Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
3 minuty temu, Chłoporobotnik napisał:

Nie mam żadnego, ale w przyszłym roku myślę, że będę mógł poszczuć czymś czym sąsiadka kiedyś szczuła świadków jehowy.

Kogut bitewny ? 

Opublikowano
Przed chwilą, Pafnucy napisał:

a dlaczego?

Koszty niewspółmierne do korzyści, na dachu bym sobie tego nie dał założyć, zbyt zawiłe dla mnie przepisy i zasady. No i uj wie ile to wytrzyma i co z tym potem zrobić.

1 minutę temu, hubertb napisał:

Kogut bitewny ? 

Gęsi.

Opublikowano
Przed chwilą, Leszy napisał:

Rozwiń co to za specyficzni przybysze? 

a takie od obniżania rachunków za ogrzewanie o 60%

Opublikowano (edytowane)
9 minut temu, Baks00 napisał:

Nocnik-Postawisz sobie na taborecie 😀

Z krzyża spośród gorzej jak idzie na twardo to gorzej i tak trzeba stać na nogach

10 minut temu, Karol6130 napisał:

To aż tak cię nie lubi teściowa 🙆‍♂️

to z teściowej czerninka 😊

Edytowane przez MonteChristo
Opublikowano
4 minuty temu, Leszy napisał:

U nas to ich nawet autobusami podstawiali swego czasu. 

Niedaleko stodołoobora się spaliła to przyjechał autobus tych świadków rozbili namioty i pomogli tym swoim ziomkom to odbudować 

Opublikowano
1 minutę temu, gregor1284 napisał:

Niedaleko stodołoobora się spaliła to przyjechał autobus tych świadków rozbili namioty i pomogli tym swoim ziomkom to odbudować 

Słyszałem podobne historię. Ponoć dla swoich są dosyć pomocni. 

Opublikowano (edytowane)
18 minut temu, Leszy napisał:

Jakbyś 12 h. gnój widłami przerzucał, to byś nie miał nawet siły na AF zajrzeć.   

Niby czemu 🤔 

Pojeździ po dziurach, poskacz godzinami w ciągniku na siedzeniu i sprawdź czy zmęczony nie będziesz 

Edytowane przez TheraRolnik
Opublikowano
4 minuty temu, Leszy napisał:

Słyszałem podobne historię. Ponoć dla swoich są dosyć pomocni. 

W przeciwieństwie do katolików. Chodził ze mną do klasy jeden z przedstawicieli ichniej wiary, w porządku chłopina jak było mu brak grosza pożyczyć to zawsze pożyczyłem i terminowo oddawał. 

Opublikowano
3 minuty temu, TheraRolnik napisał:

Niby czemu 🤔 

Pojeździ po dziurach, poskacz godzinami w ciągniku na siedzeniu i sprawdź czy zmęczony nie będziesz 

Ale af najlepsze na zmęczenie 

Opublikowano (edytowane)
11 minut temu, gregor1284 napisał:

Niedaleko mieszka samotna kobieta z córką tak ok 17lat z 5-6lat temu wstąpiła do Jehowyh to chaupe jej pomogli wyremontować jakieś długi miała to posplacali.A teraz wróciła na łono kościoła katolickiego i ma jakiegoś faceta.

Edytowane przez marcin19071980
Opublikowano

Temat fotowoltaiki sie przewinął. Mam do was pytanie. Potrzebuję zakupić wzmacniacz sygnału wi-fi jakis zewnetrzny zeby na balkonie zamontowac bo falownik nie wyłapuje zasiegu z domu(mam zamontowany w stodole,a raczej garazem mozna nazwac ten budynek). Odleglosc 30m,router w domu jeszcze jakis stary tp-link.

