Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

jeszcze i na jagodzianki stać 🙉

ile za ha sieczka z odwozem?

Opublikowano
1 minutę temu, Bananek napisał:

Są też jeszcze lepsze jagodzianki. Ze wschodu. 😉

Tam tych chyba nie kosztował 🤭

31 minut temu, hubertb napisał:

Nie możliwe tyle to miały "małe trójki" czyli podorywkowe. Pług który był u mnie w domu miał na pewno więcej niż 35cm. Siuntka udrze metr ziemi. 

No szczerze nie mierzyłem , ale jest to prędzej 32 cm , ale nie będe się spierać

Opublikowano

UG miał 30cm na skibę , tylko pługi z Puchaczowa miały po 35cm

UG 2 wersji 4 skibowej "Kobuz" miał po 35cm albo po 40cm na skibę

5 minut temu, Bananek napisał:

Są też jeszcze lepsze jagodzianki. Ze wschodu. 😉

tylko często z grzybami :/

• Like 1
Opublikowano
39 minut temu, konteno napisał:

jak opuścisz w ziemię to na tuz i traktor nie ciąży  

nawet kupując polskie to albo przepłacasz narzekając przy okazji na ceny części dorabiając tym samym duże firmy które dobry sprzęt zerżneli z zachodnich  albo dajesz zarobić mniejszym garażowym producentom na których wszyscy psioczą za jakość pracy maszyny ,niedopracowanie czy trwałość tanich elementów roboczych

trzeba byłoby chyba cały wóz paszowy poszatkować 

to co ci twoja miała paznokciami nie podrapać 😜

lekkie ziemie ma to głęboko orać nie musi ,  zetor będzie chodził lux tak jak mój kiedyś a do 80ki czy co tam innego jeszcze sobie ubzdura kupić to  jeszcze 5 korpus dołoży i będzie brał nieźle za koło 

jak będzie orał przede wszystkim na mokro to będzie całkiem dobrze wkręcać i kryć 

W jednym końcu lekka w drugim glina/ił że można cegłę robić , gdzie siuntka z 2ug ma sranie

Opublikowano
19 minut temu, hubertb napisał:

Bo to strasznie ujowy pług. Rzekłbym nawet zrobiony po to by operator ciągnika nie miał zbyt dobrze w pracy. 

A ten hubcio co zły ? 👇

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, konteno napisał:

jak opuścisz w ziemię to na tuz i traktor nie ciąży  

nawet kupując polskie to albo przepłacasz narzekając przy okazji na ceny części dorabiając tym samym duże firmy które dobry sprzęt zerżneli z zachodnich  albo dajesz zarobić mniejszym garażowym producentom na których wszyscy psioczą za jakość pracy maszyny ,niedopracowanie czy trwałość tanich elementów roboczych

trzeba byłoby chyba cały wóz paszowy poszatkować 

to co ci twoja miała paznokciami nie podrapać 😜

lekkie ziemie ma to głęboko orać nie musi ,  zetor będzie chodził lux tak jak mój kiedyś a do 80ki czy co tam innego jeszcze sobie ubzdura kupić to  jeszcze 5 korpus dołoży i będzie brał nieźle za koło 

jak będzie orał przede wszystkim na mokro to będzie całkiem dobrze wkręcać i kryć 

Wirax to nie ważne jaka ziemia bo i tak redło gorsze od uni

Edytowane przez stempos1980
Auto korekta
Opublikowano
5 minut temu, Dziad932 napisał:

A ten hubcio co zły ? 👇

Nie, przecież sam byłem oglądać pług na podobnych korpusach. Też Uni. Jednak dwójki Uni wspominam strasznie nie miło. Teraz w domu jakiś polski 3 skibowy i nie ma z nim żadnych problemów tyle że lemiesze plastelinowe. 

Opublikowano
44 minuty temu, hubertb napisał:

@Rolnik1973 Jeszcze jedno pytanie, talerzówka niszczysz tylko łety i zielsko. Czy potem nie odbija? Taka wszystkim dobrze znana komosa pod nazwą kodową lebioda rozsiewa się błyskawicznie. 

No zawsze sie staram wykopać zanim jakieś ziela zdąrzą dojrzeć i mieć nasiona, teraz co tam rosło to zielone.

Toż nie są zarośnięte i nie wyglądaja jakby kukurydza rosła, lepiej odciągnąć krzak w całości niż po skoszonym w drobmym grzebać.

• Like 1
  • Thanks 1
Opublikowano
1 godzinę temu, konteno napisał:

ale to od tylnego tuz czy przedniego ? widze na olx że one są trochę gięte przy kuciu między końcówką z otworami a tą wydłużoną częścią , napisz na pw  ile ważą i ile z wysyłką by było 

Przedni 

500 odbiór osobisty 

550 z wysyłką 

Tak 

Są zagięte 

Później foto dam jakieś 

Opublikowano
8 minut temu, hubertb napisał:

Też Uni. Jednak dwójki Uni wspominam strasznie nie miło

Tak Cię czytam i czasem uwierzyć nie mogę czy jest coś co wspominasz miło i czy jest coś na czym się nie znasz 🤔 Nie mówię tego złośliwie.

Opublikowano
2 minuty temu, Chłoporobotnik napisał:

Tak Cię czytam i czasem uwierzyć nie mogę czy jest coś co wspominasz miło i czy jest coś na czym się nie znasz 🤔 Nie mówię tego złośliwie.

👍, A no internet powszechny to fachowców się narobiło 😛

Opublikowano
9 minut temu, Dziad932 napisał:

a co w nim takie ujowe 🤔

Pług się wybijał, nie zbyt ładnie krył, stawiał duży opór. Najlepsze jest to że jak był kupowany w roku 1997 jako używany od gospodarza który go kupił w latach 80 i nie używał. Pięć lat później kupiono pług nowy w agromie jakiegoś słonecznego producenta nazwy nie pamiętam 3 skiby. Kłopoty z orką poszły w niepamięć. 

Opublikowano
2 minuty temu, hubertb napisał:

Pług się wybijał, nie zbyt ładnie krył, stawiał duży opór. Najlepsze jest to że jak był kupowany w roku 1997 jako używany od gospodarza który go kupił w latach 80 i nie używał. Pięć lat później kupiono pług nowy w agromie jakiegoś słonecznego producenta nazwy nie pamiętam 3 skiby. Kłopoty z orką poszły w niepamięć. 

Ja mówiłem o tym Unia tur z filmu 🙆‍♂️

Opublikowano
41 minut temu, TheraRolnik napisał:

Skąd wiesz że "lepsze" 🤔🤔

ma blisko do wschodu to ma porównanie , mamy w robocie białorusinki i ukrainki to musze mu przyznać racje ,  w szatni szafki po przeciwległych końcach pomieszczenia żeby się nie pozabijały a jakby nie patrzeć to красивые девушки

1 godzinę temu, jahooo napisał:

tylko często z grzybami :/

jak tam może tajga jak na syberii że słońce nie dochodzi 

Opublikowano

Tur ma tu sporo osób, nie słychać opinii żeby były złe. @jahooo wspominał kiedyś że ma "4" UG i też nie narzeka. Ja tylko skoro już szukasz pługów zastanowił się nad obrotowym. W końcu masz spory areał 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v