Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano (edytowane)
21 minut temu, kizak napisał:

a jak odlamek znajdzie się w klocku ,wrośnięty drut ,lub piachu złapiesz  ?.  Piłę na klocek ,minutka ,pilnik ,i dalej jazda . 

już widzę jak po odłamku lub piachu zaostrzysz łańcuch w minutę

21 minut temu, kizak napisał:

a jak odlamek znajdzie się w klocku ,wrośnięty drut ,lub piachu złapiesz  ?.  Piłę na klocek ,minutka ,pilnik ,i dalej jazda . 

18 minut temu, hubertb napisał:

chyba coś tu się krisowi pomyliło bo VW nie przewiduje wymiaru naprawczego wału. 

Nie sądzę by się pomylilo, powiedział że trzeba by przeszlifować wal  i dać panewki nadwymiarowe, ale nie mówił że to zrobi.Może zapomniał dodać że VW nie przewiduje szlifu.Tak był zaszokowany ,,regeneracją premium"😆

Edytowane przez witejus
Opublikowano
11 minut temu, witejus napisał:

To zależy od umiejętności ostrzącego, ja raz dałem łańcuch nowy do ostrzenia,do sklepu i warsztatu stihla to zostrzyli połowę zęba ,przegrzali 🤦‍♂️, że za niedługo musiałem wyrzucić nowy łańcuch.Na swojej ostrzałce z Obi dużo lepiej sobie zaostrzę.

To bez dwóch zdań, problemem w tych tanich według mnie jest ściernica której gradacja i twardość według mnie jest nie ta. Na prawdę trzeba to robić bardzo spokojnie żeby łańcucha nie przegrzać.

Opublikowano
1 minutę temu, hubertb napisał:

Na prawdę trzeba to robić bardzo spokojnie żeby łańcucha nie przegrzać.

Tylko że ten łańcuch który mi zniszczyli w sklepie stichla to było kilkanaście lat temu gdy jeszcze nie było tych tanich chińskich ostrzałek w sklepach.A w takim sklepie to chyba mają jakieś profesjonalne ostrzałki a nie ostrzałkę za stówkę z allegro.

Opublikowano
14 minut temu, Krzysztof81 napisał:

Gdzie ty na kurpiach widziałeś, żeby ktoś, coś remontował?

99% mechaników naprawiło by w ten sposób ten silnik i klient by jeszcze płakał że drogo. Pełna regeneracja głowicy do 1.9 na pompkach to 3 tys zł, same panewki na wał to nie całe 700zł a gdzie tu obróbka bloku(około 2 tys) i nowe pierścienie? Nie mówiąc o turbinie, pompkach, rozrządzie i uszczelkach taki remont kompletny z robotą dotknie pewnie sumy 25tys zł a za tyle to klient kupi sobie następny sprawny samochód. 

Opublikowano
2 minuty temu, witejus napisał:

Tylko że ten łańcuch który mi zniszczyli w sklepie stichla to było kilkanaście lat temu gdy jeszcze nie było tych tanich chińskich ostrzałek w sklepach.A w takim sklepie to chyba mają jakieś profesjonalne ostrzałki a nie ostrzałkę za stówkę z allegro.

Powinni takową mieć i umieć ostrzyć. Jednak wiesz jak to czasem bywa. 

Opublikowano
22 minuty temu, szymon09875 napisał:

Aaa bo jak słyszę wypizdowo to myślę ooo domek mój 🤣

A to to w tym przypadku to Twoje wypizdowo do mnie musi zawitać 😂

3 minuty temu, Karol6130 napisał:

Jedziemy orać 

IMG_20221123_075523.jpg

Boj się Boga😲

Poczekaj aż u mnie śnieg zejdzie. Pojadymy razem 

22 minuty temu, szymon09875 napisał:

Aaa bo jak słyszę wypizdowo to myślę ooo domek mój 🤣

A to to w tym przypadku to Twoje wypizdowo do mnie musi zawitać 😂

3 minuty temu, Karol6130 napisał:

Jedziemy orać 

IMG_20221123_075523.jpg

Boj się Boga😲

Poczekaj aż u mnie śnieg zejdzie. Pojadymy razem 

• Like 1
Opublikowano
2 minuty temu, hubertb napisał:

99% mechaników naprawiło by w ten sposób ten silnik i klient by jeszcze płakał że drogo.

Pomijając manianę z częściami mogli przynajmniej wypłukać silnik z piachu i starego oleju.😆

Opublikowano
12 minut temu, witejus napisał:

No ,Weż już nie bądż taki aptekarz ,łapiesz odłamek .wymieniasz łańcuch ,łapiesz drugi ,to co ,wyjesz do księżyca? ,jedziesz  do domu i pierdo.. ,nie robie ,czy poświęcasz czas ,ostrzysz ,i kilka minut póżniej zajeżdżasz do chałupy ze zrobioną robotą . Jak masz drzewo przy drodze ,to na całym drzewie masz w korze powrastany piach . Można inaczej ,przetwornica ,ostrzałka i pitolić to w lesie elektryką . Ale osobiście pilarzy do tej pory spotkałem w lesie ze sprzętem ostrzącym ,tylko z pilnikami .Gorzej jak łańcuch urwie się ,starter ,sprężyna przy nim pęknie ,tu już zaczynają się procedury ,bo przeważnie w polu to i nie ma jak to ogarnąć 

Opublikowano
27 minut temu, Krzysztof81 napisał:

Gdzie ty na kurpiach widziałeś, żeby ktoś, coś remontował?

