Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
31 minut temu, sadownik12 napisał:

I jeszcze katem dla germańca być, toż jak tyle hektarów to germaniec czuje po garach 😬

Jak skończymy sezon usługowy i zetnie się to co jest planowane i podlicze wszystkie ha to dopiero wyjdzie duża liczba ( w porównaniu do wielkości kombajnu)  

9 minut temu, bratrolnika napisał:

A taką widziałeś????

IMG_20220720_163032_548.jpg

Teściowa? 

Opublikowano
1 godzinę temu, Chłoporobotnik napisał:

Na razie za mało aby więcej powiedzieć - 4,5ha pszenicy i jęczmienia. Raczej w tym roku więcej nie będzie bo tylko obszarniki zostali z nieskoszonym. Oprócz dętki w tylnej oponie, paru pasków to idzie ale jest problem z wysypem. Jak złoży się rurę to tak jakby ślimak nie dał rady uciągnąć i "zazębić się". Trzeba wiaderkiem wybierać, jak zlikwiduje się "obciążenie" to kręci.

Jaki kombajn , kupiłeś coś?

46 minut temu, Baks00 napisał:

Ten paśnik wiele ludzi wykańcza😉

Nie, dlaczego? Byłem ostatnio na weselu i było ok

Dnia 3.08.2022 o 22:12, sadownik12 napisał:

Ciekawe czy zrobiłbyś 30ar za 180zł jęczmienia sypiącego 7-8ton i metrowej słomie 😀, Co innego kosić zboże sypiące 3-4tony, co innego 6-7-8ton.

Czyli 60 zł za 10 arów? 

Opublikowano

Bez znaczenia czy germańskie, czy nie. To jest raczej wina operatora. Ludzie są wygodni. Jedzie ciągnikiem, klima, radio, gaz w podłoge. A to trzeba raz na 2 godziny, wysiaść z ciągnika popatrzeć, dotknąć czy nie grzeje się jakieś łożysko. Mam Claasa varianta 15 lat i wiem o co chodzi.

2 minuty temu, TheraRolnik napisał:

Alem siem odpier**lił 🤭

IMG_20220806_210529.jpg

Jak stróż w Boże Ciało.

• Like 1
Opublikowano
1 minutę temu, Krzysztof81 napisał:

Bez znaczenia czy germańskie, czy nie. To jest raczej wina operatora. Ludzie są wygodni. Jedzie ciągnikiem, klima, radio, gaz w podłoge. A to trzeba raz na 2 godziny, wysiaść z ciągnika popatrzeć, dotknąć czy nie grzeje się jakieś łożysko. Mam Claasa varianta 15 lat i wiem o co chodzi.

Jak stróż w Boże Ciało.

Dokładnie ,wsiądzie i byle do przodu

Opublikowano
Przed chwilą, TheraRolnik napisał:

Taki ja 🤣

Sąsiad mnie nazywa "pegeerus" tylko wsiąść i rura jak w pegeerze 🤣

Jak byś wykładał z własnej kieszeni,to może byś z czasem zmądrzał 

• Like 3
Opublikowano (edytowane)

Nie muszę wykładać, wystarczy że nowe nie przychodzą bo trzeba ładować w te co są 

1 minutę temu, Baks00 napisał:

Jak byś wykładał z własnej kieszeni,to może byś z czasem zmądrzał 

Edytowane przez TheraRolnik
Opublikowano

Eh kurka. Zerwał ja taką papryczkę i chyba się starzeje. Pół papryczki wszamane, a tu wszystko syf z zatok przeczyściło 😂. W tym roku strasznie ma odpier**l, ale coś tam na krzaku jest. Kilka krzaczków dla fun'u. Jeszcze suszonych hot'ów z tamtego roku kilka set gramów jest to tam kij. 

received_4713734248728745.jpeg

Opublikowano
2 minuty temu, bratrolnika napisał:

Może nawóz i ŚOR sprzedajesz na lewo zamiast na swoje pole wysiać 

Ciiii 🤫

18 minut temu, Bananek napisał:

Siedzenia nie oszczyj znowu. 😉

Spokojnie 😉 nagadywali mnie na imprezę ale nie ma kto po mnie później przyjechać to i wypić nie można 

Czyli nie warto jechać 

Opublikowano
1 godzinę temu, Pafnucy napisał:

no i zara bedzie dobrze...

aby nie pobudzało jak krzaka bo tam esperal to wskazany skoro syndrom presuicydalny mu po % się włącza

24 minuty temu, TheraRolnik napisał:

Joo na ran de wu ... 🤣

Do Prive Club na Włókienniczą do B-stoku? 

Opublikowano
14 minut temu, sadownik12 napisał:

Eh kurka. Zerwał ja taką papryczkę i chyba się starzeje. Pół papryczki wszamane, a tu wszystko syf z zatok przeczyściło 😂. W tym roku strasznie ma odpier**l, ale coś tam na krzaku jest. Kilka krzaczków dla fun'u. Jeszcze suszonych hot'ów z tamtego roku kilka set gramów jest to tam kij. 

received_4713734248728745.jpeg

O, takich to chyba nie mam

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v