Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
2 minuty temu, slawek74 napisał:

nokogo nie zmuszam ani nie namawiam na siłę ale jak była czy jest możliwość to czemu nie skorzystać 🤔 patrzyć się tylko jak inni w koło kupują nowe maszyny za unijne 🤔 mało kto w okolicy co chciał coś skrobnąć nie dostał

widzę tych kupujących maszyny za "unijne" z kupą kredytów, bo przeciez nie kupi gorszej maszyny niż sąsiad, do tego ciągły głód ziemi, bo do "programu" potrzeba więcej dzierżaw po 2-3 tys za 1ha

dla tych, co tego tak pragną podpowiem -w wyścigu szczurów nawet ten na pierwszym miejscu jest tylko szczurem

ja kupuję maszyny używane "za swoje" - za zyski z gospodarstwa, a zaczynałem od zera kilkanaście lat temu, mając do dyspozycji tylko ojca ciągnik i maszyny oraz usługi do wynajęcia, dla mnie wystarczy

• Like 5
Opublikowano
24 minuty temu, radekz200 napisał:

Darek a myślisz ze twoje żarty i memy są dobre? Masz tu paru poklaskiwaczy co nawet jak zrobisz traktor ze snopowiązałki to cię będą klepać po d*pie i pisać ze to fajne,

Każdy żart w granicach dobrego smaku jest dobry 😉 

Nie chodzi o to czy fajny czy niefajny, chłop zrobił coś z niczego, w dodatku to coś jest samobieżne. Ktoś kto nie lubi majsterkować i tworzyć niestety nie zrozumie. 

I skończyć mnie tu z tymi dogryzkami. Jeden i drugi☝️

• Like 5
Opublikowano
2 minuty temu, pedro2 napisał:

Każdy żart w granicach dobrego smaku jest dobry 😉 

Nie chodzi o to czy fajny czy niefajny, chłop zrobił coś z niczego, w dodatku to coś jest samobieżne. Ktoś kto nie lubi majsterkować i tworzyć niestety nie zrozumie. 

I skończyć mnie tu z tymi dogryzkami. Jeden i drugi☝️

Myśle ze nie ma tu miejsca dla nas dwóch 😂😂

Opublikowano
14 minut temu, Łolek napisał:

Z czym lepiej 

Pieniądze Radziu to nie wszystko dla mnie święty spokój i niezależność są bezcenne 

A moi synkowie dają sobie świetnie radę bez 150 tyś bo nie wiem czy ty wiesz że życie nie kończy się na ojca gospodarce i na ogonach 

Orientowales się coś więcej z tą skrzynią ? Gadałem teraz z jednym chłopakiem to mówił właśnie tak jak Ci pisałem że tych skrzyń się nie kalibruje. Można pomierzyć ciśnienia, bo jeśli szarpie to może ciśnienie za niskie i za wolno przerzuca biegi 

Opublikowano
4 minuty temu, radekz200 napisał:

Myśle ze nie ma tu miejsca dla nas dwóch 😂😂

Zapowiadasz swoje odejście czy drugą odsłonę nicka?🤣

Opublikowano
26 minut temu, radekz200 napisał:

Ale moglbys lepiej żyć 😂 masz dwóch synków niech by każdy wzial po 150 młodego rolnika to już masz 300 tys czystego pieniądza 😂 

Dzieci się posiada z miłości a nie dla 150 tysięcy. 

A tak na marginesie to córką też dają. 

Teraz że ma być zmiana zasad, także będzie trudniej. 

Może skończy się 150 na zakup pola od tatusia, choć patrząc po okolicy to było jak najbardziej rozwojowe 

Opublikowano
Przed chwilą, Agrest napisał:

Zapowiadasz swoje odejście czy drugą odsłonę nicka?🤣

Nie no bardziej chodziło że może Darek uda się na elektrodę 😂 ja jestem rolnikiem wiec zostaje na forum rolniczym 😂

Opublikowano
42 minuty temu, radekz200 napisał:

Darek a myślisz ze twoje żarty i memy są dobre? Masz tu paru poklaskiwaczy co nawet jak zrobisz traktor ze snopowiązałki to cię będą klepać po d*pie i pisać ze to fajne,

Pochwal się lepiej co ty sam zrobiłeś nie licząc posmarkania wideł 

• Like 1
  • Haha 2
Opublikowano
23 minuty temu, slawek74 napisał:

a nie chciałbyś tak jak wyżej ? 200 czy np 500tys ? pięć lat to jak z bata strzelił ponad 10 już mineło od pierwszego ...

No i tak naprawdę masz z tego prasę, owijarke i paszowóz, reszta albo mała, albo dawno spawana. 

Powiedz sam czy było warto 

Rozrzutnik za te pieniądze co za niego dałeś to już miał byś ładną skorupę na jednym kole 

Opublikowano
Przed chwilą, Karol6130 napisał:

To po co ciebie rodzice do szkoły słali jak Ty i tak krowy doisz a doradca papiery ogarnia 🤔

Aaa widzisz Karol bo żeby brać dotacje to trzeba mieć ukończona szkole 😛 jak tam beczkowoz Karol? 

Opublikowano
2 minuty temu, radekz200 napisał:

Wole gotowy produkt a ten czas poświecić na dom 👍

Fachowiec od wszystkiego to fachowiec do d*py

Opublikowano
51 minut temu, radekz200 napisał:

A co jechała Ci 😂

jeszcze nie, ale pewnie wszystko przede mną

48 minut temu, radekz200 napisał:

Darek a myślisz ze twoje żarty i memy są dobre? 

myślę że są lepsze niż twoje, i to wystarczy

9 minut temu, radekz200 napisał:

Nie no bardziej chodziło że może Darek uda się na elektrodę 😂 ja jestem rolnikiem wiec zostaje na forum rolniczym 😂

już ci raz napisałem, znajdź pięciu którym nie podoba się moja obecność tutaj, a skasuję konto, i ja nie rzucam słów na wiatr

tyle że przypomnę, wtedy gdy ostatnio zacząłeś szukać to wyszło że więcej tutaj miało do ciebie jakieś "ale", niż do mnie

• Like 1
Opublikowano
Karol6130 napisał:

25 minut temu, radekz200 napisał:

zapłacisz doradcy i za ciebie wszystko zrobi 

To po co ciebie rodzice do szkoły słali jak Ty i tak krowy doisz a doradca papiery ogarnia 🤔

Karol wystarczy tych obowiązków co i tak mamy innym też czasem trzeba dać zarobić . że tak zapytam wszystko sam robisz ? beton było w betoniarce mieszać a mleko na sery samemu przerabiać .. i wiele innych ja jak mam dobrego usługodawcę do czego by nie było to korzystam

Karol6130 napisał:

23 minuty temu, slawek74 napisał:

jak ma się kupować używane za połowę to czemu nie nowe ?

No kupiłeś nowy rozsiewacz 🤭

ale nie na prow akurat ciężko było wtedy coś sensownego znaleźć a teraz się coś może ogarnie

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v