Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
3 minuty temu, Agrest napisał:

Po coronie przeróżne cuda się dzieją, zakrzepy, gwałtowne skoki ciśnienia, poplątanie, osłabnięcia, ograniczony dobór słów/zapominanie, zapalenia stawów...

To ja chyba miałem covida wiele lat temu 🙈

Opublikowano
3 minuty temu, Bananek napisał:

Też z nim skojarzyłem.

130/70 było dziś po pierwszym krwotoku.

To praktycznie normalne ciśnienie.

Może jaka aspirynka, rutinoscorbin lub typowe na rozrzedzenie krwi były?

Przed chwilą, TheraRolnik napisał:

To ja chyba miałem covida wiele lat temu 🙈

Ni mto stało się modne?🤭

Opublikowano
Agrest napisał:

To praktycznie normalne ciśnienie. Może jaka aspirynka, rutinoscorbin lub typowe na rozrzedzenie krwi były?

Nie zażywam żadnych leków bez potrzeby. Zdrowy chłop jestem. Przynajmniej tak mi się wydaje.

Opublikowano
36 minut temu, Agrest napisał:

Księża wyszli na ulicę?

Przeciw czemu/komu protestują?

🤭🤭🤭

A bo zakon ojców pedofilów mieli otworzyć 

22 minuty temu, Bananek napisał:

Kurła, pany. Pierwszy raz na sorze jestem. Znów nosem jucha poszła. Ech.

Znalazł byś chwilę? Dosłownie jeden podpis 🤔

Opublikowano
38 minut temu, Pafnucy napisał:

pewno gryzonie pogryzli.

a jak by tak mauzery? górę obciąć i zasiek gotowy.

Mauzerów nie praktykowałem, chociaż myślałem nad nimi. Co do big bagów w jednym na próbę ściąłem górę i tylko myszy i koty narobiły bałaganu, także lepiej wiązać. Co do gryzoni. Z tego co widzę atakują górę i dół bo są cieńsze. Dół palety można wypełnić deskami, płyta pilśniowa odpada, testowałem a na górę pozostaje trutka albo koty ale tu znów przydałby się odstęp między big bagami, tak aby kot mógłby się zmieścić.

37 minut temu, Chłoporobotnik napisał:

Na targ daleko a do piekarni 2,5km. 

Źle wsypywać i wysypywać no i gryzonie, by non stop trutki musiały być wystawione.

@szymon09875 Taki worek 7zł/szt, zależy jaka ekspedientka to wczoraj zapłacone za 10 a wystawiła 12. Na ile wystarczy? Nie wiem, z 4 miesiące gdzieś🤔 Tak z 4-5 razy w roku kupuję po 5-6 worków, teraz mieli więcej. To idzie tylko puchaczom, chyba, że zacznie pleśnieć, zwłaszcza w lecie to wtedy się moczy i kurom.

Wsypywać to nie jest tak źle, zależy czy big bag z lejem czy bez a co do wysypywania, możesz użyć zamiast tych 1000 kg , mniejsze. @Rolnik1973 chyba takie stosuje jeżeli dobrze pamiętam ale znowu więcej miejsca zajmują.

Co do chleba kiedyś kupowałem pełny worek siatkowy po 8 zł chyba a teraz piekarnia sprzedaje czerstwy po 3,50 zł za sztukę a świeży jest po 4,50zł. Także w piekarni jest drogo.

10 minut temu, Bananek napisał:

Kurła, pany. Pierwszy raz na sorze jestem. Znów nosem jucha poszła. Ech.

Za ile wrócisz do domu ? Znajoma jak pojechała późnym popołudniem to wróciła przed północą, tyle było osób.

Opublikowano

Dziś busik został na warsztacie. @bratrolnika doszliście co z kamerą cofania. U mnie włącza się jak włączę wsteczny. A jak są drzwi tylne otwarte to choć bym i do przodu jechał kamera włączona. Zamknę drzwi to się wyłącza.

Opublikowano

W święta mój teściu dostał chwilowego nagłego skoku ciśnienia. 

220 przerzuciło, aż go zamroczyło i miał zaburzenia widzenia. Mało czaszki mu nie rozsadziło.

Ja będąc ostatnio w ośrodku zdrowia spotkałem gościa który dostał tego samego też ponad 200 na liczniku. Ten po mimo znacznej utraty ostrości widzenia przejechał autem 7km do doktora. Kilka minut po podaniu leków był czerwony jak burak, przy mnie zmierzyli ciśnienie i jeszcze ponad 170.

Opublikowano
1 minutę temu, dsbh napisał:

Co do big bagów w jednym na próbę ściąłem górę i tylko myszy i koty narobiły bałaganu, także lepiej wiązać. Co do gryzoni. Z tego co widzę atakują górę i dół bo są cieńsze. Dół palety można wypełnić deskami, płyta pilśniowa odpada, testowałem a na górę pozostaje trutka albo koty ale tu znów przydałby się odstęp między big bagami, tak aby kot mógłby się zmieścić.

mam w bagach. nie narzekam.

Opublikowano
1 minutę temu, mf362 napisał:

Agrest można wiedzieć ile latek liczy twój teściu ?

72 chyba idzie.

Opublikowano
52 minuty temu, soltys48 napisał:

U nas idzie gdzieś jeszcze większe ilości kupić?

Ojciec zabiera z Dino Krajenka i skórka ale to jest trochę, no ale dla tych 40 kur mu starcza. Do biznesmenow wożą z piekarni z Wysoki chyba 

• Like 1
Opublikowano
2 minuty temu, dsbh napisał:

Też nie narzekam ale mam koty :).

U mnie chiba z 27 na stanie z 4 lata temu. 2,5 sztuk się zostało bo kotka to wspólna z sąsiadem 😪😔

Przed chwilą, soltys48 napisał:

potrzebowałbym wiekszych ilości

byckom na tucz?

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v