Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
4 minuty temu, Pafnucy napisał:

a ja se koła mam. ale cza by dwa jakie inne kupić. jakieś twarde som. se musi uzywki kupie.

za 4 opony, dwie 90 % a dwie z 80 plus 3 felgi do caddego zapłaciłem 300 zł. No ale wielu by tu sie brzydziło na tym jechać bo to z niemiec przyjechało. 

Opublikowano
18 minut temu, MonteChristo napisał:

To nie laska dla ciebie, moja dziewczyna z bloków, ale akceptuje to, że chcę zostać na wsi i pracuje na polu, może jakiś kompromis bo tylko ty dla niej z wszystkiego rezygnuje 

Podsumowując 

Może taki przekaz do niego dotrze 🤔

Opublikowano
Dziad932 napisał:

27 minut temu, Łolek napisał:

Od początku się przeważnie zaczyna 

Nie gniewaj się ale to co piszesz utwierdza wszystkich że masz trudności z podejmowaniem decyzji 

Od początku , ale narazie było chasło "będe sprzedawał ziemie , jesteś zainteresowany ?" I tyle 

Marek jaką decyzje mam podjąć 🤔 

ja bym stawiał na trafną szybką zdecydowaną męską 😉

• Like 1
Opublikowano
3 minuty temu, konteno napisał:

dlatego ja z Werki też zrezygnowałem zawczasu pomimo że jest śliczna , cudowna ,słodziutka i urocza, miastowe nie dla mnie tym bardziej takie co mają pstro w głowie , jedna koleżanka rzuciła robotę i salon kosmetyczny otworzyła to jej kumpele drzwiami i oknami walą i zostawiają tam kasę z roboty , dziewczyny wolą lekkie i łatwe życie , weekend z kumpelami w klubach i knajpach 

mi tam koło 220 wychodzi , zwykła dniówka w tygodniu niecałe 150 jak podzielę premie i dodatki na miesiąc ale na umowie najniższa krajowa 

To ile na miesiąc odbierasz?

Opublikowano
11 minut temu, Agrest napisał:

Łopony pomieniali?

Na piątek ładne opady śniegu widzieli i już odwołali. Słonecznie i przymrozkowo

Nie we wszystkich. Z jednego to nawet letnie koła sprzedane, z drugiego wystawione, resztę trza zobaczyć co i jak 

Opublikowano
2 minuty temu, konteno napisał:

mi tam koło 220 wychodzi , zwykła dniówka w tygodniu niecałe 150 jak podzielę premie i dodatki na miesiąc ale na umowie najniższa krajowa 

Zbieranie kamieni to praca dorywcza, takie roboty wykonywałem mając 17-19 lat. Jeśli policzyć cały weekend po te 25 zł to w piątek da się pewnie z 4h popracować sobotę 10 i mamy 350zł, w cztery tygodnie masz 1400zł. Jeszcze nie dawno za taką kwotę można było kupić samochód w stanie do jazdy. 

• Like 2
Opublikowano
5 minut temu, konteno napisał:

dlatego ja z Werki też zrezygnowałem zawczasu pomimo że jest śliczna , cudowna ,słodziutka i urocza, miastowe nie dla mnie tym bardziej takie co mają pstro w głowie , jedna koleżanka rzuciła robotę i salon kosmetyczny otworzyła to jej kumpele drzwiami i oknami walą i zostawiają tam kasę z roboty , dziewczyny wolą lekkie i łatwe życie , weekend z kumpelami w klubach i knajpach 

a czemu tak ? 

Opublikowano
1 minutę temu, hubertb napisał:

Zbieranie kamieni to praca dorywcza, takie roboty wykonywałem mając 17-19 lat. Jeśli policzyć cały weekend po te 25 zł to w piątek da się pewnie z 4h popracować sobotę 10 i mamy 350zł, w cztery tygodnie masz 1400zł. Jeszcze nie dawno za taką kwotę można było kupić samochód w stanie do jazdy. 

teraz 1 może bedzie chciał na 10, kiedys jeden tylko by nie poszedł. 

Opublikowano
2 minuty temu, hubertb napisał:

Ja w wieku 17-20 lat chodziłem do kostki brukowej za 50zł dniówki.

