Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
38 minut temu, Karol6130 napisał:

U mnie 😁

Pada, 4 pokos trawy rośnie. 

Przestanie padać to lecimy z saletrą na całego 👍

Nakupiłeś  to tera kozaczysz 

U mnie od pół godziny pada drobny równy deszczyk 

41 minut temu, malaczarna napisał:

Owies mam swój w nadmiarze. Chce trochę chociaż ziemię użyźnić poplonem. 

To dosyp do niego choć 10 kilo gorczycy na ha albo możesz trochę rzepaku dodać do tego owsa 

Edytowane przez Łolek
  • Like 2
Opublikowano
5 minut temu, 6465 napisał:

A ja czekam na deszcz i biorę się za murarke. Tak wygląda urlop chłopa ze wsi 😔

a to bez deszczu nie wolno murować 🤔

Opublikowano
1 godzinę temu, malaczarna napisał:

Jaki poplon tani da się zrobić? Owies?

Zwiększyć wiatry w kombajnie  najtaniej🤭

Opublikowano
Rolnik1973 napisał:

9 godzin temu, 6465 napisał:

Raczej sprzyjające warunki. Ja na to siałem tani nawóz. A teraz nie mam za co kupić. Będzie bez. W ekologii.

Nie siej w ekologi

Wczoraj taki kosiłem bez nawozu

IMG_20220729_142732.jpg

Tu chyba nie siane tylko sadzone sadzarką. 😉

Opublikowano
8 minut temu, HF86 napisał:

a to bez deszczu nie wolno murować 🤔

Jak zaprawa za mocna to za szybko schnie. W deszczu ok🤭

Opublikowano
10 minut temu, Bananek napisał:

Że też Ci się chce te wszystkie krople mierzyć.

Precyzja przede wszystkim 

Pada deszczyk pada leci sobie równą raz spadnie na trawkę raz spadnie ba gowno 

Opublikowano
JarekBazydlo napisał:

1 minutę temu, Bananek napisał:

Tu chyba nie siane tylko sadzone sadzarką. 😉

Siew pasowy :P

A no chyba, że tak. Innowacyjne gospodarstwo. 😉

Łolek napisał:

10 minut temu, Bananek napisał:

Że też Ci się chce te wszystkie krople mierzyć.

Precyzja przede wszystkim 

Pada deszczyk pada leci sobie równą raz spadnie na trawkę raz spadnie ba gowno 

Za duże palce czy za mało krwi w alkoholu? 🤭🤔

Opublikowano (edytowane)
10 godzin temu, superfarmer02 napisał:

No dziś sporo pokosilim to niezależnie od wszystkiego jak sypało ponad 4t to właściciel w szoku

No naprawdę tak słabych plonów to już dawno nie było,byli rozmaite suszę nawet zapomogi dawali niepotrzebnie i sypało lepiej niż w tym roku,

Te deszcze nie tak padały jak powinny no i mniej azotu u każdego.Po prostu rzadkie zboże na piachach.

Edytowane przez Strongman
  • Like 1
Opublikowano (edytowane)
9 minut temu, Bananek napisał:

A no chyba, że tak. Innowacyjne gospodarstwo. 😉

Za duże palce czy za mało krwi w alkoholu? 🤭🤔

Michał ja zapomniałam jak alkohol smakuje dwa tygodnie już nic nie piłem 

Można można 

No a palce grube i coraz sztywniejsze 

Edytowane przez Łolek
Opublikowano
Przed chwilą, Łolek napisał:

dwa tygodnie już nic nie piłem 

chory?🙆‍♂️😫

Opublikowano
konteno napisał:

2 godziny temu, Bananek napisał:

Z moich stron pojechała czy w moje jedzie?

nie wiem ,nie pytałem kierowcy 

No ciężko by Ci się było z Litwinem dogadać. W którą stronę było zwrócone auto? Do wawy czy w stronę białego?

Opublikowano
Łolek napisał:

dwa tygodnie już nic nie piłem 

Odwodnisz się. W Twoim wieku to może być bardzo niebezpieczne. 😉

konteno napisał:

do białego 

No to pewnie tutaj wiozą. Kilka wiosek ode mnie jest dealer tych kobzarenków.

• Haha 1
Opublikowano
29 minut temu, Rolnik1973 napisał:

Nie siej w ekologi

Wczoraj taki kosiłem bez nawozu

IMG_20220729_142732.jpg

Rysiek a poplon i obornik to zamiast kulek mocy przecież coś urośnie 🤔 Wiosną mieszankę tak planuję, tylko oprysk Chwastoxem i zero nawozów z worka.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v