U mnie np. Bierz z partyzantem po 10tysi i przyjeżdżajcie rozebrać silnik 🤭 jak coś nie zrobione zgodnie ze sztuką to zabieracie tą kaucję spowrotem 😂 

29 minut temu, hubertb napisał:

Ujawnił to co wszyscy wiedzieli już dawno. Bo jak można kupić silnik po regeneracji w cenie używanego słupka? Remont akurat BXE to temat trudny i chyba coś tu się krisowi pomyliło bo VW nie przewiduje wymiaru naprawczego wału. 

Oj tam oj tam, un się zna i koniec. Nie pisz tak bo nie będą się niektórzy mieli do czego tasować 

Opublikowano
7 minut temu, witejus napisał:

Pomijając manianę z częściami mogli przynajmniej wypłukać silnik z piachu i starego oleju.😆

Tak oczywiście silnik powinien być umyty i na litość pańską nie składa się go na oleju. 

Opublikowano
29 minut temu, witejus napisał:

Nie sądzę by się pomylilo, powiedział że trzeba by przeszlifować wal  i dać panewki nadwymiarowe, ale nie mówił że to zrobi.Może zapomniał dodać że VW nie przewiduje szlifu.Tak był zaszokowany ,,regeneracją premium"😆

Po butelce spróbuj naostrzyc 

Opublikowano
4 minuty temu, gregor1284 napisał:

U mnie np. Bierz z partyzantem po 10tysi i przyjeżdżajcie rozebrać silnik 🤭 jak coś nie zrobione zgodnie ze sztuką to zabieracie tą kaucję spowrotem 😂 

Oj tam oj tam, un się zna i koniec. Nie pisz tak bo nie będą się niektórzy mieli do czego tasować 

Kris to mechanik jak każdy i również popełnia błędy. Co nie znaczy że jest mechanikiem złym. Po prostu czasem coś doj**ie jak łysy grzywką o kant kuli.

Opublikowano
16 minut temu, Karol6130 napisał:

Jedziemy orać 

IMG_20221123_075523.jpg

U mnie ziemia zmarzła i na glinie rwią się takie bryły 🤨 i co teraz zrobić 

W adwent orał nie będe

Opublikowano

Te wszystkie remontownie, mechanicy, wymieniacze porobili się zbyt pazerni. Każdy chce zostać milionerem bez brudzenia rączek. Jak zobaczyłem wymiane głupich klocków hamulcowych u mechanika to zwątpiłem. Odkręcenie koła, wciśnięcie tłoczka, wyjęcie, włożenie, nałozenie koła, kasowanie. Nikt nie czyści, nie sprawdza luzów, nie smaruje. Aby szybciej, wpierdolone nowe klocki w ten syf po starych, nawet nie dmuchnięte powietrzem. Wymienione? Wymienione. Tak jest w 90% warsztatów.

Opublikowano
3 minuty temu, hubertb napisał:

Kris to mechanik jak każdy i również popełnia błędy. Co nie znaczy że jest mechanikiem złym. Po prostu czasem coś doj**ie jak łysy grzywką o kant kuli.

Ponoć jest dobrym mechanikiem. Tylko ostatnio zrobił się ciut za pazerny.

Opublikowano
1 minutę temu, Dziad932 napisał:

W adwent orał nie będe

mam takiego znajomka, co się nigdy z niczym obrobić nie może, a ma roboty na dwa dni jakby się dobrze spiąć, od września chodzi i codziennie beczy że orać trzeba, tak minął wrzesień, październik, listopad, a potem stwierdził że w adwencie się nie orze i wolne do końca roku🤣

• Haha 2
Opublikowano
3 minuty temu, hubertb napisał:

🤷‍♂️

Kiedyś k9k wróciło od niby super mechanika z remontu to gwinty porwane do przykręcenia kapy 

Opublikowano
1 minutę temu, bratrolnika napisał:

mam takiego znajomka, co się nigdy z niczym obrobić nie może, a ma roboty na dwa dni jakby się dobrze spiąć, od września chodzi i codziennie beczy że orać trzeba, tak minął wrzesień, październik, listopad, a potem stwierdził że w adwencie się nie orze i wolne do końca roku🤣

czy coś sugerujesz? 🤔

Opublikowano
1 minutę temu, Krzysztof81 napisał:

Tylko ostatnio zrobił się ciut za pazerny.

Pewnie ma tyle roboty że krzyczy zaporowe stawki i jak ktoś się zdecyduje to "czemu nie". Co do wymiany klocków to ja już i odwrotnie założony klocek w swoim życiu widziałem. 

Opublikowano
1 minutę temu, Pafnucy napisał:

czy coś sugerujesz? 🤔

tu taki tutaj lokalny człek

Przed chwilą, hubertb napisał:

Co do wymiany klocków to ja już i odwrotnie założony klocek w swoim życiu widziałem. 

a przezroczystą tarczę widziałeś???

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Szukałem,nic nie znalazłem wiec napisałem ten temat.
      No,własnie na pewno czesc z was ma komórke,bo to przydatne urządzenie
      Chciałbym wiedziec jakie macie marki i modele swoich sprzetów,jesli to nie jest tajemnicą..
      Co jest w nich dobre i przydatne a co raczej nie pasuje i wam przeszkadza.
      Piszcie ,chetnie zobacze jakie posiadacie sprzety.
      Ja mam aktualnie Nokie 3310 i jestem zadowolony,nie psuje mi sie,jest prosta w obsłudze.
      A wady to wiadomo jak w starych telefonach,a mianowicie brak polifonii,troche juz sie muli ze starosci ale jakos chodzi,juz mi sie cyfry na przyciskach zmazaly ale mam ja tak dlugo ze jak pisze cos to juz pamietam gdzie co jest.
      Tak wiec prosze o wypowiedzi.
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
  • Dodaj nową pozycję...
v