Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Przed chwilą, Dziad932 napisał:

za te 40 tyś , pasuje 😊

Głupiś 🤦‍♂️dzieciaku. 

Opublikowano
7 minut temu, Łolek napisał:

Transfuzja 🤔😁

Ja 1d a często i 2a i 1900 do 2000 obroty to może i dlatego spalanie wyższe no i mój 140 kuni i pług większy 

Szybciej traktor pójdzie. Tylko jak wolniej jadę i trafi kamień to czasami omknie albo wyorze a jak jeździłem szybciej to nie nadążałem śrub nabijać.

Opublikowano
4 minuty temu, slawek74 napisał:

a tłuszczyk na brzuchu 🤔🤪🤦‍♂️😁

Nawet tego nie idzie 

3 minuty temu, PRIMO napisał:

Głupiś 🤦‍♂️dzieciaku. 

No co , przecież to ursus dziadostwo i złom ...

6 minut temu, Karol6130 napisał:

1c i do 1700 obrotów 

1d to 1500 

4x40

3x30 , 1szosowa i gaz w podłodze 🙃

6 minut temu, 6465 napisał:

Ja mam rozstawiony 4x44

Jaka marka 🤔

Opublikowano
19 minut temu, Łolek napisał:

W sumie masz racje bo 60 l na 4 ha to nie spali 

Marek czasami jak się orało w suszę po kukurydzy to q 15l/ha opierdolił. W tym roku to się super lekko orze.

33 minuty temu, Dziad932 napisał:

Nawet tego nie idzie 

No co , przecież to ursus dziadostwo i złom ...

3x30 , 1szosowa i gaz w podłodze 🙃

Jaka marka 🤔

Jedyna Polska co wszystko przykryje 😁

IMG_20220910_152850.jpg

• Like 2
Opublikowano (edytowane)
41 minut temu, Dziad932 napisał:

A pewnie że h*ja jest teraz , wcześniej było lepiej , znaczy rok do tyłu i więcej , przez te wojnę i srowid , wszystko drogie , w tym roku pierwszy raz nie daje npk . Ten rok jest straszny , nic nie mogę odłożyć 🤨

Nie narzekam, pamiętam gorsze i to duuuużo gorsze i oby już nie wróciły czego i każdemu życzę 

Edytowane przez Łolek
  • Like 1
Opublikowano (edytowane)

No więc kuku wykoszone i okryte,niestety wapno musi poczekać bo się rozpadało☹️

Na jedynym kawałku piękny chwast 🤦😔

A szwagier se case kupił 👏 

Edytowane przez Baks00
Opublikowano
21 minut temu, 6465 napisał:

Marek czasami jak się orało w suszę po kukurydzy to q 15l/ha opierdolił. W tym roku to się super lekko orze.

IMG_20220910_152850.jpg

Unia to to 🤔

Opublikowano
23 minuty temu, 6465 napisał:

IMG_20220910_152850.jpg

Dawaj do mnie jak już masz zapięty to mi 4 ha pod hybrydę zaorzesz 

3 minuty temu, Dziad932 napisał:

Unia to to 🤔

Unia to by była o połowę cięższa jeszcze popatrz i pomyśl 

• Like 1
Opublikowano
19 minut temu, Łolek napisał:

Nie narzekam, pamiętam gorsze i to duuuużo gorsze i oby już nie wróciły czego i każdemu życzę 

To ja nie wiem , w tym roku wszystkie pieniądze tylko w węgiel na dwa lata , nawozy na przyszły sezon, paliwa itd ... Szkoda gadać i coś się kupi jakiegoś klamota , a kupka w banku jaka była taka jest ...🤨. Teraz żeby kupić tone mocznika to musiałem udoić ponad 2 tys litrów mleka , a wcześnie wystarczyło 1,5 tyś , i uj z tego że zdrożało 1 zł w tym roku 🤷‍♂️ o reszta kosztów też do góry niewspółmiernie do ceny tego mleka ..., Szok

Opublikowano
27 minut temu, 6465 napisał:

IMG_20220910_152850.jpg

Przyzwoite te akpile są. Ile ten pług waży? Grubo ponad tonę??

Opublikowano
4 minuty temu, Łolek napisał:

Dawaj do mnie jak już masz zapięty to mi 4 ha pod hybrydę zaorzesz 

Unia to by była o połowę cięższa jeszcze popatrz i pomyśl 

A co będe patrzył ,jak mnie nie stać na obrotowe i zresztą nie potrzebne 

Opublikowano
Dziad932 napisał:

21 minut temu, 6465 napisał:

Unia to to 🤔

w czoło się puknij 😁🤦‍♂️

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez Zetor5340
      Szukałem,nic nie znalazłem wiec napisałem ten temat.
      No,własnie na pewno czesc z was ma komórke,bo to przydatne urządzenie
      Chciałbym wiedziec jakie macie marki i modele swoich sprzetów,jesli to nie jest tajemnicą..
      Co jest w nich dobre i przydatne a co raczej nie pasuje i wam przeszkadza.
      Piszcie ,chetnie zobacze jakie posiadacie sprzety.
      Ja mam aktualnie Nokie 3310 i jestem zadowolony,nie psuje mi sie,jest prosta w obsłudze.
      A wady to wiadomo jak w starych telefonach,a mianowicie brak polifonii,troche juz sie muli ze starosci ale jakos chodzi,juz mi sie cyfry na przyciskach zmazaly ale mam ja tak dlugo ze jak pisze cos to juz pamietam gdzie co jest.
      Tak wiec prosze o wypowiedzi.
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
  • Dodaj nową pozycję...
v