Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 godzinę temu, Desperado napisał:

Nie wiem czemu, ale widzę Ryszarda swoją Jawą przy cięciu kukurydzy.

Ryszard to pewnie solary pod pralkę i zmywarkę  podłącza żeby grzałki mniej prądu brały.

13 godzin temu, Uziu92 napisał:

Jeszcze mnie nie podliczył , bo nie tylko to mi robi. Jak podliczy to będę wiedział dokładnie, ale ceny są różne , zależy co się mierzy i jaki obszar, czy las czy wieś czy działka w polu.

Wiem o tym ,ze za las najwięcej biorą a jeszcze są rejony u nas takie ze żaden geodeta nie chce brać bo wie ze nie jest tak jak powinno być a ludzie porywni.

Tak chciałem się odwiedzić jakie stawki, podobno jak niby cowid wybuch to za połowę robili.

Opublikowano
1 godzinę temu, TheraRolnik napisał:

bo ja jeszcze nigdy nigdzie nie widziałem żeby ścianą ją prasowali 

to poproś bossa żeby na przyszły rok do forsznitki zrobił ci prasowanie przednią ściana jak w lely tigo

1 godzinę temu, TheraRolnik napisał:

A ty takiego nie masz 🤔

jakiego kalibru gospodarz takie i sprzęty😜

1 godzinę temu, artek27 napisał:

Jak by było dobrej jakości to napewno tego nie będzie w promocyjnej cenie możesz to sobie zapamiętać.

tylko że przed promocją był w wyższej cenie , promocję robią na zbyt długo nieschodzące towary czy ze zbliżającym się terminem ważności , bzdura jeśli chodzi o relację cena jakość , z tym jest jak ze wszystkim , po prostu z chwilą wejścia towarów na rynek bogatsi lubią sobie przepłacić zanim ceny produktu się ustabilizują 

1 godzinę temu, Agrest napisał:

a , szkoda gadać , na utwardzone tereny ewentualnie polne łąki i konkretny QŃ, one za słabo resorowane i ramą będzie skręcać na sporych nierównościach , na start ośki od naczepy zamiast nich bo nie pojedzie z nimi z 2 rzędami bel sianokiszonki

Opublikowano
1 godzinę temu, Łolek napisał:

a swoją drogą Darka szkoda

czemu szkoda ? zmądrzał , przestał z durniami się zadawać , dyskutuje tylko na poważniejsze tematy z innymi użytkownikami w galerii 

1 godzinę temu, Bananek napisał:

Nie. Wczoraj po południu zadzwoniłem do firmy, a on gada, że będą koło moich stron przejeżdżać to wlecą i zrobią. Cały tabor (kombajn, dwa te zestawy ze zdjęcia i ciągnik z młynem) stoi u mnie na podwórku bo powiedzieli, że pierdzielą nocami robić. Jutro za widna przyjadą i zmielą. 

ta pozioma żmijka co do pionowej podaje to długa jest ? wszystko na wom? 

Opublikowano

No siema. Żona mnie budzi o 6 a tu ciemno za oknem,ale 7 na plusie. Deszcz jakis byl w nocy ale ile i jak dlugo padal nie mam pojęcia. Ogony wypuszczone,wczoraj ostatnią kwatere im wygrodzilem i chyba juz do konca miesiaca bedą sie pasły. 

Opublikowano
konteno napisał:

Z metr ma. Wałek przychodzi do niej, ale czy wszystko na wom to nie wiem. Pytać operatorów? Mocno Ci potrzebna ta informacja?

Kurła, zaczyna padać. Dobrze by było jakby tak do 10 wytrzymało to by pomielili 🌽 i pojechali.

Łolek napisał:

Wstawajcie, chyba że  wam się nie chce 

Mnie się nie chciało i plan był koło 7 wstawać, ale wczoraj trochę 🐃🐂🐄 przywiozłem i musowo było rano napoić. 😉

Opublikowano
8 minut temu, Belaruss820 napisał:

No siema. Żona mnie budzi o 6 a tu ciemno za oknem,ale 7 na plusie. Deszcz jakis byl w nocy ale ile i jak dlugo padal nie mam pojęcia. Ogony wypuszczone,wczoraj ostatnią kwatere im wygrodzilem i chyba juz do konca miesiaca bedą sie pasły. 

Może coś chciała że cię budziła, albo głośno chrapałeś 

• Haha 2
Opublikowano (edytowane)
7 godzin temu, konteno napisał:

czemu szkoda ? zmądrzał , przestał z durniami się zadawać , dyskutuje tylko na poważniejsze tematy z innymi użytkownikami w galerii 

Tak wszystko na wom, pozioma ma około metra, przysłonięta jest zasuwa i w zależności od potrzeby hydraulicznie ją unosisz.

