Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ta prasa. Toż zapierał się rękami i nogami przed zakupem, twierdził że somsiad jest zawsze na zawołanie i nie opłaca się kupować 🤣

Opublikowano
10 minut temu, Chłoporobotnik napisał:

Kumbajn. Mogę jechać do wyrzucania ale w dzień. Noc od spania.

To na pewno coś do jego siuwarów, przecież on to psuje w takim tempie że nie nadążają z naprawą. 

Opublikowano
52 minuty temu, GRZES1545 napisał:

Chłopaki ile brać za transport zboża 30km w jedną stronę mój ciągnik i przyczepa plus druga gospodarza?

3-3,6 z kilometra 

Myślę że tatuś Dawidka kupił prasę 

Opublikowano
1 godzinę temu, daron64 napisał:

Toc i ja żartowałem.

j**ane gołębie. I weź tu nie kup AC. Dziś rano jeszcze drugiego mało co nie walnąłem. Kuźwa pióra rozciągniete na jakichś 70metrach 🤦

IMG_20220809_192329_copy_2000x1125.jpg

IMG_20220809_192339_copy_1600x900.jpg

Przedwczoraj na stacji gosc przyjechal vw polo odpalac na kable audi swojej siostry. Otwiera maske i patrzymy ze piora leżą,dopiero po chwili zobaczylismy ze na silniku lezy gołąb, a raczej jego resztki. Facet zdziwiony w jaki sposob tam wlecial i mowi ze cos smierdzialo pieczonym ale dawno zagladal pod maske.

3 godziny temu, Karol6130 napisał:

Co tu poszło nie tak? 

Rżysko brązowe nie żółte. 

Grzyb 🤔

Ujowa uprawa 🤔

IMG_20220810_081535.jpg

Ja to mam takie rzysko w ekologii. Grzyb podjada,wrzucałem zdjecie to gregor sie smial czemu czarno biale. Moze tez pH niskie w tym miejscu i slabo roslo🤔

Opublikowano
2 minuty temu, Belaruss820 napisał:

Przedwczoraj na stacji gosc przyjechal vw polo odpalac na kable audi swojej siostry. Otwiera maske i patrzymy ze piora leżą,dopiero po chwili zobaczylismy ze na silniku lezy gołąb, a raczej jego resztki. Facet zdziwiony w jaki sposob tam wlecial i mowi ze cos smierdzialo pieczonym ale dawno zagladal pod maske.

moja kiedyś tak długo w zderzaku woziła jakąś kawkę aż śmierdzieć w garażu zaczęło

natomiast na szrocie trafił nam się samochód z wróbelkiem wbitym w chłodnicę, co ciekawe-truchło spuchło od płynu chłodniczego i uszczelniło chłodnice którą przebiło

• Haha 1
Opublikowano

@TheraRolnik za taką kwote albo jakas belarka(oby cos dobrego i nowszego), moze claas rollant? Ciagnik...czy Wam potrzebny?przyczep macie pod dostatkiem. Belarka pasuje jak nic. Ale jest jeszcze opcja ze kombajn. Oczywiscie juz rekord bo za tyle to chyba niczego sie nie kupi?tam lezy chociaz z 30tys?

Opublikowano
1 minutę temu, Belaruss820 napisał:

Oczywiscie juz rekord bo za tyle to chyba niczego sie nie kupi?tam lezy chociaz z 30tys?

Zapasowa siuntka w pakiecie z zapasowym rozsiewaczem np. 

Opublikowano
Przed chwilą, bratrolnika napisał:

moja kiedyś tak długo w zderzaku woziła jakąś kawkę aż śmierdzieć w garażu zaczęło

natomiast na szrocie trafił nam się samochód z wróbelkiem wbitym w chłodnicę, co ciekawe-truchło spuchło od płynu chłodniczego i uszczelniło chłodnice którą przebiło

U tesciowej w polowce tez jakos ostatnio wrobla wyciagalem. Ale dziwilo mnie ze czesto maske otwiera bo olej dolewa a tego nie zauwazyla. No wlasnie jest problem. Jak sie mocno rozgrzeje i troche km jednorazowo zrobi to wciaga olej jak glupia. 1.2 12v. Byla u mechanika i podejrzewa ze kanal olejowy zapchany bo nigdzie nie wycieka.

Przed chwilą, HF86 napisał:

dzierżawy za siuwar 🤭

Na lawecie przyjadą? Prędzej ten siuwar co to go ludziom sprzedawał i teraz kazali zabrac i przywiezc pieniądze🤣

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)
8 minut temu, Belaruss820 napisał:

1.2 12v. Byla u mechanika i podejrzewa ze kanal olejowy zapchany

🤦‍♂️

Będzie żarł. Trzeba przerobić tłok, zastosować inny pierścień. Generalnie daj sobie spokój zajeździć jak stanie wywalić na złom. Bez sensu pakować w to prawie 10 tys. 

Edytowane przez hubertb
Opublikowano
2 godziny temu, daron64 napisał:

Dziad w cieniu siedział, dopiero jak zaczął startować to go zauważyłem. Jakbym w poduszkę uderzył. U nas na d uja ptactwa po drogach się paleta. W jednym miejscu łabędzie z małymi wylaziily na asfalt się wygrzewać. Małe z boku, a stare na środku asfaltu i jak zwalniałes żeby je minąć to dziady syczaly i chciały atakować. Nie wiem ile ich tam przeżyło.

Chorzele..Chorzele 🤔 chyba chłopak, co od nas bydło kupuje jest z Chorzel(i?)

Nazwisko na "p"? 

25 minut temu, bratrolnika napisał:

Kiedyś dla silnika kupiliśmy astrę bertonke cabrio. Syn kupił i dał się ojcu przejechać to ujechał może 500m i w słup przywalił. Jak wyjmowaliśmy ten plandeczany dach to tego starego ucho znaleźliśmy 

Opublikowano

Karolu i po ile u was liczyli? Bo z zielonym bizonem gadałem dziś i twierdzi że za pół darmo, bliżej 400 U was biorą 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Szukałem,nic nie znalazłem wiec napisałem ten temat.
      No,własnie na pewno czesc z was ma komórke,bo to przydatne urządzenie
      Chciałbym wiedziec jakie macie marki i modele swoich sprzetów,jesli to nie jest tajemnicą..
      Co jest w nich dobre i przydatne a co raczej nie pasuje i wam przeszkadza.
      Piszcie ,chetnie zobacze jakie posiadacie sprzety.
      Ja mam aktualnie Nokie 3310 i jestem zadowolony,nie psuje mi sie,jest prosta w obsłudze.
      A wady to wiadomo jak w starych telefonach,a mianowicie brak polifonii,troche juz sie muli ze starosci ale jakos chodzi,juz mi sie cyfry na przyciskach zmazaly ale mam ja tak dlugo ze jak pisze cos to juz pamietam gdzie co jest.
      Tak wiec prosze o wypowiedzi.
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
  • Dodaj nową pozycję...
v