Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
10 minut temu, gregor1284 napisał:

Jutro mogę kurpiankę spowrotem na kurpie zabrać 🤭 możliwe że będę gdzieś tam się szlajał 

Z całym szacunkiem Gregor, ale jesteś chyba ostatnią osobą z którą bym kobitę puścił 😁 toć ona mobilna, ma swój dyliżans. Jeszcze tego by brakowało żebym musiał ją wozić 😉

• Confused 1
Opublikowano
1 minutę temu, szymon09875 napisał:

Do Kurzawy zaprowadź ;) o ile chłop jeszcze robi 

W zeszłym roku chciał ode mnie tyle ile nowe w kolorze kosztują 

7 minut temu, TheraRolnik napisał:

Czyli lepiej jak to jest wpakowane na dno bruzdy niż wymieszane 🤔

A czy podczas orki wszystko wpada na dno bruzdy?

• Confused 1
Opublikowano

Oszalał :o Ojciec chciał 932 jeszcze malować u niego. Cała kompletna 5 tys miała kosztować. Według mnie to nie dużo, biorąc pod uwagę fakt ze miał zaprowadzić ciagnik i on sam by rozebrał i później poskładał 

2 minuty temu, soltys48 napisał:

Żebyś czasem nie wpadł na pomysł głupi i do podróżnej do Kowalskiego nie pomyślał dawać... Widziałem kilka jego dzieł, to ja ci szprajem tak samo pomaluje 🤭 tak spierdolil znajomemu 28 że mi by było wstyd wziąć za takie coś pieniądze. 

Opublikowano
3 minuty temu, pedro2 napisał:

Z całym szacunkiem Gregor, ale jesteś chyba ostatnią osobą z którą bym kobitę puścił 😁 toć ona mobilna, ma swój dyliżans. Jeszcze tego by brakowało żebym musiał ją wozić 😉

Dla mnie to jeszcze lepiej. To pochlamy jutro i ona mnie odwiezie a za tydzień jak będzie jechała to auto odbiorę 🤔 dwa litry, słoik ogórków i po udku z indyka chyba nam wystarczy? 😂

4 minuty temu, soltys48 napisał:

Sławek kiedyś się chwalił ze u nich tam za damski fiut malują ciągniki. W sensie ze tanio w pytę 

Opublikowano (edytowane)
13 minut temu, gregor1284 napisał:

Niedaleko typ handlował siuntkami i pospawal wal a znany też był tego że szlify na jednym czopie robili, Borty w przyczepach pianka i szpachel. No i sprzedał z tym pospawanym wałem a finalnie za to by został utopiony we własnym stawie przed domem. 😂

Panie do roboty? Do roboty. 

Za tydzień, Ty uju co za ciągnik mi sprzedałeś, to do remontu się nadaje. No przecież ci mówiłem że do roboty. 😂

Oddawaj pieniądze, dobra nie ma sprawy, ile tam na umowie było? 😂

Edytowane przez Karol6130
  • Haha 1
Opublikowano
1 minutę temu, Karol6130 napisał:

Panie do roboty? Do roboty. 

Za tydzień, Ty uju co za ciągnik mi sprzedałeś, to do remontu się nadaje. No przecież ci mówiłem że do roboty. 😂

Oddawaj pieniądze, dobra nie ma sprawy, ile tam na umowie było? 😂

Znajomego ojciec kiedyś sprzedał poloneza i od kupującego dostał kartkę na święta. Tyle co tamten ujow zmieścił ma kartce to mowi ze na przyczepe by nie weszło 😂 znajomi kupili hurlimana starego i silnik dupnal w drodze do domu to zamiast go odwieźć umówili się ze sprzedającym że najpierw sprawdza co uległo uszkodzeniu. Jak już rozkręcili silnik to tamten powiedział że mogą przywieźć ale odda im tyle co napisali na umowie 😂 później jakoś się dogadali ze jakieś ochłapy im dorzucił do remontu silnika 

Opublikowano
11 minut temu, szymon09875 napisał:

Oszalał :o Ojciec chciał 932 jeszcze malować u niego. Cała kompletna 5 tys miała kosztować. Według mnie to nie dużo, biorąc pod uwagę fakt ze miał zaprowadzić ciagnik i on sam by rozebrał i później poskładał 

Żebyś czasem nie wpadł na pomysł głupi i do podróżnej do Kowalskiego nie pomyślał dawać... Widziałem kilka jego dzieł, to ja ci szprajem tak samo pomaluje 🤭 tak spierdolil znajomemu 28 że mi by było wstyd wziąć za takie coś pieniądze. 

