Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
37 minut temu, Łolek napisał:

Michał ja zapomniałam jak alkohol smakuje dwa tygodnie już nic nie piłem 

Można można 

No a palce grube i coraz sztywniejsze 

Hopie ,zapamiętaj, ale to zapamiętaj co bym nie musiał drugi raz powtarzać   ,,Polak nie kaktus ,pić musi'', a im bliżej wschodu to już jeść przy tym nie musi ale pić ?        ,pić to tak jak oddychać  [popytaj baby to Ci ,,wytłumaczy'']😐😁

• Like 1
Opublikowano
1 godzinę temu, Łolek napisał:

Nakupiłeś  to tera kozaczysz 

U mnie od pół godziny pada drobny równy deszczyk 

To dosyp do niego choć 10 kilo gorczycy na ha albo możesz trochę rzepaku dodać do tego owsa 

Rzepaku nie chce. Owies z gorczyca jakie proporcje na ha? Samej to chyba trzeba z 20 kg

Opublikowano
malaczarna napisał:

1 godzinę temu, Łolek napisał:

Nakupiłeś  to tera kozaczysz 

U mnie od pół godziny pada drobny równy deszczyk 

To dosyp do niego choć 10 kilo gorczycy na ha albo możesz trochę rzepaku dodać do tego owsa 

Rzepaku nie chce. Owies z gorczyca jakie proporcje na ha? Samej to chyba trzeba z 20 kg

Daj 15kg tego 15kg tego.

Opublikowano
3 godziny temu, Agrest napisał:

Nie musiałem wstawać by go usłyszeć. 0 0³⁰ zaczęło lać. Myślałem że armagedon idzie a tu kilka minut i stop. Na dziś jeszcze 3,4mm widzą. Miało być 80+.

Coś tym prognostykom prognozowanie nie idzie

Ale dawało po północy aż spać nie dało ale co tam sen ważne że popaduje na qq i łąki fakt że żniwa wstrzymane ale nie można mieć wszystkiego na raz. 

3 godziny temu, Agrest napisał:

Chyba ze 200km nas dzieli. 

Raczej ponad 250 km. 

Opublikowano
20 minut temu, malaczarna napisał:

z 50 owsa i 10 gorczycy. 

Opublikowano
54 minuty temu, PAN88 napisał:

Pochmurno i gdzie jest ten deszcz

U mnie od nocy spadło 4mm.

Ale około 5km dalej ta chmura z godzinę staĺa i podejrzewam że pozalewała wsie. Do Lipska dojeżdżałem to na odcinku 50m dosłownie potop, a to była końcówka chmury

Screenshot_20220730-094453_Chrome.jpg

Opublikowano
54 minuty temu, DANDYS napisał:

jakies siedzenie do 80 poleci ktoś?

Zostaw te stare baby jaką 20 no 30 se znajdź to będziesz czego innego szukał a nie siedzenia

• Haha 1
Opublikowano

Serio, ludzie kombinowali z tymi siedzeniami wkładali czeskie od zetora ale najwygodniej było na tym oryginalnym. Daj do tapicera niech ci obszyje(tylko nie eko skórą), wyremontuj złóż i się ciesz. Drugie które było montowane później w ursusie to Kunów. Taki jak w np. w autosanie h-9(tam jest wersja pneumatyczna). 

Opublikowano
3 minuty temu, Łolek napisał:

A skąd wiesz🤔😉

Dalmierz mi pokazał. 😎

Opublikowano
Łolek napisał:

1 godzinę temu, PRIMO napisał:

Raczej ponad 250 km. 

A skąd wiesz🤔😉

25 minut temu, Krzak napisał:

A ja na wesele dzisiaj idę

Na piechotę nogami 🤔

nie no autem jedziem

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v