Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
5 minut temu, danielursus3p napisał:

Przypomnij się za dwa tygodnie, na razie nie mam gdzie wysypac. Od 10 ton możemy gadać. 

A że 20 pare t pszenżyta to po ile może bym i ja sprzedał🤔

Opublikowano
Przed chwilą, bratrolnika napisał:

Może by tym zamiast ekogroszkiem pięć zasypał 

a no właśnie podobno niektórzy patrząc w ten sposób, dają więcej sporo jak skup.

ostatnio niecałe 1100 za tone.

Opublikowano
Rolnik1973 napisał:

CZŁOWIEKI RATUJCIE

Nie chce zapalić, nawet nie próbuje złapać, idzie biały dym tylko.

Wtryski wyjęte nowe końcówki ustawione na 175, 

Wtryski przykręciłem do rurek i kręcąc rozrusznikiem pylą super.

Regulacja na fasolkach nic nie daje.

Wygląda na zły moment wtrysku 

Zostają tylko otwory w napędzie pompy do przestawienia.

Co robić?

Kurła zachciało sie a tak dobrze chodził🙆🏻‍♂️

IMG_20220920_184946.jpg

sprzedawaj 😜

Opublikowano
1 minutę temu, slawek74 napisał:

sprzedawaj 😜

komu? toć to gorsze jak germańske.

Opublikowano (edytowane)
1 minutę temu, Karol6130 napisał:

zgarnę z Trzebieszowa,

łeeee. z teściem to nie to. będziesz musiał udawać... normalnego. 🤭

ojojj. Chorczyczak mówi że jutro deszcz, a ti znowu pinć morgi pod zasiew, a jeszcze fucha i gruberem...

oj nie sprzyja mi aura w tym tygodniu, oj nieee.

Edytowane przez Pafnucy
Opublikowano
5 minut temu, Pafnucy napisał:

to nie pogadamy.    połowa.

a se wywiozę na Skup do forumowego znajomego. miałem teraz, ale czasu zabrakło.

Transport, a właściwie brak swojego trochę ogranicza ruchy. A i Ty zetorem nie chciałbyś pedałowac 50 km. 

1 minutę temu, 6465 napisał:

A że 20 pare t pszenżyta to po ile może bym i ja sprzedał🤔

Szukaj gdzie indziej. 1300 powinieneś dostać, ja w kontrakty się nie bawię, to i kupuje z cena dnia, wolę z detalu zrobić hurt. 

21 minut temu, Karol6130 napisał:

Tak, tak, ze Sławkówną radzę zrobić to samo 😉

Kurcza  :(

Opublikowano
2 minuty temu, danielursus3p napisał:

A i Ty zetorem nie chciałbyś pedałowac 50 km. 

hmmm. w sumie... zalezy jaka cena.

Opublikowano
48 minut temu, Pafnucy napisał:

kurna. jeszcze ludzie kartofli nie wykopali... powiem Ance.   sie zdziwi,    ale wykopie.

U nas jeszcze niektórzy też, a już tydzień temu znajomy miał kłopot dorwać Bolka albo Karlika, jeden się nad nim zlitował. Bywały lata, że 1 września o wykopkach już wszyscy zapomnieli.

Opublikowano
Przed chwilą, Chłoporobotnik napisał:

U nas jeszcze niektórzy też, a już tydzień temu znajomy miał kłopot dorwać Bolka albo Karlika, jeden się nad nim zlitował. Bywały lata, że 1 września o wykopkach już wszyscy zapomnieli.

no myslałem że jeden mi pozostał. ale to mocno opóźniony. z zapłatą zresztą też. miałem w drugim tygodniu wyjkapać Anie i schować, bo deko denerwujący gośc... , a tu jeszcze inni się odezwali.

Opublikowano
4 minuty temu, Rolnik1973 napisał:

No nowa pompa innego typu i nie chce zapalić.

a dobrze wsadziłeś ? sprawdzałeś czy kręcąc wałem gdy znaki na kole napędzającym dmuchawę i bloku się pokrywają następuje wtrysk na pierwszym cylindrze bo tam co drugi obrót wtrysk

Opublikowano
Przed chwilą, Pafnucy napisał:

no myslałem że jeden mi pozostał. ale to mocno opóźniony. z zapłatą zresztą też. miałem w drugim tygodniu wyjkapać Anie i schować, bo deko denerwujący gośc... , a tu jeszcze inni się odezwali.

Ci co mają Anny to przeważnie jeszcze nie poczyścili. Jemu zależało na małym aby mało odkopywać, dorwał gościa z Bolkiem i C-330. 

Opublikowano
21 minut temu, Pafnucy napisał:

a no właśnie podobno niektórzy patrząc w ten sposób, dają więcej sporo jak skup.

ostatnio niecałe 1100 za tone.

Ciekawe jak to wychodzi ilościowo. Ekogroszek w obi 3700 nawet jakby trzeba było dwie tony owsa na tonę ekogroszku to i tak byłby człowiek na plusie. Choć jak pomyślę o tym że nienawidzey kurzu ze zboża to może lepiej ten ekogroszek kupować 

Opublikowano

Jemu zależało na małym aby mało odkopywać, dorwał gościa z Bolkiem i C-330. 

ale jak mniej wtedy? z ciekawości...

Opublikowano
Przed chwilą, bratrolnika napisał:

Ciekawe jak to wychodzi ilościowo. Ekogroszek w obi 3700 nawet jakby trzeba było dwie tony owsa na tonę ekogroszku to i tak byłby człowiek na plusie. Choć jak pomyślę o tym że nienawidzey kurzu ze zboża to może lepiej ten ekogroszek kupować 

porównaj kalorycznośc. piec nieprzystosowany sporo nie wypala. taki zwykły. no i zapach spalonego owsa też specyficzny. no co tu gadać /. dodawałem to wiem. wcześniej lepiej było sprzedać i kupić węgiel. obecnie... chyba będę dodawał.

Twierdził, że szybciej się obróci Bolko niż Anna

łeeee tam. sie łod kierowcy ma.

ja to cyk pyk i ju.

Opublikowano
1 godzinę temu, Agrest napisał:

Tak. 

Myślę że kilometry robią cenę.

Ty trzymasz czy sprzedajesz?

Pszenżyto u mnie 1500 pszenica 1700 owies 1200 nikt nie sprzedaje... Cenią się tak kupca brak sprzedał już ktoś komuś w super cenie owies na opał?

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v