Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
4 minuty temu, Łolek napisał:

Jak się postarasz to zostawią 

Podrywaj druhnę zobaczymy 😉 czy nie będzie śladów 

Nie, nie lepiej nie

Opublikowano
11 minut temu, HF86 napisał:

to jeszcze tylko bamberstwo. zesraj się, a postaw się. 

miasto mało kiedy 100 przekracza, a zazwyczaj najblizsza rodzina i dosyć. 

Zeszłym rokiem byłem na dwóch weselach pod rząd, jedno skromne, można powiedzieć budżetowe, 25-30 osób , DJ, mała sala przy OSP, drugie z rozmachem, sala na wypasie, stoły zastawione, zespół, oprawa, filmy o tym jak się poznali kto puszczane w trakcie, i powiem wam że na tym mniejszym bawiłem się duzo lepiej niż na tym na wypasie, biorąc pod uwagę nawet mój introwertyzm 

Opublikowano

Za bizona płacę 450zł za godzinę, class 204 mega 550 ha, tucano 600 ha- tu muszę ponegocjować lub zmienić usługodawcę.

Jd 1177 500zł za godz. I tu wyszło mnie najtaniej bo hektar zrobiony w 55minut.

Wszystko z sieczkarnią

Opublikowano
bratrolnika napisał:

11 minut temu, HF86 napisał:

Zeszłym rokiem byłem na dwóch weselach pod rząd, jedno skromne, można powiedzieć budżetowe, 25-30 osób , DJ, mała sala przy OSP, drugie z rozmachem, sala na wypasie, stoły zastawione, zespół, oprawa, filmy o tym jak się poznali kto puszczane w trakcie, i powiem wam że na tym mniejszym bawiłem się duzo lepiej niż na tym na wypasie, biorąc pod uwagę nawet mój introwertyzm 

Bo tak jest. Małe skromne i można się fajnie pobawić

Opublikowano (edytowane)

Ogólnie tu u mnie w okolicy nie ma znaczenia sieczka czy bez jedna cena.Moje było na 320 osób a stawiło się 300 trwało 3dni.Auto było moje orkiestra 3tys alkohol 6tys ksiądz 800zl chórzystka 500.Ogolnie z teściami 45tys kosztowało 

Edytowane przez marcin19071980
Opublikowano
Uziu92 napisał:

Bananek napisał:

Chłopacy, a po ile w tym roku za kombajn za ha? Bo zdania w okolicy są podzielone.

600 bez sieczkarni, 650 z sieczkarnia

Już mi się nie podobasz.

Opublikowano
danielursus3p napisał:

32 minuty temu, slawek74 napisał:

pół roku to czasem od zakupu prosiąt 🤦‍♂️

Macie tam jakieś swojskie wyroby? To jadem

jutro prawdopodobnie znajomy będzie miał świerzutkie po południu chyba że dopiero na odpust w sobotę 🤔

Opublikowano
48 minut temu, Łolek napisał:

78

Siemanko miałem się dziś wybrać na kawę ale pogoda do d*py mam na wakacjach bratanka 13 latka to by z twoimi pobajerzyl 

Moi otwarci na nowe znajomości także nie byłoby problemu👍😀

• Like 1
Opublikowano
marcin19071980 napisał:

Ja za tydzień idę.Z  kasy trzeba będzie wyskoczyc.W sumie takie wesele to 1400zl wychodzi

jakiś tani garnitur kupujesz i żona z gołą .... 🤦‍♂️🤭😁

Opublikowano (edytowane)

A gdzie tam to właśnie wprost odwrotnie.Nie chodzę w garniturach

Edytowane przez marcin19071980
Opublikowano
6 minut temu, Bananek napisał:

Już mi się nie podobasz.

ja tam bym się trzymał tradycji i na miejscu kombajnisty wziął 1,5 tego co na innych wioskach. 

Opublikowano
1 minutę temu, PAN88 napisał:

U lulków to nie możliwe

U kogo?

Opublikowano
15 minut temu, Agrest napisał:

Za bizona płacę 450zł za godzinę, class 204 mega 550 ha, tucano 600 ha- tu muszę ponegocjować lub zmienić usługodawcę.

Jd 1177 500zł za godz. I tu wyszło mnie najtaniej bo hektar zrobiony w 55minut.

Wszystko z sieczkarnią

cennik powinien być od tony zebranego ziarna, warunek - równe pole 

ostatnio ciąłem łubin i owies na lichej ziemi - 16 ha w dzień obskoczyłem, aż żal chłopa 

znowu inny pszenica gęsta wysoka, słoma jeszcze żywa i mordujesz hektar godzinę ... 

Opublikowano
HF86 napisał:

5 minut temu, TheraRolnik napisał:

270 osób 🙉 na łeb upadli żeby na tyle osób robić 🙈🙈

za dwa tygodnie idę wesele na 400 osób

Opublikowano
1 minutę temu, slawek74 napisał:

wesele na 400 osób

gdzie sala na tyle?

Opublikowano
3 minuty temu, pawel885 napisał:

16 ha w dzień obskoczyłem, aż żal chłopa 

Zamiast żałować mogłeś spuścić z cenny ;) 

idę wesele na 400 osób

To chyba już jakiś event na miarę miejscowości a nie wesele. 

Opublikowano
marcin19071980 napisał:

A gdzie tam to właśnie wprost odwrotnie.Nie chodzę w garniturach

no weź się zachowaj 🤭😁

Pafnucy napisał:

wesele na 400 osób

gdzie sala na tyle?

sięciaszka koło łukowa

hubertb napisał:

3 minuty temu, pawel885 napisał:

16 ha w dzień obskoczyłem, aż żal chłopa 

Zamiast żałować mogłeś spuścić z cenny ;) 

idę wesele na 400 osób

To chyba już jakiś event na miarę miejscowości a nie wesele. 

znajomy najmłodszą córkę wydaje i to rodzice mnie prosili nie młodzi .... u nich to już 4 z rozmachem

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v