Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

chiba ktoś się tu szykuje do wyścigów 🤔

Pafnucy uważaj, po dojeniu Radka krów, może nie być lekko 🤭

Screenshot_20221022-173945_Samsung capture.jpg

Opublikowano
48 minut temu, Rolnik1973 napisał:

🙋🏻‍♂️

@Pafnucy

Wilków nie było jawa moja😁

hmmm. niby dobrze ze wilcy Cię nie zjedli.... ale ta Jawa... 🥰

4 minuty temu, konteno napisał:

@radekz200 chyba jakąś twoja kuzynkę na YT widziałem

też nadziana?

Opublikowano
21 minut temu, HF86 napisał:

chiba ktoś się tu szykuje do wyścigów 🤔

Pafnucy uważaj, po dojeniu Radka krów, może nie być lekko 🤭

Screenshot_20221022-173945_Samsung capture.jpg

Bogdan ogarek kupił takie żółte kupił to może on

• Haha 1
Opublikowano

Bananek wymigał się od roboty, nygus jeden.

15-18m³ jest. Nawędził by kiełbas.

Jeszcze tyle samo  do roboty. 

I tyle samo oddałem ludziom w zamian za wycinkę.

Jeszcze będę nalegał by I korzenie wzięli.

W sumie to podziękowania należą się zakładom przetwórczym, że tak potrafiły mnie zmobilizować do tej pracy i zapewnić opał kilku rodzinom w tak trudnych czasach🤣🤣🤣

Reszta do likwidacji z rok lub dwa, jak to wypalę

20221022_133839.jpg

Opublikowano
Przed chwilą, 6465 napisał:

Krowy doić a nie

a daj spokój. a sie wybrałem rowerem, ale zawróciłem.... adresu nie dał Radosław... to co bede jeździł...

Przed chwilą, Chłoporobotnik napisał:

Toż Pafnuc ani jednej krowy nie ma 🤔

ale dojarke mam...

1 minutę temu, Agrest napisał:

W sumie to podziękowania należą się zakładom przetwórczym, że tak potrafiły mnie zmobilizować do tej pracy i zapewnić opał kilku rodzinom w tak trudnych czasach🤣🤣🤣

20221022_133839.jpg

jest trochę towaru...

Opublikowano
1 minutę temu, Pafnucy napisał:

a daj spokój. a sie wybrałem rowerem, ale zawróciłem.... adresu nie dał Radosław... to co bede jeździł...

ale dojarke mam...

Ot to cię nie było myślałem że jadziesz, ale w tyn deszcz i bez adresu szukać batmana po nocy to jak igły w stogu siana.

Opublikowano
Przed chwilą, Chłoporobotnik napisał:

No ja też świń nie mam a koryta i poidło jest.

ło masz. u mnie jeszcze karmiki dla świnek ze trzy są. wymontowane. trza by na olx chyba.

Opublikowano
3 minuty temu, Łolek napisał:

Bogdan ogarek kupił takie żółte kupił to może on

toc to dwa najwieksze fanatyki byli wypadów rowerowych. 🤭

I tak się z kojarzyło z nowymi zabawkami Bogdan_ja 

Opublikowano
Przed chwilą, 6465 napisał:

Ot to cię nie było myślałem że jadziesz, ale w tyn deszcz i bez adresu szukać batmana po nocy to jak igły w stogu siana.

no miał zrobić tak.

forum.parkiet.com

1 minutę temu, HF86 napisał:

toc to dwa najwieksze fanatyki byli wypadów rowerowych. 🤭

I tak się z kojarzyło z nowymi zabawkami Bogdan_ja 

a co mu dali na zamkniętym oddziale?

Opublikowano (edytowane)
8 minut temu, 6465 napisał:

no czego to sie nie robi... ? tak dodam...

Edytowane przez Pafnucy
Opublikowano
2 minuty temu, GRZES1545 napisał:

dużo zwierzyny z lasu wychodzi ostatnio i  nocują na polach

ale co? saren to pełno i u nas. w sumie to nie wiem czy one leśne, ... czy polne już?

1 minutę temu, GRZES1545 napisał:

Swinki po 9zł kg a Ty karmiki chcesz pozbyć 🙆‍♂️

u nas 7,5. szału ni ma...

drobni jak ja chyba już nie wrócą do hodowli.

Opublikowano
7 minut temu, Agrest napisał:

20221022_133839.jpg

Ile ha wyciales? Widzę że kończysz tą nierówna walkę z wiśnia. Dużo u was sadów poszło pod piłę?

P.s jest bardzo słabe zejście porzeczki. Nie ma chętnych by dać ponad dychę za przetworzony towar.

Opublikowano
13 minut temu, Pafnucy napisał:

ło masz. u mnie jeszcze karmiki dla świnek ze trzy są. wymontowane. trza by na olx chyba.

U mnie był tylko jeden, "robiony", mało używany i ojciec go na złom sprzedał z 15 lat temu. Tak to reszta to karmienie na mokro, korytami. Dwa dalej w użyciu.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v