Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
1 godzinę temu, pedro2 napisał:

Mam nagrane. I nagrane jest tylko to co potrzeba. Z jednej kamery wystarczy? Widzisz, mylycjanty co innego powiedzieli, ale tutaj jak zwykle trafi się mądrzejszy od radia 🤪 oko za oko. Jakby ci ciapaty wszedł do żonki na małe co nieco to też byś pewnie stał z boku, bał się bo może by jeszcze oskarżył o rasizm i ksenofobie...? Pewnie tak. 

Dobrze zrobiłeś w ryj i patrzeć czy równo puchnie, wszyscy by tak robili to dziadostwa było by mniej 

1 minutę temu, Baks00 napisał:

Groch super zmianowanie,rzepak się chowa... tylko źle się kosi,i lubi go klepnac do ziemi 

No o tym mówię, ja mam gówna opór to inna sprawa 

29 minut temu, gregor1284 napisał:

Kije takie żeby komu po grzbiecie natłuc. 2.0 diesel w rav4 co Ty o tym myślisz? 

Jak D4D To bierz to kręci miliony i mało pali tylko bez Dcata, samo d4d

Opublikowano

Niby tak @Łolek, ale sam wiesz jak u nas to prawo działa... Takiego uja nie sięgną, a my jak go utłuczemy to zaraz będzie draka. No ale trudno, siła wyższa. Nie można pozwolić żeby ogon psem kręcił bo będzie coraz gorzej

• Like 1
Opublikowano
1 godzinę temu, Łolek napisał:

U mnie są tacy że kałuże omijają i wpierdalają ci się w zboże albo że dwa rzadki qq bo kół nie chcą brudzić 

Urwa, byłem obejrzeć pszenżyto 15km od domu. Droga około 4,5m ale z szerokimi i wysokimi przydróżkami ( około 3m będzie pomiędzy wysokimi przydróżkami). Nigdy nikt nie miał problemu ze zmieszczeniem się kombajnem.  Dziś patrzę a 150m  po długości koło kombajnu puszczone za przydrożkiem. Gdy stało się zbyt wysoko przejechał na drugą stronę do sąsiada i zrobił to samo.

No naprawdę tego nie pojmuję. Przecież ta k**wa jest też rolnikiem, nawet się domyślam który to obszarnik bo zjeżdżając z drogi na pole zawinął łukiem po moim by ładnie młockę u siebie zacząć.

Jak żyję takiego łajdactwa do tej pory na polu nie widziałem.

Opublikowano
8 minut temu, Agrest napisał:

Urwa, byłem obejrzeć pszenżyto 15km od domu. Droga około 4,5m ale z szerokimi i wysokimi przydróżkami ( około 3m będzie pomiędzy wysokimi przydróżkami). Nigdy nikt nie miał problemu ze zmieszczeniem się kombajnem.  Dziś patrzę a 150m  po długości koło kombajnu puszczone za przydrożkiem. Gdy stało się zbyt wysoko przejechał na drugą stronę do sąsiada i zrobił to samo.

No naprawdę tego nie pojmuję. Przecież ta k**wa jest też rolnikiem, nawet się domyślam który to obszarnik bo zjeżdżając z drogi na pole zawinął łukiem po moim by ładnie młockę u siebie zacząć.

Jak żyję takiego łajdactwa do tej pory na polu nie widziałem.

To teraz ty wjedź mu i będziecie kwita 😉

Opublikowano
2 minuty temu, TheraRolnik napisał:

To teraz ty wjedź mu i będziecie kwita 😉

No tak, w wymłócone.

5 minut temu, Pafnucy napisał:

@Agrest, czy Ty aby nie w ciąży? Mocno emocje targają Tobą... 

No jestem marudny, ale uwierz, że mam powód. Dopóki ziemię obrabiali właściciele to wszystko było ok. Teraz napchało się dzierżawców i robią co chcą. 150m x60cm to nie jest mało. Zwłaszcza że drogą tir z wapnem bez problemu przejeżdża.

A jeden nienajedzony od poprzecznej dróżki bruzdę 50cm zrobił. Każdą dwuosiówkę wywrócisz na zakręcie. Więc przesunęli drogę w moje pole.

Z drugiej strony pola kiedyś na winklu ząb od bron wstawił.

Ech... żaden z tubylców nigdy nic takiego nie robił.

Opublikowano

O, widzisz to ja wśród tych co Cię nie denerwują🤭

Dużo masz długopisów?

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v