Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Maksymalnie dwie , bez względu na długość zestawu.Bez prawa jazdy też jeżdżą i pijani.

3 minuty temu, Strongman napisał:

A jak jest znowu z przyczepami ile można uczepić bo i po 4 ciągają,dwie to na pewno, może 3 bo maksymalna długość zestawu może mieć 22m.

Opublikowano
5 minut temu, Chłoporobotnik napisał:

Takie przepisy to powinni... Wolna ręka dla wszystkich. A auta na bok. I tyle. Tak samo jak perdolą o nie zarejestrowanych przyczepach itp.

Taaa wolna ręka i dziki zachód pewnie.

2 minuty temu, Strongman napisał:

A jak jest znowu z przyczepami ile można uczepić bo i po 4 ciągają,dwie to na pewno, może 3 bo maksymalna długość zestawu może mieć 22m.

Zestaw z 3 pojazdów, czyli dwie.

Opublikowano
3 minuty temu, hubertb napisał:

Nie możesz jeździć po drogach z zapiętym hederem nawet jeśli ma do 3m. Tak jak nie możesz poruszać się samochodem z ostrymi elementami wystającymi. W przypadku wypadku wypadku drogowego podlega się pod kilka paragrafów. Generalnie przepier.... Przepisy w tym temacie zmieniono w końcówce lat 90 gdzie "nagminne" były wypadki z udziałem kombajnu. 

Co do historii o niebieskich, 2006 rok gość zatrzymany nówka mercedesem klasy s, właściciel na cwaniaka do policjanta. No to ten sprawdza wyposażenie pojazdu, nagle okazuje się że gaśnica nie posiada polskiej homologacji xD Od tego momentu wyrzucało się gaśnice które dostarczała fabryka i montowało jakieś najtańsze z nasza homologacją ;) 

@stempos1980 S80 ale który rok. 

Bajka raczej z tą Gaśnica bo według przepisów Gaśnica musi być nawet bez homologacji ile razy mnie z przeterminowaną łapali i mandatu nie było bo jest, policjant mówił że nie mogą karać za brak ważności gaśnicy.

Opublikowano
4 minuty temu, Strongman napisał:

Ciągnik nie jest lokomotywą i nie jeździ po szynach, do dwóch przyczep przystosowano instalacje hydrauliczną, pneumatyczną, elektryczną. 

Przed chwilą, Damian24424 napisał:

Bajka raczej z tą Gaśnica

Nie jest to bajka, sam mam w domu kilka gaśnic po takiej wymianie. 

• Like 1
Opublikowano
Przed chwilą, Desperado napisał:

Taaa wolna ręka i dziki zachód pewnie.

Oczywiście. Znając życie byłoby lepiej niż wszelkie obwarowania. Ludzi i tak ani mandaty ani nic nie nauczy. Widzę u siebie, jak zap*erdalali wcześniej tak i dalej jeżdżą tylko fruwają mimo, że mandaty wyższe, policmajstry stoją i nieoznakowanymi jeżdżą.

Opublikowano
Przed chwilą, Chłoporobotnik napisał:

Oczywiście. Znając życie byłoby lepiej niż wszelkie obwarowania.

A kobiety to pewnie od razu wystrzelał byś jak kaczki.   :P Dobrze że Ty nie masz wpływu na przepisy.

• Haha 2
Opublikowano

Dobrze że Ty nie masz wpływu na przepisy.

Mam nadzieję, że Ty też. 

A kobiety to pewnie od razu wystrzelał byś jak kaczki.

Niech se żyją, byle nie u mnie.

Przed chwilą, hubertb napisał:

@Chłoporobotnik Ty masz szerokie drogi tzn ile? Normalnie w Polsce jest 5,5m kombajn wypada za zakrętu i jesteś w d*pie. 

Od 5m w górę, zakrętów prawie nie ma bo główna ulica leci praktycznie prosto przez wieś. Wszędzie zjazdy do bram, przycoki, w centrum parkingi, jest gdzie zjeżdżać. 

Opublikowano
Przed chwilą, Chłoporobotnik napisał:

Mam nadzieję, że Ty też. 

Niech se żyją, byle nie u mnie.

A kto Cię tam wie czy by Ci nie przyszło do głowy za trochę, że trzeba likwidować kobity, bo ten efekt cieplarniany to może być przez nie.   :P

Opublikowano
17 minut temu, Damian24424 napisał:

Bajka raczej z tą Gaśnica bo według przepisów Gaśnica musi być nawet bez homologacji ile razy mnie z przeterminowaną łapali i mandatu nie było bo jest, policjant mówił że nie mogą karać za brak ważności gaśnicy.

Nie bajka. Homologacja a termin przeglądu gaśnicy to co innego. Gaśnica nie musi mieć przeglądu, ma być sprawna.

24 minuty temu, jarecki napisał:

mnie w 10 letnim samochodzie meczyli z godzine i nic nie znalezli , przyczepił się bo nie miałem wbitego przeglądu w dowód tylko na kartce od diagnosty i tak 3 lat jezdziłem . ale oczywiscie dowód zabrał 😁 , dokumenty wyprałem ze spodniami i pieczątka organu który wydał dowód rejesjestracyjny znikła i juz na sam koniec zauważył

To bardzo dobrze. Ja tylko pokazuję, co mogą zrobić.

