Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
13 minut temu, 6465 napisał:

A ja dopiero z łóżka złaże 🥱

Taki to pożyje. Ja nie wazne czy dzien w domu czy w pracy, na drugi dzien zawsze 6 rano na nogach. Najgorzej po etacie bo człowiek caly dzien na nogach a pozniej rano dalej zmeczony. Tak patrze na prognozy dlugoterminowe to nie zapowiada sie pogodnie. Trzeba jechac kombajn zalatwiac i dzisiaj wykopac popoludniu pyrki, z rana pozasiewać i spokój 2 tygodnie az dynie sie zaczną.

Opublikowano (edytowane)
10 godzin temu, brodziak81 napisał:

Wykopki i wykopaliska co rządek to sie coś  trafi.

20220923_205011.jpg

20220923_205025.jpg

Zainteresowałbys tym jakichś archeologów - tyle elementów samolotu masz na polu. jak nie wiesz gdzie uderzyć, pisz na priv

Edytowane przez jahooo
Opublikowano
16 minut temu, superfarmer02 napisał:

Dynie macie na nasiona czy "w całości"? 

Na nasiona

3 minuty temu, jahooo napisał:

Zainteresowałbys tym jakichś archeologów - tyle elementów samolotu masz na polu. jak nie wiesz gdzie uderzyć, pisz na priv

Tu gdzie teraz mieszkam, kiedys był dwór. Sasiad chodzi po polach i znajduje monety. Ciekawe kiedy jakies zloto i kosztownosci znajdzie😀 

• Like 1
Opublikowano
6465 napisał:

19 minut temu, Chłoporobotnik napisał:

Parę kilometrów autem zrobił, może jutro jak się wróci to popołudniu by podrapał kultywatorem po ziemniakach i pozbierał 🤔 Trza iść spać bo pobudka wczesna będzie.

No ja też jutro męczący dzień. Na 12godz. dzieci zawieźć do Kutna do fikolandu i na obiad urodzinowy do kuzynostwa.

to pochlasz 😆😆😆😆 Picolo

• Haha 1
Opublikowano

Marka/łolka kto widział? ostatnio to walną dwie sety czyżby go tyle trzymało 🤔

Rolnik1973 napisał:

🤝🏻🙋🏻‍♂️

10°,

Trzeba orać pod pszenicę

Bo na tym zaoranym patrząc na prognozy nie ma szans posiać

Znowu będzie walka z błotem w maju

trzeba było orać jak sucho było.... w maju qq za siej

Opublikowano
9 minut temu, slawek74 napisał:

Jeśli podał gruszką w drugi koniec to nie ciekawie. Bo jelito grube ma największe i najszybsze wchłanianie. Ta ilość może go położyć🤭

Opublikowano
8 minut temu, Rolnik1973 napisał:

Znowu będzie walka z błotem w maju

Głębosz Ryszardzie po żniwach. Jeśli to nie teren po zlikwidowanej łące zalewnowej to zobaczysz różnicę. Też się kupę lat męczyłem  z jedną działką - na jesieni ledwo sialem, wiosną z nawozami koleiny. Zrobił mi znajomy głęboszem na 45 cm i zero kłopotów  od 3 lat. Za dwa lata znowu powtórka.  @JarekBazydlo - Ty chyba  co 5 lat głęboszujesz?  

Opublikowano (edytowane)

Na glifosat nie jest jeszcze za późno ? Bo nie wiem czy czekać do wiosny z tym

Czy teraz prysnąć i niech leży do wiosny . Bo wiosną wczesna to znów przymrozki moga być

Edytowane przez mf362
Opublikowano
3 godziny temu, Karol6130 napisał:

Tak, i strautmann przyczepa 

Fendów to ze 4 ma 

Bo tu Koło mnie kosił i się zastanawiałem kto to, nie mogłem poznać po gębie 

Opublikowano
1 minutę temu, Strongman napisał:

Irga już  uschła po niedzieli można kopać

20220924_094823.jpg

Ja na dzisiaj planuje,jak wyjdzie...to wie tylko znajomy bo musi jeszcze pozasiewac dzisiaj. Od jutra deszcze nadają a przydaloby sie dzisiaj juz ziemniaki sprzątnąć 

Opublikowano
13 godzin temu, Baks00 napisał:

Jak dobrze że nie mogłem oglądać 

Nie ma scalenia zespolu

Masz rację. Weghorst wjeżdża w Szczęsnego. Co robi reszta? Udaje, że nie widzi i fryzurkę poprawia. X lat temu Świerszczu od razu by mu wypłacił z liścia, a w następnym kontakcie z piłką Hajto połamał by kulasy. Za dużo kasy i tyle.

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, slawek74 napisał:

Już jestem, zapierdol straszny mam i czasu mało 

18 minut temu, jacek1296 napisał:

Masz rację. Weghorst wjeżdża w Szczęsnego. Co robi reszta? Udaje, że nie widzi i fryzurkę poprawia. X lat temu Świerszczu od razu by mu wypłacił z liścia, a w następnym kontakcie z piłką Hajto połamał by kulasy. Za dużo kasy i tyle.

Ten sam Hajto co ludzi na pasach rozjeżdża i fajki szmuglowal 

Prawda jest taka że jesteśmy średniakiem a wymagania i rozbuchane ego 

Dwóch czy trzech graczy na poziomie światowym  a reszta to przeciętni wyrobnicy i dwóch emerytów 

Na poniedziałek do cięcia 

1664008468239506836244343750981.jpg

Edytowane przez Łolek
  • Like 1
Opublikowano
2 godziny temu, jahooo napisał:

Mówią ze 1945 dwa ruskie samoloty gdzieś   tam spadły. Wczesniejsze lata tyle tego nie było w tym roku wysyp. Może  i jakiś Saszka sie trafi.

Opublikowano
46 minut temu, Łolek napisał:

Już jestem, zapierdol straszny mam i czasu mało 

Ten sam Hajto co ludzi na pasach rozjeżdża i fajki szmuglowal 

Prawda jest taka że jesteśmy średniakiem a wymagania i rozbuchane ego 

Dwóch czy trzech graczy na poziomie światowym  a reszta to przeciętni wyrobnicy i dwóch emerytów 

Na poniedziałek do cięcia 

1664008468239506836244343750981.jpg

Kurła jakie zielone kukurydze u was u nas już dawno były wióry a gdzie była zielona to mrozek przyłapał i tez posiniała od góry 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Przez kingway
      Witam , mam pytanie jakie polecacie kamery na gospodarstwo ? Nie jestem szczerze w temacie , nie znam się na tym kompletnie ... widzę jakieś po 100-150 zł a nawet i po 50 zł . Może coś doradzicie ? Lepiej przewodowe czy bezprzewodowe ? Na kartę pamięci ? Wi-fi ? 
  • Dodaj nową pozycję...
v