Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
2 minuty temu, Karol6130 napisał:

Myślałem o Augustów. 

Może być nawet że odbiór osobisty, że tam noce czy jak to tam było... 

Augustów to jeszcze droższa ..., ja miałem na myśli Osuch bo taką użytkuje , przedłużke 2 m fi 140 teraz płaciłem 700 zł 🤨

Opublikowano (edytowane)
37 minut temu, Dziad932 napisał:

Ludzie ile wołać za taką żmijkę ? Fi 110 , 6 m , 8 lat używana , bez kosza i wózka 

Jak dla kolegi z af gratis to będzie uczciwa cena, no mogę dorzucić wiadro śliwek 😉

Wczoraj jak byłem po poplony to widziałem identiko 

Edytowane przez Łolek
  • Haha 1
Opublikowano (edytowane)

W 1.9DCI parę lat temu z podobnego koła wylazła blaszka i "zjadło" pasek rozrządu. Pękł jak miał 5mm szerokości. 🙈

Więc dziadostwa bym tam nie pchał.

Edytowane przez MarcinO10
Opublikowano
6 minut temu, Dziad932 napisał:

Augustów to jeszcze droższa ..., ja miałem na myśli Osuch bo taką użytkuje , przedłużke 2 m fi 140 teraz płaciłem 700 zł 🤨

Czyli coś koło dychy trzeba szykować. 

A ten Osuch jak się sprawdza? 

Ile taka?

Sąsiad ma jakąś niebieską, zadowolony, ale tylko 6m.

Może na drugi rok ruszy magazyn na ziarno. 

W tym roku bb 

Trochę duże pieniądze jak na taki mały zasiew zbóż 

Opublikowano
3 minuty temu, Bananek napisał:

Czyli bez koła pasowego powinien odpalić.

Tak ale dobrze że tego nie zrobił bo wysoce prawdopodobne było by zsunięcie pasa rozrządu. Zakręć koło i pewnie odpali. 

Opublikowano
1 minutę temu, hubertb napisał:

Tak ale dobrze że tego nie zrobił bo wysoce prawdopodobne było by zsunięcie pasa rozrządu. Zakręć koło i pewnie odpali. 

A czemu miałoby się zsunac jak ja nawet obudowy rozrządu nie zdjął? 

Opublikowano
8 godzin temu, Rolnik1973 napisał:

Pafnucy

Człowieku  prawie 24

Moźe byś pojechał spać a nie rundki piłować pod 6k obrotów😡

jakie 6, z 11-12tys. pewno kręci

51 minut temu, 6465 napisał:

Żuk pali od strzała. I akumulator okazał się bdb. Kręci jak szalony. 🤭 A ja się tak mordował od wiosny🤦

Tysiąc i pińcet.

młody w Ducato też rozrusznik niedawno robił, i się okazało że ten aku co jest na zdechnięciu to jednak jeszcze trochę polata

• Like 1
Opublikowano
1 godzinę temu, Rolnik1973 napisał:

Dziś między 8 a 24 będą uroki przelatywać na kockiem i okolicą jak stringi  kiedyś

Wystraszony kotek - Tapeta na telefon

Opublikowano
1 godzinę temu, Łolek napisał:

Dzień doberek 

Rosa taka jak by deszcz padał  dalsze żniwa może jutro albo w czwartek 

🙋‍♂️ dobry....... może będzie?

Jeszcze nie zakończył żniw ?

Opublikowano
20 minut temu, Karol6130 napisał:

Czyli coś koło dychy trzeba szykować. 

A ten Osuch jak się sprawdza? 

Ile taka?

Sąsiad ma jakąś niebieską, zadowolony, ale tylko 6m.

Może na drugi rok ruszy magazyn na ziarno. 

W tym roku bb 

Trochę duże pieniądze jak na taki mały zasiew zbóż 

Walą wam za mleko to można bawić się w pom Augustów ☺️ , ja biedny to kupiłem Osuch , w tamtym roku 5,700 brutto z transportem , 8 m , dużym wózkiem z wciągarką , teraz dokupiłem przedłużkę to będzie 10 , jestem bardzo zadowolony , Tomek @6465 też ma 👍 

Opublikowano
4 minuty temu, Dziad932 napisał:

Walą wam za mleko to można bawić się w pom Augustów ☺️ , ja biedny to kupiłem Osuch , w tamtym roku 5,700 brutto z transportem , 8 m , dużym wózkiem z wciągarką , teraz dokupiłem przedłużkę to będzie 10 , jestem bardzo zadowolony , Tomek @6465 też ma 👍 

Jak tam żniwa zakończone czy jeszcze ? 

Opublikowano
2 godziny temu, Rolnik1973 napisał:

🤝🏻🙋🏻‍♂️

14°, 🌤

Kurła do 1:00 pafnucy moturem gazował po okolicy i nie dało spać.

Jest na to rada. Mogę Ci wypożyczyć podlaskiego jeża 😎 1658669228110.jpg.1539a73571e8710463e38a39e8d55dad.jpg

• Like 1
  • Haha 3
Opublikowano

Mam takie pytanie. Musze wymienic piaste w scierniskowym agromaszu. Sa tu bezobslugowe piasty,jeden talerz stoi w miejscu,probowalem jeszcze w trakcie sezonu troche go.uratowac ale juz nic nie zrobie na chwile.obecną. No i musze kupic nową. Ale jak wykrecic starą piaste? Z tego co widze na ogloszeniach to gwint jest od strony stopy/grządzieli(nie wiem jak nazwac niech bedzie noga) i dopiero do piasty jest przykrecany talerz. Czy w srodku piasty bedzie jakas kontra czy cos? 

20220802_082425.jpg

Opublikowano
2 minuty temu, Karol6130 napisał:

Marcin, brałeś u dilera czy od producenta? 

U pośrednika 

2 minuty temu, damianos95 napisał:

Jak tam żniwa zakończone czy jeszcze ? 

Jeszcze bo pszenica jara mokra , w mieszankach i solo narazie stoi

Opublikowano
Bananek napisał:

1 minutę temu, hubertb napisał:

Trzymaj się raczej lepszych firm. 

To był przykład. Zresztą to auto już długo nie pojeździ u mnie. Żonka cierpi na zmianę. 😉 

dziwne masz te cierpienia żony 🤔

Opublikowano

@Karol6130 Proszę, tylko jeszcze wciągarki nie założyłem w pierwszym dniu żniw ...ale już jest

Opublikowano
Belaruss820 napisał:

Mam takie pytanie. Musze wymienic piaste w scierniskowym agromaszu. Sa tu bezobslugowe piasty,jeden talerz stoi w miejscu,probowalem jeszcze w trakcie sezonu troche go.uratowac ale juz nic nie zrobie na chwile.obecną. No i musze kupic nową. Ale jak wykrecic starą piaste? Z tego co widze na ogloszeniach to gwint jest od strony stopy/grządzieli(nie wiem jak nazwac niech bedzie noga) i dopiero do piasty jest przykrecany talerz. Czy w srodku piasty bedzie jakas kontra czy cos? 

20220802_082425.jpg

talerz odkręć pod nim pewnie jest zaślepka trzeba ją pewnie zniszczyć i kupić nową razem z resztą części

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v