Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 godzinę temu, Desperado napisał:

Jak jest co pokazać to jeszcze, ale gro to zagania takie coś co to gołym okiem widać że tylko kierownicą potrafi kręcić na potrzeby filmu, do tego niektóre są tak "piękne" że jakby jechała z hederem, to sam bym wjechał pod heder w szoku.

No jakie tam piękne czy niepiękne by były, to względem Ciebie dzieci jeszcze. Weź Ty się wstydź. 

• Like 1
Opublikowano
8 minut temu, Bukat82 napisał:

Ale rysy będą. Czy dużo na kolorze widać.

A po co ta żywica w kostce. Ja mam żółtym zasypane i siedzi.

nie widać że porysowane

ostatnio to już mieli maszynę do czyszczenia spalinową, coś jak kosiarka, tyle że czyściła kawałkami liny stalowej, takiej jak się do wyciągów stosuje, chyba sześć czy osiem kawałków zamontowane po okręgu,i to silnikiem kręcone

Opublikowano
1 godzinę temu, Rolnik1973 napisał:

Te do tej

Screenshot_20220816-110434.jpg

Miałeś tak kiedy w swoim ursusie że po postoju musiał długo kręcić aż złapie ale jak już odpali to potem już od strzała pali a jak znów chwilę postoi to znów kręcić trzeba, tak jak by paliwo się cofało. Może to być od tego że filtr paliwa już się zabił 🤔

Opublikowano
8 minut temu, bezbarwny napisał:

No jakie tam piękne czy niepiękne by były, to względem Ciebie dzieci jeszcze. Weź Ty się wstydź. 

Dziadowi odwala na starość

Opublikowano
2 minuty temu, superfarmer02 napisał:

Miałeś tak kiedy w swoim ursusie że po postoju musiał długo kręcić aż złapie ale jak już odpali to potem już od strzała pali a jak znów chwilę postoi to znów kręcić trzeba, tak jak by paliwo się cofało. Może to być od tego że filtr paliwa już się zabił 🤔

Masz zawór zwrotny lub siteczko pompy wstępnej do wyczyszczenia. 

Opublikowano
1 minutę temu, Chłoporobotnik napisał:

A ta kostka z mchem i bez niego i tak mnie przeżyje

Chyba że pokryje się nim na tyle grubo że stanie się podeszczowym lodowiskiem i wywiniesz piruet, następnie telemark a potem złamaną nogę. 

Przed chwilą, Bukat82 napisał:

U mnie kostka 6 lat. Zero mechu 😉

Wiesz że on przeważnie rośnie od północy ? Gdzie u mnie jest w zupełnym cieniu, tam pojawił się na starej kostce dość szybko i co roku musiałem go czyścić. 

Opublikowano (edytowane)
1 minutę temu, hubertb napisał:

Chyba że pokryje się nim na tyle grubo że stanie się podeszczowym lodowiskiem i wywiniesz piruet, następnie telemark a potem złamaną nogę. 

Deszcz z wierzchu płucze. Mi na wyglądzie tego wcale nie zależy, jakby ojciec się nie darł to i by co kawałek była plama z oleju. 

Edytowane przez Chłoporobotnik
Opublikowano
2 minuty temu, Chłoporobotnik napisał:

Mnie nikt nie odwiedza.

Nie pitol. Ktokolwiek przyjedzie i zawsze to milej 😊

Opublikowano
1 minutę temu, Bukat82 napisał:

Nie pitol. Ktokolwiek przyjedzie i zawsze to milej 😊

Nikt nie przyjeżdża, poza zamówieniami. U mnie goście to zjawisko niewystępujące. A ja nie odczuwam czegoś takiego jak milej. W ogóle nie mam na punkcie porządku fioła jak co poniektórzy. 

Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, Chłoporobotnik napisał:

Deszcz z wierzchu płucze. Mi na wyglądzie tego wcale nie zależy, jakby ojciec się nie darł to i by co kawałek była plama z oleju. 

A matka jakby się nie darła, to pewnie prześcieradło byłoby czarne jak ta kostka i z plamami niekoniecznie po oleju.    :P

Edytowane przez Desperado
  • Haha 1
Opublikowano (edytowane)
14 minut temu, hubertb napisał:

Wiesz że on przeważnie rośnie od północy ? Gdzie u mnie jest w zupełnym cieniu, tam pojawił się na starej kostce dość szybko i co roku musiałem go czyścić. 

Od północy mam wejście. Dwa długie stopnie i otwarty ganek. Słońce tam jest. 

Myślałem że bardziej kostka jest podatna na mech. To bardziej na rantach dachówki widać jakieś zazielenienia.

Edytowane przez Bukat82
Opublikowano
51 minut temu, superfarmer02 napisał:

Nie, nie było tak

Tu paliwo sie nie cofnie bo nie ma gdzie bo zbiornik nad silnikiem.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v