Zimą zeszłego roku powiedział za malowanie BLACH 14🤬🤬🤬

Gruby mnie na Kowalskiego namawiał ale DZIAD mi uświadomił to co Ty teraz piszesz 🤣

9 minut temu, gregor1284 napisał:

🤔 😂

Sławek kiedyś się chwalił ze u nich tam za damski fiut malują ciągniki. W sensie ze tanio w pytę 

Co jak co ale u nich potrafią pomalować 

Opublikowano
gregor1284 napisał:

3 minuty temu, Karol6130 napisał:

Najgorsza tragedia z tym wałem była 

Z drugiej strony to można było robić szlify od nowa 🤭

Niedaleko typ handlował siuntkami i pospawal wal a znany też był tego że szlify na jednym czopie robili, Borty w przyczepach pianka i szpachel. No i sprzedał z tym pospawanym wałem a finalnie za to by został utopiony we własnym stawie przed domem. 😂

w zbuczynie też pewien handlarz kiedyś w renault wałek w skrzyni spawal 🤦

• Haha 1
Opublikowano

Ostatnio jeden opowiadał jak pojechał kiedyś na wielkopolskie i lubuskie poszukać 30

Nabrał pieniędzy, poszedł do naganiacza i mówi że potrzebny mu ciągnik 

Za czym powiedział gdzie szukać to najpierw dwa dni piły

W końcu mu mówi że jest sprzęt z całego gospodarstwa do kupienia 

Ten wnerwiony bo naganiacz kasę wziął, wódkę wypił a całe gospodarstwo znalazł 

Pojechał, idzie dziadek, ten chce samą 30, dziadek całość, ten mówi że nie ma pieniędzy, ale ile by kosztowało 

Dziadek że 15 komplet, a ten już zadowolony bo sama 30 u nas tyle kosztowała 

Teraz przez tego olx zachód wie niestety jakie ceny na wschodzie i nie ma handlu 

Opublikowano
1 minutę temu, Uziu92 napisał:

w zbuczynie też pewien handlarz kiedyś w renault wałek w skrzyni spawal 🤦

Pffff wałek,w okolicach Wągrowca spawane tryby to normalka.

Mnie jeden z użytkowników też w podobny sposób wydymał ze zgrabiarką ....

Opublikowano
2 minuty temu, soltys48 napisał:

Gruby mnie na Kowalskiego namawiał ale DZIAD mi uświadomił to co Ty teraz piszesz 🤣

Byś musiał jechać do Damasławka / wapna i tam ja gdzieś przy drodze porzucić. Pewnie że tydzień/dwa byłaby już w nowym lakierze. Ponoć najwiekszy% sprzedanej żółtej farby to te okolice 🤣🤣 

A tak serio to zapytam w poniedziałek, kolega mechanik ma znajomego lakiernika, za drzwi od A6 wziął 400 zł, przy większej robocie byłoby taniej pewnie 

• Like 1
Opublikowano
5 minut temu, soltys48 napisał:

Pewnie cały interes z transportem taniej wyjdzie niż u was zakup samego lakieru 

Opublikowano

Transport nie wchodzi w grę 

6 minut temu, szymon09875 napisał:

Byś musiał jechać do Damasławka / wapna i tam ja gdzieś przy drodze porzucić. Pewnie że tydzień/dwa byłaby już w nowym lakierze. Ponoć najwiekszy% sprzedanej żółtej farby to te okolice 🤣🤣 

A tak serio to zapytam w poniedziałek, kolega mechanik ma znajomego lakiernika, za drzwi od A6 wziął 400 zł, przy większej robocie byłoby taniej pewnie 

Józek jest dobry fachman ale mówił że najzwyczajniej nie chce mu się,dość ma po całym dniu grzebania w gratach 

Opublikowano
5 minut temu, Karol6130 napisał:

Może termometry u was działają jak wagi 😂😉

A jak i nas działają wagi? Nie utożsamiaj mnie z tymi januszexsami zza Kielc, ja prawie z łódzkiego i mazowieckiego.

Opublikowano
23 minuty temu, gregor1284 napisał:

Znajomego ojciec kiedyś sprzedał poloneza i od kupującego dostał kartkę na święta. Tyle co tamten ujow zmieścił ma kartce to mowi ze na przyczepe by nie weszło 😂 znajomi kupili hurlimana starego i silnik dupnal w drodze do domu to zamiast go odwieźć umówili się ze sprzedającym że najpierw sprawdza co uległo uszkodzeniu. Jak już rozkręcili silnik to tamten powiedział że mogą przywieźć ale odda im tyle co napisali na umowie 😂 później jakoś się dogadali ze jakieś ochłapy im dorzucił do remontu silnika 

Najgorsze złomy to się na giełdzie w Ciechanowie sprzedawało. 2km przed ciechanowem trzeba było płyny uzupełnić. Tam wszystko szło aby cena była nie wygórowana. 

8 minut temu, jacor73 napisał:

A jak i nas działają wagi? Nie utożsamiaj mnie z tymi januszexsami zza Kielc, ja prawie z łódzkiego i mazowieckiego.

To ty ziomek jesteś? Choć granicą tych województw długa.

Opublikowano
10 minut temu, 6465 napisał:

To ty ziomek jesteś? Choć granicą tych województw długa.

Noo prawie, do Ciebie 120, najbliżej do Adama, bo 1/3 tego, tylko człek 2 etaty nagina, cały czas zarobiony i nie ma kiedy podjechać

• Like 1
Opublikowano
29 minut temu, soltys48 napisał:

Pffff wałek,w okolicach Wągrowca spawane tryby to normalka.

Mnie jeden z użytkowników też w podobny sposób wydymał ze zgrabiarką ....

Gdybym coś takiego zrobił to pewnie już gdzieś w lesie bym leżał.Saszka to fajny chlop ale mamy nie pisana umowę ze nie dymamy się między sobą

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v