetnie zobacze jakie posiadacie sprzety.
      Ja mam aktualnie Nokie 3310 i jestem zadowolony,nie psuje mi sie,jest prosta w obsłudze.
      A wady to wiadomo jak w starych telefonach,a mianowicie brak polifonii,troche juz sie muli ze starosci ale jakos chodzi,juz mi sie cyfry na przyciskach zmazaly ale mam ja tak dlugo ze jak pisze cos to juz pamietam gdzie co jest.
      Tak wiec prosze o wypowiedzi.
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
  • Dodaj nową pozycję...
v