Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Chłoporobotnik napisał:

Przed chwilą, gregor1284 napisał:

Jak Ty ich liczysz za te ogródki? 

Oj, dziś to nie ogródek. 10a zaorane, zabronowane i zasiane bo pod ziemniaki będę orał dopiero jak u siebie będę orał po kukurydzy. Miałem dziś całe zaorać ale po gadce wyszło, że chętnie poczeka. Za typowy ogródek typu zaoranie z 2 czy 3 ary to zwykła flaszka. Bo i z czego zdzierać i po co? Ile spali - 3 litry? Ani nie. 

3 litry po 8zeta to ile 🤔 a flaszka to za samo że ktoś chciał przyjechać więc 3 litry minimum razy trzy to już 9 i razy 8 🤔 tyle minimu brać

Opublikowano
38 minut temu, Krzak napisał:

A gdzie na tarchominie?

Jeden punkt na ul. Światowida, drugi na strumykowej. A ta kostkę na Rembrandta to robiliście całą ulicę aż do szkoły?

Opublikowano
55 minut temu, Agrest napisał:

Ty piszesz?

Byłem tam przez lata ale po zwadach z właścicielem forum , wybiórczo traktowaniu zrezygnowałem. To forum zdechło.

Ja scenariusz znam. Nie zwiększam tylko wymieniam nasadzenia.

A tegoroczne zyski trzeba wykorzystać jak najszybciej bo inflacja spać mi nie daje, tak głośno chrupie wpieprzając moje pieniądze. Temu też wolę wydać na jakąś budowę czy maszyny niż trzymać w oczekiwaniu że ktoś ziemię sprzeda czy też na "życie"

Też już nie, ale poczytam co piszą .

Opublikowano
41 minut temu, Pafnucy napisał:

masz piłę?

Mam, wystarczy jedną gałąź ściąć zeby mozna bylo ciagnikiem.dalej wjechac. Tam jest duzy uskok miedzy uprawianym a nieuprawianym. Musialbym sporo naściągać zeby w miare wyrownac teren. Fajna historia jest zwiazana z tą działką bo kiedys byla to cegielnia dworska. 

Opublikowano
11 minut temu, galan99 napisał:

Też już nie, ale poczytam co piszą .

A jaki nick miałeś?

Opublikowano
Chłoporobotnik napisał:

1 minutę temu, slawek74 napisał:

3 litry po 8zeta to ile

Ja jeszcze jeżdżę na ropie po 6zł. A 70zł za parę arów to trzeba być niepoważnym.

to i tak delikatnie za takie pierdki to wszystko jeszcze razy dwa i to jest normalna nie wygórowana cena

Opublikowano
1 minutę temu, slawek74 napisał:

to i tak delikatnie za takie pierdki to wszystko jeszcze razy dwa i to jest normalna nie wygórowana cena

Nie, to nie jest normalna cena. Dla mnie kawałki po parę arów to chleb powszedni. Im więcej takich małych tym lepiej, takim trzeba pomagać i to nie w likwidacji ale aby dalej trwali.

Opublikowano
4 minuty temu, Chłoporobotnik napisał:

Nie, to nie jest normalna cena. Dla mnie kawałki po parę arów to chleb powszedni. Im więcej takich małych tym lepiej, takim trzeba pomagać i to nie w likwidacji ale aby dalej trwali.

czemu że tak małych należy wspierać?

Opublikowano
Przed chwilą, Chłoporobotnik napisał:

Bo to powinien być podstawowy byt na wsi

a ja uważam że nie.

działkowcy to w miastach. takie gospodarstwo jedynie dla siebie bez sensu. innym też jeść dać trzeba.

Opublikowano
1 minutę temu, Chłoporobotnik napisał:

Aby za ropę oddał. 

to bez sensu.

elementy robocze, amortyzacja... a i na piwo zarobić by się zdało.

Opublikowano (edytowane)
5 minut temu, Chłoporobotnik napisał:

Bo to powinien być podstawowy byt na wsi. 

Jeśli tak mają być samowystarczalne gospodarstwa to niech mają swoje maszyny i będą samowystarczalne. Jaki sens trzymać traktor i jeździć nim na usługi poniżej kosztów ?

Co innego zrobić przysługę/odrobić jakis dług wdzięczności 

Edytowane przez szymon09875
  • Like 2
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Szukałem,nic nie znalazłem wiec napisałem ten temat.
      No,własnie na pewno czesc z was ma komórke,bo to przydatne urządzenie
      Chciałbym wiedziec jakie macie marki i modele swoich sprzetów,jesli to nie jest tajemnicą..
      Co jest w nich dobre i przydatne a co raczej nie pasuje i wam przeszkadza.
      Piszcie ,chetnie zobacze jakie posiadacie sprzety.
      Ja mam aktualnie Nokie 3310 i jestem zadowolony,nie psuje mi sie,jest prosta w obsłudze.
      A wady to wiadomo jak w starych telefonach,a mianowicie brak polifonii,troche juz sie muli ze starosci ale jakos chodzi,juz mi sie cyfry na przyciskach zmazaly ale mam ja tak dlugo ze jak pisze cos to juz pamietam gdzie co jest.
      Tak wiec prosze o wypowiedzi.
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
  • Dodaj nową pozycję...
v