Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
2 minuty temu, marcin19071980 napisał:

Jak na nocną orkę i na to że metrowy i nie talezowany owies był to całkiem nieźle

IMG_20221120_131528_672.jpg

Ooo motur... Lubiem to 👍

Opublikowano
7 minut temu, Baks00 napisał:

W Nowym Dworze??

Lublin, pracuje w domu 

Opublikowano
54 minuty temu, superfarmer02 napisał:

Już ci odpisałem. 

Nic nie dotarło

Chcesz ten uchwyt??? 1 sztukę??? Cały kompletny czy tak jak Szymon samą ramkę???

34 minuty temu, Baks00 napisał:

@bratrolnika

Muszę trochę metalu ,,posmarkać'' na tygodniu.

Elektrody żółte Lincolna zachwalają???

Nie zdarzylo mi się takimi spawać, ale o tej marce mówią że jedne z lepszych 

Z tańszych to możesz metalweldy kupic, a z tanich i dobrych Mosty, w różowym pudełku 

24 minuty temu, hubertb napisał:

Nie ma znaczenia marka, do domu i do gwoździowej ulepszanej: rutylowo-celulozowa. 

No nie zgodzę się, przez pięć lat wyspawalem z 200kg elektrod, więc miałem okazję różnych popróbować 

4 minuty temu, marcin19071980 napisał:

Jak na nocną orkę i na to że metrowy i nie talezowany owies był to całkiem nieźle

Tomek się na motor dalej nie skusił??? @6465

• Thanks 2
Opublikowano
5 minut temu, hubertb napisał:

Inżynierowie nie tylko projektują, dziś tak fachowa wiedza potrzebna jest już w serwisie czy wykonawstwie. Za metr kostki zapłacisz tyle co za rysunek w CAD. 

Teraz masz logistyke studia inżynierskie, matematykę , ale wiadomo inżymierka większy prestiż jak licencjat

Opublikowano
1 minutę temu, bratrolnika napisał:

Z tańszych to możesz metalweldy kupic, a z tanich i dobrych Mosty, w różowym pudełku 

Bogaty bądź 👍

• Thanks 1
Opublikowano
6 minut temu, slawek74 napisał:

kartofle sadziłeś 🤔

Nie,tak ma być.Im bardziej nie równo tym więcej wody się zatrzyma a o wywianiu śniegu nie ma mowy.

Opublikowano
35 minut temu, Baks00 napisał:

I poszli w kuku,auta czekają wilgotność 27% 

@bratrolnika

Muszę trochę metalu ,,posmarkać'' na tygodniu.

Elektrody żółte Lincolna zachwalają???

Lincolna ok zwłaszcza Omnia 46, metalweldy bardzo dobre .Bierz rutylowo-celulozowe 

Opublikowano
4 minuty temu, bratrolnika napisał:

Nic nie dotarło

Chcesz ten uchwyt??? 1 sztukę??? Cały kompletny czy tak jak Szymon samą ramkę???

No nie zgodzę się, przez pięć lat wyspawalem z 200kg elektrod, więc miałem okazję różnych popróbować 

Już nie potrzebuje 

• Like 1
Opublikowano
4 minuty temu, bratrolnika napisał:

Nic nie dotarło

Kupcy mnie wk....i to sprzedałem X8 a ten został i jakoś się z nim zżyłem.Bez problemowa machina.Cos tam przebakiwal ale chyba czegoś lepszego szuka.Pomysle wiosną.

Opublikowano
16 minut temu, marcin19071980 napisał:

Dobrze że chłopok dałeś opis, bo w pierwszej chwili myślałem że zimowych kartofli nasadziłeś 🤭

KV orzesz?

Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, Dziad932 napisał:

Dobrze że chłopok dałeś opis, bo w pierwszej chwili myślałem że zimowych kartofli nasadziłeś 🤭

KV orzesz?

Zawsze na zimę tak oram i w zasadzie większość w okolicy tak robi.Co to jest KV🤔.Ogulnie orka na gładko raczej u nas modna nie jest.I jest uważana za błąd agrotechniczny chyba że na wiosnę ale to już wogule jest tu nie spotykane

Edytowane przez marcin19071980
Opublikowano
1 minutę temu, bratrolnika napisał:

Teraz już nie kupiłbym motoru na gaźnikach

bo??

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v