Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
27 minut temu, Qwazi napisał:

Witajcie. Potwierdzam. Wyrób regionalny dobry. Ale Marka gusta zapewne go jeszcze uszlachetniają🤔😊.

Ciekawe czy zrozumiał🤔😉

Nie a o co chodzi🤔😁

7 minut temu, wojtal24 napisał:

nie daleko Tomka pogranicze WGS/WPL

Syn tam kumpli ma  Kaźmierków, Łanięta , teraz na ślubie w Trębkach był 

Opublikowano

dzień dobry. 

ze 4 litry dokapalo, psienica się zieleni. przy 200 kg widać że gęsta będzie, a gdzie Piotera ponad 300🙉

Opublikowano
6 minut temu, HF86 napisał:

a gdzie Piotera ponad 300🙉

Raz sobie tak posiałem, wyszła łąka z którą nie bardzo wiedziałem co mam zrobić. Jakieś  bronowania wiosną i inne sztuki magiczne mało dały zboże wyległo i plon niski. 

Opublikowano
malaczarna napisał:

6 godzin temu, wojtal24 napisał:

urodziłeś się z 50 lat za późno

Chyba z dwieście 

@chloporobotnik co ma być na obiad dziś? 

6 godzin temu, Qwazi napisał:

Żona i córka. Ta druga na wydaniu bo towar nie do trzymania. Ale obowiązują mnie jakieś zasady i będę ostrzegał, że niedobre toto strasznie. Pyskate i wszystko po jej musi być. Jak chce niech bierze. Dla mnie dobrze ale dla niego nie bardzo. Krowy doić umie ale nie doi. Za to kastrować potrafi🙈😬

Prawdziwa córeczka tatusia.

już tak nie dogadzaj @chloporobotnikowi bo Cię jeszcze opierdoli😀😀😀 wystarczy mu sos własny od królika czy tam królik w sosie własnym 🤭😉😀😀 i tak napewno on zrobi go lepiej od Ciebie 😀😀😀😀. niektórzy nawet tu na forum zatrzymali się na średniowieczu i najlepiej "babie założyć homonto i orac w nia" i płacą za to samotnością starokawalerstwem ewentualnie są rozwodnikami z krótkim stażem małżeńskim i pewnie i tu na forum i na każdej wiosce się taki znajdzie. Dziś trzeba szanować wyjatkow kobiety które interesują się rolnictwem (i nie mam tu na myśli dojenia krow czy pielenia burakow)

• Like 3
Opublikowano
Przed chwilą, Bananek napisał:

Może by my się zamienili? Oddam Ci swoje dzisiejsze 22, a Ty mi swoje 4?

I po tych 4rech pełno boota, a bez napędu będzie się ślizgał, a złomek z napędem może dopiero na mikołaja będzie zrobiony 🥺

Opublikowano
9 godzin temu, konteno napisał:

@TheraRolnik weź bossa poproś by wam na przyszły rok takiego kierowce do odwozu na dużego fendta zorganizował 

Za stary Fendt do niej 😜

9 godzin temu, szymon09875 napisał:

Taaa i szyby w fendzie biale nie tylko z zewnątrz od soków z kukurydzy 🤣🤣🤣 toć oni by oslinieni od rana do wieczora jeździli 

Oj Szymek Szymek 😉

9 godzin temu, hubertb napisał:

Powiem ja tak: swego nie znacie, cudze chwalicie. Nasze dziewczyny przy tych wielkodupach wyglądają jak modelki na wybiegu. 

Też tak uważam 👍 ta z filmiku jakiejś super figury to nie ma .... 

Opublikowano
9 godzin temu, szymon09875 napisał:

Ja nie pisałem tego stricte pod ten film. Tylko o każdej jednej dziewczynie która by na ciągnik wsiadła. Toć to ideał bo ciągnikiem jezdzi :o

Jak chce to niech jeździ, mnie to lottto 🤷

4 minuty temu, hubertb napisał:

Jak ktoś ma problem z uszczelkami w Zetorze/Ursusie. W Rzeszowie mamy takiego "pana uszczelkę" zakład istnieje już drugie pokolenie dorabia uszczelki które więcej wytrzymują od fabrycznych. "pan uszczelka"

Kupiliśmy Perkinsa to ludzie gadali że zaraz mam uszczelki na zapas kupić bo przy mojej ciężkiej nodze to co chwilę będzie wydmuchana ... A ja poszedłem krok dalej 

Uszczelki nie wydmuchało tylko głowica pękła 🤣

• Haha 2
Opublikowano
9 godzin temu, Leszy napisał:

Niedawno właśnie jeden z takich odszedł u mnie w rodzinie. W wieku 92 lat. Pasieka została. Syn niby coś tam chce przy tym ogarnąć, ale chyba nie ma do tego serca. Ten dziadek jeszcze w tym roku samodzielnie wszystko przy tych pszczołach zrobił. Dobre zajęcie na emeryturę. Utrzymuje widać przy życiu i zdrowiu. 

