Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
40 minut temu, jahooo napisał:

chodzi o to, ze nie mielesz dźwignią szukając biegów, tylko najczęściej ruch przód tył dźwigni i masz jazdę do przodu-do tyłu na jednym biegu

nie zrozumiesz, dopóki takim ciągnikiem nie pojeździsz, na przykład w orce

Jasiu ja wiem jak działa rewers , nawet miał okazję używać 😉

12 minut temu, slawek74 napisał:

a Ty na ministra rolnictwa i jego modernizacji 🤦‍♂️😜

Zaraz był by zakaz używania fyndów 😛 

Opublikowano
Przed chwilą, jahooo napisał:

jest to całkowite przeciwieństwo dźwigni biegów w wyjuchu

Jasiu ,no nie porównuje tego do szejsiontki 🤨,  ale w 912 itp to taki reduktor działa praktycznie jak mechaniczny rewers 🤷‍♂️

Opublikowano (edytowane)
9 minut temu, Agrest napisał:

Widać że się bali. Mam nadzieję że w nazwisku nie masz możliwości jebnięcia ortografa🤭

Nie rozumiesz ze na wsiach dzieci nie ma. A za każdym dzieckiem idzie kasa dla szkoły i to nie mała z 1500zł na miesiąc, wójtowie burmistrzowie bją się o dzieci bo utrzymanie takie same szkoły czy dużo dzieci chodzi czy mało a kasa inna dla gminy.

Edytowane przez Strongman
Opublikowano
Przed chwilą, Dziad932 napisał:

Jasiu ,no nie porównuje tego do szejsiontki 🤨,  ale w 912 itp to taki reduktor działa praktycznie jak mechaniczny rewers 🤷‍♂️

No nie zupelnie. 

Opublikowano
3 minuty temu, slawek74 napisał:

szybciej byś wyleciał ze stanowiska na ''rewersie'' 😁🤪

Polska polityka lubi ludzi nie szablonowych 😜

Opublikowano
26 minut temu, danielursus3p napisał:

Są takie 5 zębowe. Mf powinien po płaskim sobie radzić. Dociążyć deczko i łogiń

Szkoda traktora. Sąsiad do 7 łap miał valtre 200km na testach i oddał bo powiedział że na 45cm głębokości pierdziala. Oddał i kupił fynda 930. Ten spoko sobie radzi . To gdzie moje 120km na 5 łap🤦. Toż tylko będzie wstyd we wsi 

1 minutę temu, Pafnucy napisał:

A cza iść spać. Obudź mnie tam ktory tak po 4....

U mnie budzik na 4. A co po ciemku będziesz pyry kopał?

Opublikowano
5 minut temu, Dziad932 napisał:

Tak że czasami musisz bieg jednak wyrzucić,by zmienić kierunek 

Opublikowano
4 minuty temu, 6465 napisał:

Szkoda traktora. Sąsiad do 7 łap miał valtre 200km na testach i oddał bo powiedział że na 45cm głębokości pierdziala. Oddał i kupił fynda 930. Ten spoko sobie radzi . To gdzie moje 120km na 5 łap🤦. Toż tylko będzie wstyd we wsi 

U mnie budzik na 4. A co po ciemku będziesz pyry kopał?

U mnie sąsiad siedem łap ciąga 140 konną bryczką. Na 30 z hakiem co prawda, ale chodzi. 

Opublikowano
19 minut temu, Strongman napisał:

A ja mam inne zdanie, na tematy nauczycieli jak się jest wpływową osobą to ma się hody.Mnie to nauczycieli się boją i przy dzieciach ciu ciu.

Przez takie chody potem wychodzi...dlaczego dzieciak nie ma szacunku do nauczyciela potem do ojca matki itd.

• Like 2
Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, GRZES1545 napisał:

Przez takie chody potem wychodzi...dlaczego dzieciak nie ma szacunku do nauczyciela potem do ojca matki itd.

Kasa i kasa rządzi jak nie będzie miał szacunku to nic nie dostanie.Każdy w życiu chciał by coś mieć i dostać i po części musi na to zapracować.

Opublikowano
1 minutę temu, 6465 napisał:

Mnie to się podoba tym robota i tak co rok chce żeby mi inna działkę przejechał to i za głębosza jest zrobione.

A to nie ma co ukrywać, bo ładnie po tym jest zrobione. Nie wiem jak głeboko to miesza, ale fajnie pole wygląda. 

Opublikowano
Przed chwilą, danielursus3p napisał:

A to nie ma co ukrywać, bo ładnie po tym jest zrobione. Nie wiem jak głeboko to miesza, ale fajnie pole wygląda. 

Mówicie raz zrobić tym j można siać bez pługa?

Opublikowano (edytowane)

Pługa nic nie zastąpi,nie ma lepszej maszyny do przykrycia wszystkiego.

W tych wszystkich maszynach zawsze coś tam zostanie na wierzchu zależnie od warunków ile słomy czy czego innego tylko są takie co robią lepiej a inne gorzej.

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, Strongman napisał:

Pługa nic nie zastąpi,nie ma lepszej maszyny do przykrycia wszystkiego.

Łącznie z organizmami.....🤦nie jestem zwolennikiem bezorki,ale ma duże plusy tez

Edytowane przez Baks00
Opublikowano
3 minuty temu, GRZES1545 napisał:

Nie wiem. Nigdy tak nie siałem. Może wiosną kukurydze poprobuje siać w ten sposób. 

Na chłopski rozum na razówe to samosiewy będą problemem, to raczej na raz nie przejdzie, z dwa razy talerzówa i dopiero dłutowiec - chyba. Tak mi się wydaje.  

Opublikowano
4 minuty temu, danielursus3p napisał:

Wrzuciłem zdjęcie tej roboty. Po żniwach poszła talerzówka, potem obornik i tym diabłem.

IMG_20220906_175530.jpg

4 minuty temu, GRZES1545 napisał:

Można śmiało siać super poruszone i zagęszczone.

• Thanks 1
Opublikowano
4 minuty temu, 6465 napisał:

Wrzuciłem zdjęcie tej roboty. Po żniwach poszła talerzówka, potem obornik i tym diabłem.

IMG_20220906_175530.jpg

Można śmiało siać super poruszone i zagęszczone.

Po ściętej słomie czy po rzepaku też ładnie miesza?

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, Dziad932 napisał:

No racja , taki international z początku lat sześćdziesiątych miał rewers mechaniczny 

Może głupie pytanie ,ale co wy robicie na wstecznym w polu 🤔

Tomasz , no a jak wygląda pług dłutowy ? Bo sąsiad zrobił mi takim agregatem/gruberem coś podobnego jak ma @szymon09875  i też fajnie wyszło

Głupie pytanie co się robi na wstecznym oczywiście jedzie się do przodu 🤷‍♂️😉

No zakup zrobiony do @bratrolnikajeszcze był plan jechać ale ciemno już i wieży na kościele nie było widać to do domu wróciłem bo strach

Darek zobaczę czy na moim zadziała a jak nie to na powrotce ze świętego miejsca zajadę po akcesoria 

Edytowane przez Łolek
  • Like 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v