Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
Przed chwilą, radekz200 napisał:

A u ciebie styropian?

Mówisz że z niego taki Bogacz i styropian mu podłoża zamiast tradycyjnie

Może i nie głupie, ciepłej mu będzie. 

Od ziemi to ciągnie, a w lochach to wilgoć podchodzi 

Opublikowano
3 minuty temu, Leszy napisał:

Powiedzcie z innej beczki. Do czego ludzie mogą buraki cukrowe wykorzystać? Widziałem jakaś babkę jak przy drodze szabrowała, z pryzmy do reklamówki. 

Ja do szkoły chodziłem z osobnikiem co go mama wysłała......z buraka pastewnego barszcz czerwony robił🤦

• Haha 2
Opublikowano
2 minuty temu, radekz200 napisał:

A u ciebie styropian?

nie. 

w popiolek, potem na wietrze ma rozsypac córka i będę zwiedzać świat. 

Opublikowano
7 minut temu, Leszy napisał:

Powiedzcie z innej beczki. Do czego ludzie mogą buraki cukrowe wykorzystać? Widziałem jakaś babkę jak przy drodze szabrowała, z pryzmy do reklamówki. 

Na bułeczki buraczane całkiem smaczne to to

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
1 minutę temu, Karol6130 napisał:

Ta na pewno, sąsiad cię przyora i tyle 

Dużo u Was chowają do "wazonów"? U nas jak zaczęli z 4 lata temu to jest może 5 osób tak pochowanych a pogrzebów we wsi w sumie każdego roku 40-50... Choć u nas kremacja się źle kojarzy, wiadomo czemu.

Edytowane przez Chłoporobotnik
  • Like 1
Opublikowano
1 minutę temu, radekz200 napisał:

Nie żartujmy sobie z takich rzeczy 😂 wtedy już do szczęścia naprawdę nie będzie duzo trzeba 

To przecież życiowa sprawa. Dziś w tv mówili że to nie tanie rzeczy to umieranie jest 

Opublikowano
2 minuty temu, radekz200 napisał:

Nie żartujmy sobie z takich rzeczy 😂 wtedy już do szczęścia naprawdę nie będzie duzo trzeba 

nigdy dużo do szczęścia nie trzeba. kiedyś się o tym przekonasz. 

Opublikowano
10 minut temu, Leszy napisał:

Ciasto pieką z buraka cukrowego. Znajoma kiedyś przyniosła. Dało się zjeść

Opublikowano
4 minuty temu, Karol6130 napisał:

Bociana używałem w 2017 roku ostatni raz 

u mnie na nic lepszego raczej się nie zanosi, czy ładowacz czołowy czy fliegl variant to raczej zbliżona kasa , z resztą za słaby i za delikatny tuz z tyłu do varianta , może jakbym zrobił blokade tego mechanizmu regulacji siłowej jak u @Rolnik1973 to może by to chodziło , z reszta szybko luzy się robią na frezach wałka co ramiona wiszą , "las" wyqrvia maszynę bardziej niż pole

• Like 1
Opublikowano
2 minuty temu, DANDYS napisał:

2tys chcą za tamten gniotownik, skończyły się obiadki dla szwagra jak przyjadom 🤣🤣

dam 2,5 

my tu na mazurach grosza nie szczędzimy 🤑

Opublikowano
2 minuty temu, Chłoporobotnik napisał:

Dużo u Was chowają do "wazonów"? U nas jak zaczęli z 4 lata temu to jest może 5 osób tak pochowanych a pogrzebów we wsi w sumie każdego roku 40-50... Choć u nas kremacja się źle kojarzy, wiadomo czemu.

Bym powiedział że prawie wogóle. 

U nas we wsi nie było jeszcze. 

W sąsiedniej jednego rolnika spalili, jeden facet w Turcji umarł i po prostu kremacja wychodziła taniej 

Opublikowano
4 minuty temu, Karol6130 napisał:

somatykie złapie potem na tejże kukuruszce, potem bankrut i córka wykupi z licytacji komorniczej za grosze. 

kuwa cudowne zakończenie 🥸

Opublikowano
4 minuty temu, radekz200 napisał:

Kupujesz blachę tak o czy składałeś o zapomogę?

3 minuty temu, Karol6130 napisał:

W sumie to i lepsze, co roku przeorają, będą pielęgnować żeby rodziła ziemia. A tak leżysz w dołku głęboko. To niegłupi pomysł

Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, Karol6130 napisał:

Bym powiedział że prawie wogóle. 

U nas we wsi nie było jeszcze. 

W sąsiedniej jednego rolnika spalili, jeden facet w Turcji umarł i po prostu kremacja wychodziła taniej 

Koszty jak koszty ale dużo starszych ludzi mówi, że nie chce aby, cytuję, "ich przerobili jak w obozie". Najstarsi jeszcze więźniów czy jeńców wojennych pamiętają...

Edytowane przez Chłoporobotnik
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v