Opublikowano
1 minutę temu, szymon09875 napisał:

a czemu tak ?

Pracodawca Janusz, nie może przecierpieć składek. On przeca jest wiecznie okradany przez państwo. To trochę tak jak w tym powiedzeniu: "Kali kraść- dobrze, Kalemu kraść- źle"

• Like 2
Opublikowano
Agrest napisał:

2 minuty temu, Bananek napisał:

Na tym czeskim gównie się nie znam. Nigdy nie miałem i nigdy mnie nie ciągnęło w stronę tego producenta. Dwa razy jeździłem traktorami tej marki, różnymi modelami i niezbyt mnie do siebie zachęciły. Mimo, że były to młode ciągniki.

Pojechałeś. To tak jakbyś napluł na Mahometa 🤣

weź mu coś o niebieskim napisz 🤭😁

• Haha 1
Opublikowano
1 minutę temu, hubertb napisał:

Pracodawca Janusz, nie może przecierpieć składek. On przeca jest wiecznie okradany przez państwo. To trochę tak jak w tym powiedzeniu: "Kali kraść- dobrze, Kalemu kraść- źle"

To wiem, zastanawiam sie czemu on sie na to zgadza :O 

Opublikowano
2 minuty temu, hubertb napisał:

a czemu robisz na czarno.,ciężko działalność zarejestrować 🤔

Opublikowano
Pafnucy napisał:

a ja se koła mam. ale cza by dwa jakie inne kupić. jakieś twarde som. se musi uzywki kupie.

1 minutę temu, 6465 napisał:

We wtorek mus jechać łopony zamienić. 

wyleczyłem się już z używek....

Opublikowano
hubertb napisał:

16 minut temu, 6465 napisał:

Za 25zł/h nie ma chętnych. A taki był krzyk że jak tyle Ukraińców się zwali to roboty nie będzie.🤔

kurna to za sobotę 200zł nie źle tam u was idzie dorobić. 

chcesz dorobić przy kamieniach 🤔😁🤪

Opublikowano
34 minuty temu, 6465 napisał:

Za 25zł/h nie ma chętnych. A taki był krzyk że jak tyle Ukraińców się zwali to roboty nie będzie.🤔

U mnie jeszcze za 22zl  tną ale pewnie za rok będzie drożej

Opublikowano
6 minut temu, 6465 napisał:

Ja w wieku 17-20 lat chodziłem do kostki brukowej za 50zł dniówki.

Bywało różnie ale czasem i 100zł udało się w dniu na wsi zarobić. Tylko jak człowiek usiadł koło dziewiątej w domu to dobrze było. 

Opublikowano
22 minuty temu, Bananek napisał:

Raz takiego 700kg na bakutil oddałem. Coś pod dwa lata miał. Po nocy gotowy. Tak więc wiek nie ma znaczenia. 😉

Zabrali ode mnie rano wieczorem telefon ze udusił się w transporcie. Ponad 800 kg miał 

Opublikowano
3 minuty temu, szymon09875 napisał:

a czemu tak ? 

bo w obecnej firmie najniższa krajowa to podstawa wynagrodzenia i dodatki oraz premie w to się nie wliczają pomimo że od nich też podatek dochodowy pracodawca odprawadza , w meblach było odwrotnie , premie szły w podstawę wypłaty i najniższa na rękę wychodziła ale na szczęście już hvja kryzys rozkłada bo zwija biznes i zamyka mniej rentowne oddziały

Opublikowano
Przed chwilą, malaczarna napisał:

Zabrali ode mnie rano wieczorem telefon ze udusił się w transporcie. Ponad 800 kg miał 

na żywą sprzedany?

jak tak to ich ryzyko i mają wypłacić 

Opublikowano
11 godzin temu, Rolnik1973 napisał:

Fajne te nowe traktory

Takie elektroniczne

😁😁😁😁😁😁

😂😂😂😂😂😂

https://youtu.be/M_9wKipNu4M

To od nas chłopak, znajdź na FB Przemysław Przyborowski usługi rolnicze i zobacz jak katuje sprzęt, w zeszłym roku nową samozbierajke claasa porozrywał i też szopkę odstawiał z dealerem jakie to dziadostwo. Nie bronię sprzętu, ale to jest rzeźnik jakich mało 🤪

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v