Do tego trzeba mieć odrobinę siły, chyba, że gospodarzysz w leżakach to trochę łatwiej. Ale w korpusowym musisz nadstawkę, nieraz ciężka zestawić - drewniany korpus WLKP z ramkami z miodem może ważyć i ponad 20kg. 

9 godzin temu, wojtal24 napisał:

urodziłeś się z 50 lat za późno

50 to za mało.

2 godziny temu, malaczarna napisał:

Chyba z dwieście 

@chloporobotnik co ma być na obiad dziś? 

Prawdziwa córeczka tatusia.

Zupa ze wszystkiego.

21 minut temu, HF86 napisał:

dzień dobry. 

ze 4 litry dokapalo, psienica się zieleni. przy 200 kg widać że gęsta będzie, a gdzie Piotera ponad 300🙉

A kurła, siewnik mnie w uja zrobił, konny lepiej normę z tabeli trzymał niż to. Miałem naszykowane 85kg w sumie a zostało z 15 najmniej, musiałem dosiewać. Ani się z tabelą nie zgadza, ani z próbą kręconą, uja to warte. Jak wczoraj wyczyściłem go i zobaczyłem ile tego zostało to mam ochotę się uja pozbyć.

3mm za noc.

Opublikowano
1 minutę temu, szymon09875 napisał:

Ja zastosowałem hermetyk. No i jest spokój już 2 lata ;)

Ja używam Loctite. Praktycznie nie używam innych produktów to się po prostu nie opłaca. Jak złoże na Loctite nigdy nie ma podejścia numer 2. Do uszczelek mogę podać numer jaki używam ale to drogie produkty. 

Opublikowano
8 godzin temu, Qwazi napisał:

Jak chce niech bierze. Dla mnie dobrze ale dla niego nie bardzo. Krowy doić umie ale nie doi. Za to kastrować potrafi🙈😬

To pierwsze podoba mnie się, z tym drugim to muszę się zastanowić, ale dla massey ferguson może warto 🤣

2 godziny temu, malaczarna napisał:

Prawdziwa córeczka tatusia

Też nią jesteś? 

Opublikowano
8 godzin temu, Qwazi napisał:

Żona i córka. Ta druga na wydaniu bo towar nie do trzymania. Ale obowiązują mnie jakieś zasady i będę ostrzegał, że niedobre toto strasznie. Pyskate i wszystko po jej musi być. Jak chce niech bierze. Dla mnie dobrze ale dla niego nie bardzo. Krowy doić umie ale nie doi. Za to kastrować potrafi🙈😬

Dawaj adres ... Wieczorem jestem.... 

... Teściu 😉

Opublikowano
7 minut temu, jahooo napisał:

nie zrywałeś widac tytoniu

No nie, to mnie ominęło. Dzięki Bogu. 

2 minuty temu, Chłoporobotnik napisał:

Miałem naszykowane 85kg w sumie a zostało z 15 najmniej, musiałem dosiewać. Ani się z tabelą nie zgadza, ani z próbą kręconą, uja to warte

Jak robiłeś próbę kręconą? Z tabelą się nie zgadza nigdy bo tabele są obliczone matematycznie.  

Opublikowano
Przed chwilą, hubertb napisał:

Jak robiłeś próbę kręconą? Z tabelą się nie zgadza nigdy bo tabele są obliczone matematycznie.  

No jak? Folia pod siewnik i kręcenie kołem, w tabeli jest chyba 26 i coś to kręciłem 27 razy. Na próbie leciało mniej niż w polu a i w polu za mało w stosunku do tabeli. Niech stoi do wiosny a potem chyba pójdzie do handlu.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Szukałem,nic nie znalazłem wiec napisałem ten temat.
      No,własnie na pewno czesc z was ma komórke,bo to przydatne urządzenie
      Chciałbym wiedziec jakie macie marki i modele swoich sprzetów,jesli to nie jest tajemnicą..
      Co jest w nich dobre i przydatne a co raczej nie pasuje i wam przeszkadza.
      Piszcie ,chetnie zobacze jakie posiadacie sprzety.
      Ja mam aktualnie Nokie 3310 i jestem zadowolony,nie psuje mi sie,jest prosta w obsłudze.
      A wady to wiadomo jak w starych telefonach,a mianowicie brak polifonii,troche juz sie muli ze starosci ale jakos chodzi,juz mi sie cyfry na przyciskach zmazaly ale mam ja tak dlugo ze jak pisze cos to juz pamietam gdzie co jest.
      Tak wiec prosze o wypowiedzi.
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
  • Dodaj nową pozycję...
v