Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
59 minut temu, szymon09875 napisał:

I skaczesz jak pchła po psie i jeszcze zadowolony:D Boss lubi to :D

A co to takiego wyleźć i otworzyć klape 🤔 , oj kuźwa młodzież aby kasę brać a robić nie ma komu. czarno widzę przyszłość tego kraju 😉 

Opublikowano
1 godzinę temu, Agrest napisał:

Tylko teraz majątek na paliwo wydam. Syna i córkę przywieźć i odwieźć  to 200km i w ciul czasu.

A ja dostałem dobre słowo i 10zł na bilet... Na podwózki zarabiałem sam i nie to że rodzice nie mieli pieniędzy, po prostu chciałem sam. A co do wnuków to co to za różnica w jakim wieku dziadkiem zostaniesz? 

Opublikowano
15 minut temu, Dziad932 napisał:

A co to takiego wyleźć i otworzyć klape 🤔 , oj kuźwa młodzież aby kasę brać a robić nie ma komu. czarno widzę przyszłość tego kraju 😉 

Chodzi mi tylko o to żeby nie dać po sobie jeździć jak po łysej kobyle, co to jest na taką firmę 3-4 tysiące wydać na dwa siłowniki i węże ? A on by wtedy pewnie dał z siebie więcej i z chęcią do pracy chodził, a nie patrzył tylko aby do przodu. Widocznie mamy inne podejście do tematu

• Like 2
  • Thanks 1
Opublikowano

Polać temu panu 👍 ale tak to już jest, im większy "bauer" tym gorsza złotówa. Pracownicy też nie bez winy bo idą za murzyna i dają się jebać.

Był ostatnio u mnie gruszką z betonem chłopaczek, pytam ile dostaje na rękę, a on "noo 14zł na godzinę wychodzi" 😵 upindolony, sprzęt szrot, trzeba wszystko pilnować, myć i za psi grosz. Ale aspiruje na pompogruszke, szef mu obiecał na drugi rok bo tamci to mają 18zł... 

Tak jak z nawozami, nie ma parcia to można yebać ludzi bez skrupułów.

• Like 2
Opublikowano
2 godziny temu, Pafnucy napisał:

latasz z fujarą za swoją??

jak już będzie w wieku tutejszych weteranów to tez za młodszymi bedzie ganiać

5 godzin temu, DANDYS napisał:

a kobita 27😁😋

e , to się szybciej od ciebie sie zestarzeje 

Opublikowano
46 minut temu, hubertb napisał:

A co do wnuków to co to za różnica w jakim wieku dziadkiem zostaniesz? 

Może to nie jest regułą, ale im młodszy dziadek, tym więcej energii, cierpliwości i zdrowia ma. Weź takiego 70 latka, to zdrowie już nie to i cierpliwości brak, bo oczekuje ciszy i spokoju, a tego przy małych wnuczkach nie uświadczy.

• Like 1
Opublikowano
13 minut temu, pedro2 napisał:

ale tak to już jest, im większy "bauer" tym gorsza złotówa. Pracownicy też nie bez winy bo idą za murzyna i dają się jebać.

nie ma parcia to można yebać ludzi bez skrupułów.

jakby trzeba było ludziom dobrze płacić to pierwsi podwyżki odczuliby klienci, konsumenci i usługobiorcy a co do pracym.in.  na wsi to ma być tanio , blisko i w godzinach takich by był czas swoje zrobić jeszcze więc bierze się byle co za byle ile ,sam mam 16 ale tylko siedze pierdze w fotel 8 godzin żeby na monitoringu myśleli że coś potrzebnego i pożytecznego robię 

zobaczysz jak minimalna pójdzie w góre w przyszłym roku , inflacja dalej będzie taka sama jak te rekordowe w tym roku albo lepsza bo mechanizm podwyżek wszędzie działa tak jak w holandii 

https://www.money.pl/gospodarka/prezesi-zarabiaja-40-razy-wiecej-niz-pracownicy-najnowsze-dane-z-holandii-6804134678715040a.html

38 minut temu, bratrolnika napisał:

Z dwadzieścia lat temu jak nie lepiej to był zestaw składający się z forsza e281, ursusa 912 i dwóch rozrzutników z nadstawkami, dwuosiowe polskie,nie dość że trzeba było im klapę na pryzmie otwierać, to jeszcze jeden musiał być na polu do przepinania rozrzutników 

to jeszcze w forszajach t088 pare lat temu otwierałem klapy na pryzmie , średnio co 10 minut rozrzutnik jak pole było blisko a QQ wiechą  ponad dach sieczkarni wystawała 

• Like 1
Opublikowano
6 godzin temu, szymon09875 napisał:

Chodzi mi tylko o to żeby nie dać po sobie jeździć jak po łysej kobyle, co to jest na taką firmę 3-4 tysiące wydać na dwa siłowniki i węże ? A on by wtedy pewnie dał z siebie więcej i z chęcią do pracy chodził, a nie patrzył tylko aby do przodu. Widocznie mamy inne podejście do tematu

No dobra zgodzę się , ale może ma dodatkowo płacone za otwieranie 🤔

6 godzin temu, gregor1284 napisał:

Nie po kilka razy na godzinę 

🤷‍♂️ Ale zakrzepicy nie dostanie 

Opublikowano
10 minut temu, 6465 napisał:

O to już masz cieno 😁

Ale już mam kuźwa dość tej organizacji, teraz się dowiedziałem że jak debile czekaliśmy na 31 sierpnia żeby sprawdzić wyniki egzaminów ale oczywiście nikt nam nie powiedział że żeby móc się zalogować trzeba było zmienić jakieś hasło w czerwcu... 😠🤦🏻‍♂️🤦🏻‍♂️🤦🏻‍♂️

• Haha 1
Opublikowano
6 godzin temu, mds212 napisał:

Zebys glupi mial sie nad czym zastanawiac xD

Od głupich mnie nie wyzywaj bo mnie nie znasz. Tomek nizej moze ma racje? Tu wyglada tak jakby siane swoją qq ktora byla za sucha albo ją ptactwo wyjadło.

Opublikowano
24 minuty temu, DANDYS napisał:

orlen 7.80 diesel,50metrow dalej faraon 7.40 , dall 7.50 , dziwne

ale tam z kartą minus 30 gr, a nawet i 40😁

Opublikowano
HF86 napisał:

31 minut temu, slawek74 napisał:

Przemek nie dokuczaj mu on i tak jakiś ze stresowany 😉

może się dowiedział że siusiowych nie będzie, albo coś 🤔

tu o dziada chodziło i latanie na golasa po własnym ''M'' 😁

• Haha 1
Opublikowano

to jaki toto problem. 

robić papiery i za rok można się ganiac. 

I raczej gołym, bo za wiele nie zostanie 🤭

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v