Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
1 minutę temu, Pafnucy napisał:

a bym wiedział wcześniej... za późno.

lepiej powiedzta jak Rudzielca obłaskawić? bo tak sie nie da funkcjonowac...

Obiecuję mu 3k na węgiel 🤔on pazerny na socjal.

Edytowane przez 6465
Opublikowano
Przed chwilą, slawek74 napisał:

obyś się nie przekonał....

io Ty z Rudym sie spotkał?

Przed chwilą, Chłoporobotnik napisał:

Zwykły zabobon i tyle, Ryśka bym w to nie mieszał... 

no nie wiem. jakoś mocno mi się to zazębia...

2 minuty temu, 6465 napisał:

Obiecuję mu 3k na węgiel 🤔on pazerny na socjal.

za mało. obiecaj że emf sie sfajczy... no wtedy mooooze...

Opublikowano
2 minuty temu, Bananek napisał:

Bo po qq to tak średnio mi wyszło. Wg mnie zbyt późno posiane i sporo wypadło z plonu.

na późniejszy siew pszenica lepiej. 

koło 20 października sialem i jest ok.,a też prawie eko. 

Opublikowano (edytowane)
Przed chwilą, Chłoporobotnik napisał:

No mi się Twój motur też nie podoba i wiążesz coś z tym? 

nie, bo Ty nie jesteś zawistny.

po prostu Ci się nie podoba. dokuczasz mi przez to? nie. a Rudy tak.

Edytowane przez Gość
Opublikowano
1 minutę temu, HF86 napisał:

A psieżyto kiedy najpóźniej siałeś? Po ziarnowej kukurydzy, koło połowy - końcem października urośnie coś? Jesienie z reguły u nas długie i ciepłe.

3 minuty temu, Pafnucy napisał:

po prostu Ci się nie podoba. dokuczasz mi przez to? nie.

No wiele rzeczy mi się nie podoba ale nie ma to wpływu. I odwrotnie. Co mnie obchodzi kto, co i za co kupił lub z kim się zadaje, to nie moja brocha, ja nie urząd skarbowy.

Opublikowano
HF86 napisał:

2 minuty temu, Bananek napisał:

Bo po qq to tak średnio mi wyszło. Wg mnie zbyt późno posiane i sporo wypadło z plonu.

Tu bym posiał (pszenżyto) w połowie września. Niech się krzewi. Wczesny siew żyta zawsze mi się sprawdzał.

Opublikowano

w listopadzie kiedyś sialem  miałem najlepsze w okolicy.,

u innych grzyb i pleśń sniegowa mocno spustoszyły plantacje 

Opublikowano
Agrest napisał:

39 minut temu, Pafnucy napisał:

Kurna... 

Juz sam nie wiem... Pieprzy sie mi wszystko od tej pory jak Rudy mi zaczal dokuczać.... Moze chociaż jaką maluuuutką wstążeczkę... 

Wczoraj godzina przestoju w sumie.... Dziś prawie pół... No wczesniej tak sie nie dzialo... A jeszcze i rope rozlalem... No kuźwa cos nie tak! 

Czego Rudzielcu mi zazdroscisz!. Ja nawet jeszcze na doktora nie naturlałem! 

No kur.. de malo tego... Jałowka ro***bała kran w oborze... O Boże.... 

Rysiek proszę odczyn uroki. 

Ja nie bylem swiadony ze źle czynie 

Daj mi spokoju troche... 

Drugiego dnia kombajnowania porzeczki jeden zapytał czy już koniec. Mówię mu że dopiero przecież skup otworzyli i zaczęła dojrzewać. No jak się pier**lić zaczęło... porwana taśma, potem jeszcze 2x łańcuchy, potem zębatka się zrypała, dwa wałki wom łożyska wysypały, 2 felgi lawetki popękały, kapeć w ciągniku, pękła rurka prowadnicy gałęzi, wysypały się słoneczka otrząsaczy, zblokowało siłownik podnoszenia koła,pękła rama kombajnu i zaczyna olej się sączyć a przy myciu kombajnu zj***ła się myjka ciśnieniowa.