Co do tej felicji i powrotu do salonu, d*pa nie policjant. Zabiera dowód i masz zrobić przegląd.

Opublikowano
Przed chwilą, hubertb napisał:

7m drogi i bizon z naprzeciwka oczy masz większe niż ważka. 

Bezproblemowo. Przecież jeździ się i autem. Zjeżdża się pod płot czy w bramę, czasem na zatoczkę na przystanku jeśli akurat obok się jest, czasem w polną drogę. Przecież nikt nie szarżuje żeby jechać po 80 czy więcej tylko 40-50 max. 

• Like 1
Opublikowano
47 minut temu, Desperado napisał:

Za 4 razem powinni zabrać dożywotnio, konfiskata pojazdu i kara z 30 tys.

Ubezpieczony?

Oczywiscie

26 minut temu, hubertb napisał:

Nie możesz jeździć po drogach z zapiętym hederem nawet jeśli ma do 3m. Tak jak nie możesz poruszać się samochodem z ostrymi elementami wystającymi. W przypadku wypadku wypadku drogowego podlega się pod kilka paragrafów. Generalnie przepier.... Przepisy w tym temacie zmieniono w końcówce lat 90 gdzie "nagminne" były wypadki z udziałem kombajnu. 

Co do historii o niebieskich, 2006 rok gość zatrzymany nówka mercedesem klasy s, właściciel na cwaniaka do policjanta. No to ten sprawdza wyposażenie pojazdu, nagle okazuje się że gaśnica nie posiada polskiej homologacji xD Od tego momentu wyrzucało się gaśnice które dostarczała fabryka i montowało jakieś najtańsze z nasza homologacją ;) 

@stempos1980 S80 ale który rok. 

Tyle że hedera nie da się zdemontować i przewozić w bezpieczny sposób a jak by patrzeć na wystające ostre elementy to żaden ciągnik z turem czy nawet z dużym obciążnikiem nie mógł by jeździć 

2 minuty temu, hubertb napisał:

7m drogi i bizon z naprzeciwka oczy masz większe niż ważka. 

No nie mów że ciężko się zmieścić osobówka na ponad 2 metrach. Chyba że zapierdziela się 100 albo Kombajnista jedzie sobie środkiem drogi 

Opublikowano
2 minuty temu, superfarmer02 napisał:

to żaden ciągnik z turem czy nawet z dużym obciążnikiem nie mógł by jeździć 

Z turem nie możesz. O obciążniku nie wiem. 

4 minuty temu, superfarmer02 napisał:

No nie mów że ciężko się zmieścić osobówka na ponad 2 metrach. Chyba że zapierdziela się 100 albo Kombajnista jedzie sobie środkiem drogi

Kombajnista trzyma heder nad drogą, wiec kombajn zajmuje 4,5m, do tego skręca d*pą wiec zachodzi. A zjeżdżanie na pobocze pozostawiam bez komentarza. 

Opublikowano
3 minuty temu, witejus napisał:

Jesteś tej rowerowej orientacji?

Prędzej na żadnej. Ani kobiety ani mężczyźni nie wzbudzają we mnie żadnych emocji.

4 minuty temu, hubertb napisał:

Z turem nie możesz. O obciążniku nie wiem. 

Kombajnista trzyma heder nad drogą, wiec kombajn zajmuje 4,5m, do tego skręca d*pą wiec zachodzi. A zjeżdżanie na pobocze pozostawiam bez komentarza. 

A co za wielki problem zjechać? Wielki pan w osobówce nie może kierownicą skręcić? Teraz się wszystko posr... i osobówka ważniejsza niż maszyna, która zbiera przez parę dni w roku ziarno które przerobione w mięso, chleb, bułki czy olej je kierowca osobówki. Tyle z mojej strony, ja potulnie zjeżdżam i dla mnie nie stwarza to problemu. 

• Like 1
Opublikowano

Piotrek nie obraź się ale po poboczu poruszają się piesi i rowery. Należy więc wziąć pod uwagę że nie masz pobocza. Po za tym Pieter ty nawet za ciągnikiem przyczepy nie ciągniesz więc skąd wiesz jak to poruszać się kombajnem to trochę nie ten gabaryt i nie ten ciężar. 

Opublikowano
8 minut temu, Chłoporobotnik napisał:

Prędzej na żadnej. Ani kobiety ani mężczyźni nie wzbudzają we mnie żadnych emocji.

A co za wielki problem zjechać? Wielki pan w osobówce nie może kierownicą skręcić? Teraz się wszystko posr... i osobówka ważniejsza niż maszyna, która zbiera przez parę dni w roku ziarno które przerobione w mięso, chleb, bułki czy olej je kierowca osobówki. Tyle z mojej strony, ja potulnie zjeżdżam i dla mnie nie stwarza to problemu. 

Popieram, pod warunkiem, że kierowca tego większego zrobi to samo, a nie chamsko wali środkiem.

• Like 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v