Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
23 minuty temu, Bananek napisał:

Tyle dziś pyknięte. @Agrest nie chciał ugościć to musieli do domu wracać. Jutro na mazury jadę d*pę moczyć. Średnie spalanie wg km i spalonej ropy to 5,1litra/100km.

IMG_20220811_202523.jpg

Trochę łukiem byś pojechał to byś u mnie mógł przekimac z całą familią, ale nie... 

7 minut temu, Baks00 napisał:

No ciekawe kto szybciej kupi ty czy mój szwagier -tez napalony na 80🤦że dwie z nim obejrzam....powiem i to coś poczciwego to ciężko kupić 

A co się dziwić, jak to wszystko już bliżej 40 lat ma, o ciężkiej serii na głównego to można było myśleć 15 lat temu, kiedy te traktory miały po ćwierć wieku, to jeszcze szło trafić jakiegoś w rozsądnym stanie. Teraz trafić coś pewnego ciężki temat, a brać i nie wybrzydzać pierwszego lepszego to się można wj***ć jak Andzia do kina 

5 minut temu, DANDYS napisał:

no właśnie coś mówiły że jest drożej, niż normalnie ale może coś znajdziesz jak ma przepaść bon

Tak, jak się do pół września nie trafi nic gdzie to można wydać to się kupi jakie pierdoły tam, i jakoś to będzie

Dzięki 

Opublikowano

I ziarkowy plon. 

nigdy tyle nie miałem urobku. 

jutro wyturlac resztę słomki, sianeczko owinąć i sypac natur npk pod poplony bo pryzma się połamie zanim jesiennej wywózki doczeka. 

Opublikowano

w sioku może przez deutza jest. 

albo sąsiad spawanym paleciakie trafił 🤣

Opublikowano

jak u Cejrowskiego swinki morskie jak pokazywał chyba w Peru 🙂

Opublikowano

Ja to jednak jestem uczulony do trzymania na zewnątrz, jakoś tak... Wiem, że się da i można ale... Znałem takich, którzy wrzucili 5 królików na dekę na stajni i nie włazili tam przez parę miesięcy to jak weszli po pół roku to się zrobiła prawie setka. Trawę czy siano widłami cyk do góry, buraki też i się same chowały. O trzymaniu pod żłobami z krowami nie wspomnę.

Opublikowano
2 minuty temu, Chłoporobotnik napisał:

Ja to jednak jestem uczulony do trzymania na zewnątrz, jakoś tak... Wiem, że się da i można ale... Znałem takich, którzy wrzucili 5 królików na dekę na stajni i nie włazili tam przez parę miesięcy to jak weszli po pół roku to się zrobiła prawie setka. Trawę czy siano widłami cyk do góry, buraki też i się same chowały. O trzymaniu pod żłobami z krowami nie wspomnę.

Jak te króliki rosną w takich ciemnościach? 

Opublikowano
1 minutę temu, gregor1284 napisał:

Jak te króliki rosną w takich ciemnościach? 

Żyją jakoś, kiedyś kupowałem od takiego gościa samca to miał klatki na zewnątrz i tylko drobna siatka na jednej ścianie, może z 10x10cm była. Znajomy jak jeszcze trzymał to miały klatki na samym końcu gumna w stodole, koło mieszalnika i śrutownika. Traktorem tam wjeżdżał z sianem i słomą i też się chowały.

Opublikowano
bratrolnika napisał:

Trochę łukiem byś pojechał to byś u mnie mógł przekimac z całą familią, ale nie... 

Dareczku, waszej gościnności już doświadczyłem. I dziękuję. Z tym noclegiem to żarty. Nie mielim zamiaru nigdzie nocować. Plan był wracać do domu.

Opublikowano
7 minut temu, Chłoporobotnik napisał:

Żyją jakoś, kiedyś kupowałem od takiego gościa samca to miał klatki na zewnątrz i tylko drobna siatka na jednej ścianie, może z 10x10cm była. Znajomy jak jeszcze trzymał to miały klatki na samym końcu gumna w stodole, koło mieszalnika i śrutownika. Traktorem tam wjeżdżał z sianem i słomą i też się chowały.

Nie widzi mi się takie coś 

Opublikowano
6 godzin temu, Pafnucy napisał:

Weź na kola spójrz i nie pytaj więcej 

Mielm po handlować  a ty taki 

Miałem do kompletu dorzucić ale tera to żeś podpadł 

IMG_20220811_121913.jpg

Opublikowano
Przed chwilą, gregor1284 napisał:

Nie widzi mi się takie coś 

A wiesz jak hodowali zaraz po wojnie u pradziadków czy u Seniora w górach? Wpuścili parkę do stajni i się chowały same - tym co krowom spadło ze żłobów. Kopały nory pod żłobami - oczywiście betonowych posadzek nie było a dyle pod żłobami nie leżały. Jak chcieli jakiegoś zabić na obiad to jeden stał w drzwiach z drewnianą pałką a drugi wyganiał, który się pod rękę nawinął to łup. Jak za słabo dostał to uciekał 😁

• Haha 1
  • Confused 1
Opublikowano
5 minut temu, Karol6130 napisał:

U nas w komunalce taką mają. Nie wypal już na pierwszy rzut oka, zoba jakie to ma zawory mało, druga sprawa te koła ni w pi no w drzwi 

1 minutę temu, Chłoporobotnik napisał:

A wiesz jak hodowali zaraz po wojnie u pradziadków czy u Seniora w górach? Wpuścili parkę do stajni i się chowały same - tym co krowom spadło ze żłobów. Kopały nory pod żłobami - oczywiście betonowych posadzek nie było a dyle pod żłobami nie leżały. Jak chcieli jakiegoś zabić na obiad to jeden stał w drzwiach z drewnianą pałką a drugi wyganiał, który się pod rękę nawinął to łup. Jak za słabo dostał to uciekał 😁

Nie mam czasu tej infrastruktury powiększyć a chętnie bym bardziej rozwinął te hodowlę. Znajomy ma klatki na sprzedanie ale to do przesady dwie klatki i 200sztuk tam podobno wchodzi 

• Like 1
Opublikowano
5 minut temu, Chłoporobotnik napisał:

kiedyś nie było marnowania paszy i żywności. 

kura też była na rosołek przy dwóch okazjach. 

albo gospodarz chory, albo kura 🤭

Opublikowano
6 minut temu, HF86 napisał:

kiedyś nie było marnowania paszy i żywności. 

kura też była na rosołek przy dwóch okazjach. 

albo gospodarz chory, albo kura 🤭

Ukraińce ostatnio stwierdzili ze na Rosół to nie ma co kury zabijać, wystarczy namoczyć 😂

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v