Psychicznie mnie sezon wykończył jak zakup landiniego.

już nie zmyślaj tam nie ma tylu rzeczy 🤭🤪

Opublikowano
slawek74 napisał:

Sylwekx25 napisał:

Jakbym miał inne to bym się nie męczył

ja to prawie każde woże pół kilometra tam mam

Ja mam jakieś 15 , myślałem, że ogarnę w domu i nie będę musiał tego taszczyć no ale trudno , dłużej nie będę się męczył

Opublikowano
5 minut temu, Chłoporobotnik napisał:

No wiele rzeczy mi się nie podoba ale nie ma to wpływu. I odwrotnie. Co mnie obchodzi kto, co i za co kupił lub z kim się zadaje, to nie moja brocha, ja nie urząd skarbowy

no słowo ze tak też mam. słowo! ale rude zawistne som. i to nie o kolor sierści chodzi. charakter paskudny i rudy. cieszy tsakiego nieszczęście innych. szlak trafia jak odrobinę dobrze.

mniejsza. szybkiego zakończenia żniw... z dobrym plonem

Opublikowano
HF86 napisał:

w listopadzie kiedyś sialem  miałem najlepsze w okolicy.,

u innych grzyb i pleśń sniegowa mocno spustoszyły plantacje 

A u ciebie to wszystko naj. 😉 Chwalipięto Ty jedny Ty. 😉

Opublikowano
2 minuty temu, slawek74 napisał:

już nie zmyślaj tam nie ma tylu rzeczy 🤭🤪

Taa, dwa koła I dyszel🤣🤣🤣

Opublikowano
6465 napisał:

3 minuty temu, slawek74 napisał:

ile razy do kombajnisty jeździłeś z czteropakiem 🤔🤪

Ale po czemu? Mój kombajnista nie pije alkoholu.

sprawa się wyjaśniła 😁

Opublikowano
1 minutę temu, Pafnucy napisał:

no słowo ze tak też mam. słowo! ale rude zawistne som. i to nie o kolor sierści chodzi. charakter paskudny i rudy. cieszy tsakiego nieszczęście innych. szlak trafia jak odrobinę dobrze.

mniejsza. szybkiego zakończenia żniw... z dobrym plonem

Najpierw się muszą rozpocząć... 

Osobiście w sumie chyba nie znam żadnego rudego, choć u sąsiada syn rude włosy ma 🤔 Czasem, nie powiem coś mi się podoba a jak mi się podoba to często idę to obejrzeć i też takie coś kupuję dla siebie jak widzę zastosowanie. Tak z glebogryzarką spalinową było czy rozdrabniaczem do gałęzi. Zobaczyłem u somsiada, obejrzałem, wybrałem i zamiast zazdrościć to swój kupiłem.

Opublikowano
24 minuty temu, Agrest napisał:

Za często bo niedojechał🤣🤣🤣

Tyle co mnie nadały w tym roku piwa i bimberku to już bym chyba zdechł z przepicia😮

Opublikowano
Bananek napisał:

kiedy siałeś ? sąsiad w listopadzie siał 🤦‍♂️ na wiosnę wschodziło ...

Opublikowano
1 minutę temu, Chłoporobotnik napisał:

choć u sąsiada syn rude włosy ma 

to nie o kolor włosów chodzi.

Opublikowano
3 minuty temu, Bananek napisał:

A u ciebie to wszystko naj. 😉 Chwalipięto Ty jedny Ty. 😉

nie wszystko. a raczej rzadko. 

ja chobbysta i mało kiedy robię jak inni. 

Opublikowano
slawek74 napisał:

Bananek napisał:

kiedy siałeś ? sąsiad w listopadzie siał 🤦‍♂️ na wiosnę wschodziło ...

Po zbiorze qq. Jakoś po 20 października. Za późno.

Opublikowano
Przed chwilą, danielursus3p napisał:

Tyle co mnie nadały w tym roku piwa i bimberku to już bym chyba zdechł z przepicia😮

No to pora forumowiczów zaprosić.

Piwo za długo nie może leżeć, zwłaszcza w puszce.

Chyba że do hurtowni wstawiasz 🤭

Opublikowano
Przed chwilą, Pafnucy napisał:

to nie o kolor włosów chodzi.

Wiem, że o charakter chodzi, są i tacy, że jak widzą, że masz coś czego on nie ma albo masz lepiej to go skręca. Takiego to mam przez płot... Ty coś kupisz to on musi mieć takie samo albo lepsze, a jak widział, że u niego gorzej sypie to go aż skręcało... I to prawie z drugiego końca Polski gość, z powiedzmy krainy geograficznej Dawidka...

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v