No i tą żmijka widziałem jak zrębki ładowali na tira czy sieczkę z kukurydzy 

Edytowane przez szymon09875
Opublikowano

Trochę wam tu a tryby wlazę i wsadzę kij w mrowisko ,byście przy sobocie odpuścili tym karasiomi . Wy tu chłopy majstrowate .   Zdała by się jakaś łuparka do drewna . Ciągnikową chyba odpuszcze ,bo pieńki można przywieść w łyżce na miejsce składowania  i tam ciąć .  I chodzi  ,czy brać na 3 fazy ,czy jedną . Do każdych gniazdek tylko kilka metry .  Czy wystarczy 9 ton czy większa  ,i czy pozioma ,klocki na leżąc ,czy pionowa z pieńkami na stojąc  .      I przed chwilą wpadłem na pomysł by użyć do tego młot wyburzeniowy .  By rozdupcyć takie metr średnicy ,czy wspomóc przy rozwaleniu  .Zakupiłem w zeszłym roku ,zarobił na siebie i teraz leży dobry rok bez roboty . Hmmmm ,jakby jakiego klina dosztukowal do sdsa  ,w końcu beton kuje no nie ?

Opublikowano
10 godzin temu, slawek74 napisał:

a ja dzisiaj widziałem jak z siewnikiem leciał od siewu zielony z zielonym...

Wczoraj też widziałem jak jakiś obszarowiec siał bo materiał siewny z bb. Ładowarka sypał.

Opublikowano
kizak napisał:

Trochę wam tu a tryby wlazę i wsadzę kij w mrowisko ,byście przy sobocie odpuścili tym karasiomi . Wy tu chłopy majstrowate .   Zdała by się jakaś łuparka do drewna . Ciągnikową chyba odpuszcze ,bo pieńki można przywieść w łyżce na miejsce składowania  i tam ciąć .  I chodzi  ,czy brać na 3 fazy ,czy jedną . Do każdych gniazdek tylko kilka metry .  Czy wystarczy 9 ton czy większa  ,i czy pozioma ,klocki na leżąc ,czy pionowa z pieńkami na stojąc  .      I przed chwilą wpadłem na pomysł by użyć do tego młot wyburzeniowy .  By rozdupcyć takie metr średnicy ,czy wspomóc przy rozwaleniu  .Zakupiłem w zeszłym roku ,zarobił na siebie i teraz leży dobry rok bez roboty . Hmmmm ,jakby jakiego klina dosztukowal do sdsa  ,w końcu beton kuje no nie ?

Myślę, że to zły pomysł. Młot wyburzeniowy będzie się jedynie wbijał w kloca. Nie rozszczepi go. A Świdra nie możesz kupić? Do mniejszych u mnie weźmiesz. Zaraz Ci linka smsem wyślę.

6465 napisał:

10 godzin temu, slawek74 napisał:

a ja dzisiaj widziałem jak z siewnikiem leciał od siewu zielony z zielonym...

Wczoraj też widziałem jak jakiś obszarowiec siał bo materiał siewny z bb. Ładowarka sypał.

E, bez takich. Ja też bigbagiem sypie w accorda.

• Like 2
Opublikowano
41 minut temu, Bananek napisał:

Z metr ma. Wałek przychodzi do niej, ale czy wszystko na wom to nie wiem. Pytać operatorów? Mocno Ci potrzebna ta informacja?

Kurła, zaczyna padać. Dobrze by było jakby tak do 10 wytrzymało to by pomielili 🌽 i pojechali.

Mnie się nie chciało i plan był koło 7 wstawać, ale wczoraj trochę 🐃🐂🐄 przywiozłem i musowo było rano napoić. 😉

@Bananek @konteno wystarczy zapytać @szymon09875 on chyba wiii 🤔

Opublikowano
8 minut temu, Bananek napisał:

Myślę, że to zły pomysł. Młot wyburzeniowy będzie się jedynie wbijał w kloca. Nie rozszczepi go. A Świdra nie możesz kupić? Do mniejszych u mnie weźmiesz. Zaraz Ci linka smsem wyślę.

To już obszarowiec jak z bb. A jeszcze do accorda 🙆

• Haha 1
Opublikowano
26 minut temu, szymon09875 napisał:

Tak wszystko na wom, pozioma ma około metra, przysłonięta jest zasuwa i w zależności od potrzeby hydraulicznie ją unosisz.

No i tą żmijka widziałem jak zrębki ładowali na tira czy sieczkę z kukurydzy 

Miałem rację 🤭

43 minuty temu, Bananek napisał:

A to musowo tak wcześnie 🤔 później nie można 🤔

Opublikowano
15 minut temu, Bananek napisał:

bigbag, wiadro, i akord 🤔

dużo tych cielunow zakupiłeś, by wygaszać hodowlę?

Opublikowano (edytowane)

Szukam gdzieś kupić ze 100kg zrębki. Chce piec wypróbować bo piszą że można tym palić. Jak by to się sprawdziło to kupię rębak.

Edytowane przez 6465
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v