Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
12 minut temu, DANDYS napisał:

na bycki

Jakie wymiary ? Ściany będą

23 minuty temu, Łolek napisał:

W tym to się  zara dyfer ro***bie  zobacz koła wielkości nie dobrane  jakiś  k**wa druciarz 

Tak masz rację , i 912 ładniejszy 

Opublikowano
22 minuty temu, Bananek napisał:

On miał być dla mnie. Ale oddmuchałem w twoją stronę bo może by skończył sianko belować dziś.

Kurła banan miałem jechać do tej waszej słynnej agromy w Sokółce ale dopiero o 14 będą wiedzieć czy to maja na stanie 😛 o 14 to ja już będę na polu siano grabił jadę w innym kierunku 

Opublikowano
2 minuty temu, DANDYS napisał:

nie bądź głupi nie pchaj się w to, nerwice tylko dostałem przez te klamoty, żeby te części może były odpowiednio zrobione to. by jak to. chodziło a to kupujesz i tak za jaki czas się zepsuje czy urwie, nie wspomnę ile to pali..

Ale Twój z turbiną a nie od dziś wiadomo że to żre

Opublikowano
radekz200 napisał:

2 godziny temu, Łolek napisał:

Siłom wejdziem , może  żona Radka będzie  nam bardziej  przychylną  i jaką kawą  zbożową  poczęstuje 

U nas tylko latte expresso 😂😂

Z mlekiem sojowym czy somatycznym?

• Haha 3
Opublikowano
radekz200 napisał:

2 godziny temu, Łolek napisał:

Siłom wejdziem , może  żona Radka będzie  nam bardziej  przychylną  i jaką kawą  zbożową  poczęstuje 

U nas tylko latte expresso 😂😂

Radek to czym teraz paszowóz ładujesz?

Opublikowano (edytowane)
13 minut temu, radekz200 napisał:

Kurła banan miałem jechać do tej waszej słynnej agromy w Sokółce ale dopiero o 14 będą wiedzieć czy to maja na stanie 😛 o 14 to ja już będę na polu siano grabił jadę w innym kierunku 

Do @WitekRolnik się odezwij. On w agromie pracował w Sokółce i ma kontakty. 

Edytowane przez Bananek
  • Thanks 1
Opublikowano (edytowane)
25 minut temu, witejus napisał:

Skąd wiesz że nie dobrane? z tego że zdjęcie krzywo zrobione?We Francji opony zdarł i dyfer się nie rozleciał

A skąd  wiesz  ze na tych kołach z Francji  przyszedł 

A po drugie  widać  po oponie  ze każdy  pies z innej  budy 

Ja nikomu nie  żądze , wiem tylko  co mówią  ludzie  którzy  na mechanice  się  trochę  znają  

Też  zdjęcie  krzywo  jest  różnica 

1661497999913666899408843091884.jpg

Edytowane przez Łolek
Opublikowano
14 minut temu, radekz200 napisał:

o 14 to ja już będę na polu siano grabił jadę w innym kierunku 

A właśnie. Święto dzisiaj czy nie? Bo i ja mam dwie działki do zabrania i koniec z sianem na ten rok. 

Opublikowano
2 minuty temu, Bananek napisał:

A właśnie. Święto dzisiaj czy nie? Bo i ja mam dwie działki do zabrania i koniec z sianem na ten rok. 

Ja 3 dniowe święto mam a od poniedziałku 14 ha do zaorania pod rzepak.

Opublikowano
4 minuty temu, Bananek napisał:

Gnoju  bym nie  woził  ale sianko  owszem 

Opublikowano
2 minuty temu, Łolek napisał:

Ja nikomu nie  żądze , wiem tylko  co mówią  ludzie  którzy  na mechanice  się  trochę  znają  

Skąd to wszystko wiesz? byłeś tam widziałeś osobiście?przecież na tych dwóch zdjęciach nie widać ani rozmiaru , ani marki opon. Na pewno ten dyfer nie rozleci się z powodu opon a trochę się znam na mechanice.Nie wydawaj kategorycznych osądów na podstawie dwóch lichych zdjęć, to trzecie zaciemnione można pominąć i na podstawie tego co ludzie gadają jeśli nie masz pojęcia o temacie.

Opublikowano

W sumie to u nas rekolekcje się zaczynają to i tak kościółek się odwiedzi po pracy. A potem można sianować. Tam chyba z 3,5ha zostało, więc tyle co nic. Dobrze, że kosiarkę pognałem bo by kusiło jeszcze kosić. A'propo kosiarek. Czy ktoś ma taki wynalazek jak sipma dyskowa? I jak z częściami do vicona?

Opublikowano
3 minuty temu, Bananek napisał:

Czy ktoś ma taki wynalazek jak sipma dyskowa? I jak z częściami do vicona?

Dobrze określiłeś wynalazek,oni pchali t swoje listwy 

Vicon zero problemu z częściami 

Opublikowano
35 minut temu, DANDYS napisał:

6x16, nie

IMG_20220820_180336.jpg

Bez czy nie będzie to samo. 

Bez turbiny nie są takie smoki

Opublikowano
30 minut temu, Łolek napisał:

Też  zdjęcie  krzywo  jest  różnica 

1661497999913666899408843091884.jpg

Różnica w czym, i co to zdjęcie ma udowodnić?przestań już się ośmieszać.

• Like 1
Opublikowano
4 godziny temu, Bananek napisał:

Do siebie byś a szamę zaprosił skoro blisko mieszkasz, a nie do knajpy odsyłasz. My jak wracali z gór to nie było opcji Darka ominąć, tak zapraszał i strudzonych wędrowców z pustymi brzuchami z domu nie wypuścił. 😉

To sam nie umie?

Jak chcą niech przyjeżdżają, nie wygonię  ;)

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v