Opublikowano (edytowane)
41 minut temu, Dziad932 napisał:

Było zamówić taki co się sra na Małysza , to by nie popsuli 😉

180px-Vp_squattoilet.jpg

Wszystko popsują, zbieranina wszelkich nacji z całego świata, 700+ osób na zmianie 

38 minut temu, gregor1284 napisał:

No i much nie ma 

To popatrz na zdjęcie poniżej 👇

38 minut temu, Qwazi napisał:

Już ponad 3 lata się zbieram, żeby wsiąść na motorower, który synuś porzucił jak się prawa jazdy B dorobił, i mi to nie wychodzi. Zawsze się kończy na czyszczeniu, obsłudze z wymianą oleju i odpaleniu. I stoi sobie taki junak z nalotem 6tys w garażu. Właściwie nie wiem czemu tak to się toczy

Nie każdego do tego ciągnie

U mnie motorki były od zawsze, Komarki, emzetki, potem przerwa gdzie były inne dużo ważniejsze wydatki, dzięki ustawie że można jeździć było na kat. B znów wróciłem do tego

A teraz startujesz spod domu, i po niecałych czterech sekundach możesz pożegnać się z prawem jazdy 

IMG_20221006_175533_156.jpg

Edytowane przez bratrolnika
  • Like 1
Opublikowano
18 minut temu, TheraRolnik napisał:

Niby czemu 🤔 

Trochę się najeździłem, w tym na przyczepie zbierającej ciągiem przez kilka dni. Chociaż nie całymi tygodniami jak wy przy kukurydzy, to fakt. 

Opublikowano (edytowane)

Spryskiwacza nie masz 🤔.Słyszałem że muchy do g....lecą albo do słodkiego,to ty jaki?😁

6 minut temu, bratrolnika napisał:

Wszystko popsują, zbieranina wszelkich nacji z całego świata, 700+ osób na zmianie 

U mnie motorki były od zawsze, Konarski, emzetki, potem przerwa gdzie były inne dużo ważniejsze wydatki, dzięki ustawie że można jeździć było na kat. B znów wróciłem do tego

Edytowane przez marcin19071980
Opublikowano
46 minut temu, Chłoporobotnik napisał:

Już po obiedzie, jeszcze tylko za jakieś 40 minut skoczyć na pół godzinki do zwierzów. 

Było i 0 na termometrze a teraz już -1,5.

A do kościoła to kiedy? Przecie dziś niedziela. Chyba że byłeś to jesteś rozgrzeszony 🤪

Opublikowano
9 minut temu, bratrolnika napisał:

U mnie motorki były od zawsze, Komarki, emzetki, potem przerwa gdzie były inne dużo ważniejsze wydatki, dzięki ustawie że można jeździć było na kat. B znów wróciłem do tego

A teraz startujesz spod domu, i po niecałych czterech sekundach możesz pożegnać się z prawem jazdy 

Najlepsze jest to, że od 1994 roku mam kat. A i w czasach szkoły średniej sporo jeździłem. Miałem najpierw dwie jawy 350, jedną czerwoną a drugą czarną, a potem ETZ 251 w fajnym błękitnym kolorze. A teraz mi całkiem przeszło już od dawna. Jak mnie chłopaki namówili na przejażdżkę jakimś BMW to po 200 metrach zsiadłem 

• Like 1
Opublikowano
7 minut temu, marcin19071980 napisał:

Spryskiwacza nie masz 🤔.Słyszałem że muchy do g....lecą albo do słodkiego,to ty jaki?😁

No to żeś mnie pochwalił, nie ma co...

@Qwazi nie każdemu to pisane, jeden lubi to, drugi co innego 

Sam też nie wiem czy za parę lat nie sprzedam tego w pizdu i kask na kołku w garażu na zawsze odwieszę 

• Like 1
Opublikowano
3 minuty temu, Qwazi napisał:

Najlepsze jest to, że od 1994 roku mam kat. A i w czasach szkoły średniej sporo jeździłem. Miałem najpierw dwie jawy 350, jedną czerwoną a drugą czarną, a potem ETZ 251 w fajnym błękitnym kolorze. A teraz mi całkiem przeszło już od dawna. Jak mnie chłopaki namówili na przejażdżkę jakimś BMW to po 200 metrach zsiadłem 

To ty jesteś  lepszy kozak ja mam od 1996r. I jedyny motor jaki mam to WSK 

• Like 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v