Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
3 godziny temu, Chłoporobotnik napisał:

Ja nie mogę zrobić dzieci. Nie wiem czy jesteś tak tępy, że tego nie rozumiesz czy dalej brniesz w zaparte.

Nie no, on to rozumie, tylko szuka pretekstu aby się pochwalić jaki z niego kogut . Kogut w necie... xd

• Like 1
Opublikowano
1 godzinę temu, hubertb napisał:

To już ciekawszy ten z prefabrykatów a na pewno solidniejszy. 

A cenowo? 

1 godzinę temu, danielursus3p napisał:

Co wy z tymi emeryturami? Jak sobie człowiek sam emeryturki nie zrobi to chu z tego będzie. Oglądać się na ochłap, dobre sobie. 

Żyć jak obecni emeryci którym na węgiel nie wystarcza, mosz recht 

43 minuty temu, Karol6130 napisał:

Masz myślenie prawie jak Pioter. 

Nie po to się posiada dzieci żeby podcierały tyłek na starość. 

O takie rzeczy powinieneś zadbać samemu, jak tego nie zrobiłeś to możesz dzieci poprosić a nie je obciążać. 

U nas emeryci kombinują jak pomóc dziecią, wnuką , a nie obciążać ich swoimi problemami. 

W okolicy nie dawno małżeństwo emerytów kupiło mieszkanie w stolicy. 

Dla siebie, może kiedyś wnuki będą mieszkać, wynajmą, sprzedadzą. 

Oboje chorzy, jedno ponad 30 lat na raka, ale się udało uzbierać pieniędzy. 

Wcześniej kupili 3 dla dzieci. 

Ale trzeba było pracować, a nie chodzić stękać i opowiadać że się nie opłaca. 

Karol proszę Cię nie kalecz ojczystego języka, chyba że Sławkowi chcesz się przypodobać ale to już jakoś między sobą ustalcie jak masz o jego względy zabiegać i proszę nie w ten sposób 

• Thanks 1
  • Haha 1
Opublikowano
26 minut temu, jahooo napisał:

jak nie czujesz pociągu do kobiet - to jest negatywna predyspozycja

jak czujesz, ale świadomie rezygnujesz z potomstwa  - to jest zazwyczaj lenistwo i wygodnictwo

Zejdź z niego, uważam tak jak on, jak ma spłodzić takie potomstwo jak on sam to lepiej niech go nie ma. Tyle już z nim walkowane było...chcę tak żyć i tak mu dobrze . Jak mówią z niewolnika nie ma pracownika, i na siłę na babę go nie wsadzisz.

• Like 1
Opublikowano
2 godziny temu, tomek222 napisał:

Aha czyli zrób sobie dzieciaka tylko po to żeby ci d*pe na starość wycierał, ch*j z jego marzeniami i planami...

Taki głupi jesteś czy tylko udajesz?słyszałeś o zastępowalności pokoleń?słyszałeś że społeczeństwa w Polsce i Europie coraz bardziej się starzeją?Mógłbym długo pisać na ten temat ale do ciebie nic nie dotrze bo myślisz że jak dziś jesteś zdrowy i w sile wieku to zawsze tak będzie.A kto jest najbardziej zobowiązany do wycierania jeśli nie dzieci?

Opublikowano
46 minut temu, jahooo napisał:

I dalej nie rozumiesz

Po to się posiada dzieci, które jak ty jestes stary sa w wieku produkcyjnym i płacą składki i podatki, aby budżet państwa wypłacić ci należną emeryturę, miał kasę na utrzymanie służby zdrowia i wypłatę zasiłków pogrzebowych

tu nie chodzi o to, że dzieci ci będa podcierać tyłek na starość, tylko aby to, co wypracujesz sobie przez całe życie, na starość miało jakąś wartość, abyś mógł z tego dożyć kresu swoich dni

co z tego, że naskładasz sobie kasy po sufit, jak nie będzie komu pracować w służbie zdrowia, w administracji itp, jak w kraju będzie 70 czy 80% emerytów, a do tego szybkim krokiem zmierzamy

owszem, dziś żyje się wygodnie bez dzieci, tylko za 40 lat nie będzie komu leczyć, gasić pożarów czy wypiekać chleba

piszę to po raz ostatni - moje dzieci będą pracować na mnie, tak samo jak moje wnuki - niekoniecznie bezpośrednio

Zrozum że ten system będzie/jest gówno warty jeśli te pieniądze są sukcesywnie przepierda**ne przez rząd. Nie będzie miał cię kto leczyć nie dla tego że nie będzie dzieci, a dlatego że rząd ma ich w du*ie, jak to powiedziała pewna minister "niech jadą". 

Opublikowano

Opony zmienione

Ale klucz co kupiłem to szatan

Fajna robota nie trzeba luzować potem podnosić

Podniósł koło drrr i odkręcone.

No i najlepsze ani węźy ani kabli nie trzeba.

To był zakup pierwyj sort👍🏻

• Like 1
Opublikowano
2 minuty temu, superfarmer02 napisał:

Ja pierdziele fenomen, zaczęło się od ustawień siewnika, potem rentowność malych gospodarstw potem + i - związku i dzieci a teraz rozpracowywanie kto na kogo na starość będzie robił 😅😅😂😂

Ty patrz i się ucz 😂

• Haha 1
Opublikowano
5 minut temu, Strongman napisał:

Bo on pisał ze dziewczyną jesteś a i kiedyś glan czy ktoś napisał zdania jak kobieta kto wie.

Wyczyść skrzynkę

Opublikowano
6 minut temu, Strongman napisał:

Tak tylko po 90gr ziemniory w biedrze.

Gorzej bywało.Jeszcze tylko 12ha mam do wykopania to chyba jakoś się sprzeda.

Opublikowano (edytowane)
43 minuty temu, witejus napisał:

Taki głupi jesteś czy tylko udajesz?słyszałeś o zastępowalności pokoleń?słyszałeś że społeczeństwa w Polsce i Europie coraz bardziej się starzeją?Mógłbym długo pisać na ten temat ale do ciebie nic nie dotrze bo myślisz że jak dziś jesteś zdrowy i w sile wieku to zawsze tak będzie.A kto jest najbardziej zobowiązany do wycierania jeśli nie dzieci?

To chyba ty kur*a masz nie pokolei w głowie bo już zaczynasz odwracać kota ogonem. Jak takie dziecko ma być produktywne jak będzie uwiązane 24h przy tobie. A rząd ma to w d*pie bo zamiast inwestować w hospicja i służbę zdrowia to woli przepierda**ć pieniądze na kiełbase wyborczą. 

Edytowane przez tomek222
  • Like 4
Opublikowano

Wypada tylko współczuć  dzieciom, tak roszczeniowych rodziców, w życiu bym nie chciał żeby moje dziecko musiało mi dupe wycierać, a niektórzy jeszcze młodzi już na to liczą. Mam nadzieje ze coraz mniej takich niewolników daje się tak wychować xD

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
17 minut temu, hubertb napisał:

Zadowolony z plonu? 

Jest OK.Miejscami mogłoby być lepiej ale nie mam co narzekać.ok 32 do 35 handlowego 40+ z h będzie.Było nawadniane ale w kilku miejscach tylko 2razy i to zaniża plon.Szału nie ma tragicznie też nie jest

Edytowane przez marcin19071980
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v